2012 m. rugsėjo 3 d., pirmadienis

Persikų uogienė

O prie tų burnoje tirpstančių brioche bandelių puikiai tiko iš vakaro virta persikų uogienė. Persikų gavau tiesiai iš sodo, reikėjo greitai suvartoti, tai viriau. Viriau uogienę ir turiu pasakyti, jog patiko. Ėmiau:

1 kg persikų (jau nuluptų ir supjaustytų)
400 g cukraus
1 vanilės ankštį
šiek tiek brendžio

Jei mėgstate uogienėse gabaliukus, tai persikus pjaustyti smulkiau. Man tai nepatinka, aš visada blenderiuoju, tad nevargau šiame reikaliuke :)

Taigi, persikus užpilti cukrumi, įdėti  išgremžtą vanilės ankšties turinį bei pačią ankštį, pamaišyti ir palikti šiek tiek pastovėti. Uždėjus virti, virti vis nugraibant putas ~30 min. Tiesiog žiūrėti koks tirštumas patinka. Šiaip uogienė nebus jau labai džeminė (???), bet būtent tokia skystoka labai dera prie bandelių :) Pačiame gale įpilti šiek tiek brendžio, užkaitinti ir išėmus vanilės ankštį supilstyti į sterilius stiklainiukus. Man jų gavos tokie 4 mažesni. Skanaus!

3 komentarai:

  1. Šiandien kaip tik viriau dovanotų slyvų uogienę. Vieną variantą padariau kaip Tu su persikais, na proporcijos ne tokios, bet vanilė buvo:) O kitą su šiek tiek kitokį, su čili, cinamonu, na tokį prie kepsnių...

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kažin, jeigu cukrų dėti ne paprastą, o skirtą specialiai uogienėms, gal tada sutirštėtų labiau? Norėtųsi tokios labiau džemo... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip taip, tada būtų labai liuks. Aš prisidariau su uogienių cukrumi braškes bei serbentus, todėl šiai paprastą naudojau.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails