2013 m. liepos 31 d., trečiadienis

Ratatouille sriuba ( trinta daržovių sriuba)

Laaabai laaabai skani sriuba gavos. Mano mb, kuris šiaip jau trintų sriubų nemėgsta, sakė jog liuks! O pasidaro greitai, t.y. gaunam iškart du patiekalus: sriubą bei antrą. Panašiai daržoves esu ruošus orkaitėj, o seniau išvis ratatouille (čia toks tikras daržovių troškinio pavadinimas būtų) dariau bent kartą per savaitę.
Šįkart ėmiau tokias daržoves (viską dėjau iš akies):

pora svogūnų
pora česnako skiltelių
baklažaną
mažą cukiniją
geltoną bei raudoną paprikas
skardinę trintų pomidorų
džiovintų provanso žolelių 
druskos, pipirų
pankolio sėklų (man patinka saldumas nuo jų)
medaus

Baklažaną susipjaustyti riekelėmis ir apkepti griliaus keptuvėje labai mažame šlakelyje aliejaus. Atsidėti į šoną ir kai atauš, susipjaustyti mažais gabaliukais.
Puode pakepinti svogūną šlakelyje alyvuogių aliejaus iki skaidrumo. Sudėti smulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepti. Tada sudėti kubeliais pjaustytą cukiniją bei papriką, maišant kepinti kelias min. Galiausiai sudėti baklažaną, paskaninti provanso žolelėmis, druska bei pipirais, pankolio sėklomis, medumi ir supilti pomidorus. Karts nuo karto pamaišyti, kol daržovės išsitroškins. Paskaninti kuo širdis geidžia, jei pasirodys per sausa, įpilti šiek tiek vandenuko. Pusę daržovių atsidėti į šoną. Likusias daržoves sutrinti benderiu, įpilti vandens (iki norimo tirštumo), paskaninti kuo širdis geidžia (aš dėjau harissos, druskos bei medaus, taip pat šlakelį grietinėlės pyliau), užvirti ir patiekti ;) Mes prie sriubos nepakartojamas juosteles valgėm :)

O antras patiekalas toks: išsivirti makaronus ir susimaišyti su atsidėtomis daržovėmis. O prie jų valgėm vištienos krūtinėlę keptą griliaus keptuvėje.

1 komentaras:

  1. Aš irgi nemėgstu trintų sriubų, bet kai žinai ką sutrini, visai kitas reikalas:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails