2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Tortas prie kavos ;)

Antras dublis. Pirmas nepavyko...nu ką reiškia nepavyko. Torto sluoksniai čiuožė vienas nuo kito...Suvalgėm jį, po dviejų parų tiesiog tirpo burnoje tortukas, taip skaniai persigėręs buvo ♥ Bet kaip sakoma, jei pasirodo įdaras per skystas ir vistiek nesusimasto žmogus, kad čia kažkas ne taip nu tai yra pats kaltas! Šįkart gavos gerai, bet vis tiek ne idealiai! Nu dar nesusidraugauju. Bet jis vistiek tortų tortas man. Ačiū Srovele :)
Aš dariau 22 cm formoje. O ėmiau:

Tešlai:
30 g kakavos
45 g espresso kavos
40 g karšto vandens

4 kiaušinio baltymus (M dydžio)
20 g cukraus
žiupsnelio druskos

3 kiaušinio trynius (M dydžio)
90 g cukraus
60 ml aliejaus

100 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
čiut čiut sodos

Kakavą sumaišyti su karštais skysčiais ir palikti ataušti.
Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standumo. Suberti cukrų ir plakti kol baltymai bus labai standūs. Atsidėti į šoną.
Trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Toliau plakant supilti palaipsniui aliejų. Į šią masę, vis toliau plakant, supilti kakavinę masę. Miltus susimaišyti su kepimo milteliais bei soda ir įsijoti į trynių & kakavos masę. Viską išsukti iki vientisumo. Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Gautą tešlą supilti į kepimo formą ir pašauti į 160° orkaitę ~50 min. Geriausia tikrinti mediniu dantų krapštuku ar jau iškepę ;) Išimti ir leisti ataušti. Aš kepiaus iš vakaro ;)

Kremui:
225 g grietinėlės
50 g pieniško šokolado
pusės skardinės rududu


1 1/2 kiaušinio trynio (M dydžio)
140 ml pieno
13 g kukurūzų krakmolo


90 g sviesto
35 g pieniško šokolado

Grietinėlę supilti į mažą puodelį, sudėti taip pat laužytą šokoladą ir užvirinti, karts nuo karto pamaišant kad šokoladas ištirptų. Tada sudėti virintą kondensuotą pieną (rududu) ir išmaišius palikti pora val vėsiai pastovėti.

Pieną sumaišyti su krakmolu bei kiaušinio tryniais ir pastoviai maišant užvirinti. Leisti praaušti iki kambario temperatūros.

Dabar sujungsime viską: žiūrėkite, kad viskas būtų vienodos temperatūros!
Grietinėlės masę gerai išplakti. Minkštą sviestą išsukti iki purumo ir palaipsniui sudėti į trynių masę. Atsargiai išsukti viską. Grietinėlės masę sujungti su sviesto mase, suberti tarkuotą šokoladą ir išmaišyti viską.

Biskvitą aš perpjoviau į 4 dalis. Laistyti nebūtina! Sutepiau kremu ir palikau kelioms valandoms, kad susigertų. Puošti kaip širdis geidžia ;) Skanaus!

Šaltinis: čia

*********Isbande:

21 komentaras:

  1. O "siaube", kuo toliau tuo gražiau ir tobuliau, iš kur tiek kantrybės, grožio, skonio ir meno suvokimo? Negaliu atsistebėti...o aš šiandien tavo duoną kepiau, net svečiai gyrė...puikuojuosi ir dėkoju Tau. (Dar nespejau ideti)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Odeta: nuraudau...nu čia žinok jokio grožio nebuvo pas mane...kantrybės tiek neturiu puošime. Kantrybės ir užsispyrimo tik jį išsikepti turėjau!
      Man svarbiausia skonis, kuris čia nuostabus ♥
      P.S. lauksiu labai nuotraukų tavosios duonos. Laabai džiaugiuos, kad pavyko ir patiko ;)

      Panaikinti
  2. Atrodo skaniai, bet lygtai kremas skystokas, ar tik taip atrodo man?Jei taip, tai kuri dalis tau skystesne gaunas?su sviestu, ar su rududu?nors turėtų normaliai abi sustingti?
    Jeigu kartais ateitį dar taip gautūs, kad per skystas kremas išeitų, nors neturėtų, aš jau išbandžiau:)tai gali drąsiai šildyti abu sujungtus kremus ant lėtos ugnies, įdėjus dar šokolado sulaužyto, kol jis ištirps, aišku maišant, tuomet, kai atvės gerai,išplaksi, labai standus kremas gausis, jei tokio norėtum.O gal produktai kiek kitoki galvoju?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man gaunas skystesnė rududu masė, bet tu žinok aš manau jog čia grietinėlė kalta o.O
      Aš gi naudoju tik be laktozės ją, tokią specialią ;) Šiaip nepaveda ji kai reikia plakti standžiai ir pan, bet va tortuos ji ne visada draugauja, ypač su ganašu!
      Bet tortas tai PASAKA!!!

      Panaikinti
  3. Tuomet tikriausiai dėl grietinėlės, nes tas ganašas toks populiarus tarp tortų kepėjų, žinok man skanu ir kai dėdi perpus balto ir juodo šokolado, šiek tiek kitoks skonis gaunasi, bet irgi geras.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš ir čiuožiantį valgyčiau, juolab, kad man šis nuostabiai gražiai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vakar "užpuolę" svečiai taip pat išgyrė labai jį ♥

    AtsakytiPanaikinti
  6. As ji irgi "uzpulciau" mielai :))) Atrodo fantastiskai!

    AtsakytiPanaikinti
  7. o kas yra karsti skysciai?atleiskite,noreciau tik konkretumo,pradziamoksle tortuose esu:))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nugi į tešlą pilas karštas vanduo su karšta kava, tai ir yra karšti skysčiai :)

      Panaikinti
  8. Siandien ji kepsiu :)Noriu pasitikslinti del tu temperaturu...jei grietinele reik palaikyti pora val. vesiai,tai cia kur,ant kiek vesiai,taip kaip saldytuve ar? ir paskui jungti ta mase su pieno mase,bet jei pienine mase praausus tik iki kambario temperaturos,o ta grietineline vesi,tai skirsisi temperaturos...nu zodziu,pagrindinis klausimas-kur laikyti grietineles mase,kokio vesumo temperaturoje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Grietinėlę reikia palaikyti šaldytuve.
      Aš tau dabar nepasakysiu tiksliai kaip dariau kada plakiau, bet kiek save pažįstu, tai ne ilgiau nei 1 val palaikiau išėmus grietinėlę kambario temperatūroj.

      Panaikinti
  9. Ir dar ar tiks cia papuosimui Tavasis priespaskutinio tortuko sokoladinis su medum glaistas? Jis man pasirode labai simpatiskas :) Ir suku dar galva,ka pasirinkt kremui vien tik pienini sokolada,ar susigundyti sroveles siulomu baltu perpus su juodu? Tu darei tik pieniska?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš dariau vien su pienišku, nes būtinai norėjau padaryti vykusį šį tortą (pirmas bandymas buvo beviltiškas...) Jei tu laiko ir noro turi, gali ir balto šokolado dėti. Man šis tortas idealus ir taip. Baltas šokoladas tikrai minusų nepriduos ;)

      Puošti gali šokoladu su medum. Puiku! Lengvai pjaustos nors ką tik iš šaldytuvo išimtas būna, tik blizgesnio gal šiek tiek praranda.
      P.S. Ir žinoma ant kremo jo neužtepsi, tik ant biskvito. Bet manau jog tu daugiau patyrus nei aš ir tai žinai!

      Panaikinti
  10. Ateinu jau paragavus :)Nu skanus gi,visi valgiusieji pagyre,net norvegas valge ir ausys linko :D Siaip jie yra nuobodos del to reikalo,turi savo viena marcipanini torta ir kitu nepripazysta :D Bet man asmeniskai,tai gal zinok,kaip ir srovelei,tik koks 8 is 10 balu...Beatos karamelinis skanesnis.Sitam ir darbo kiek ,daug laiko atima...Man jis per saldus pasirode,bet zinai,gal as isgavau kiek kitoki skoni,nei jum gavosi,nes naudojau norgiska ale rududu,nevirinau kondensuoto pieno ir tikrojo rududu neturejau,todel emiau analoga kas yra Norgeje.Gal del to skonis gali skirtis nuo originalo...nors esme aiski,jis kazkuom panasus i ta Beatos,bet bet...man pasirode nelabai vertas tiek laiko ir triuso.Kremukas jauciu ir man gavosi skystokas,nu nebego jis per krastus,bet sakyciau galetu but standesnis,kazkur kazka paskubejau matyt...ir mano rudesnis,nes kavos pyliau dar i krema,kaip ir srovele,bei tas mano ale rududu norgiskas gal kitokia spalva duoda:)Va jei idomu,mano tortukas cia: http://public.fotki.com/skaitytoju-klubas9/pyragai/dscn0067.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū tau už atsiliepimus!!!
      Taviškis atrodo skaniai! Iš tikrųjų gerai, kad skoniai visų skirias. Man jis žiauriai skanus ir ne per saldus (šitam reikale esu labai sąžininga, nes per didelis saldumas migreną iššaukia!). Pirmą kartą nors nepavyko ir žinojau kiek darbo prie jo, aš ji antrą kartą kepiau. Tai vadinas man jis liuks. Jūs su Srovele per daug tortų kepat man rodos :))

      Man mistika tikrai, kodėl mums toks skystesnis kremukas gaunas ...hm...bet tas kremas kaip įsigeria po poros dienų, tai išvis pasaka ♥ Nu aš toliau svaigstu ir tau pavydžiu...bet dalinai džiaugiuos, kad nors truputėlį patiko.

      Panaikinti
    2. Jo,matyt perdaug mes prisiragavusios jau :D
      O pavydet man nera ko,nes jau torto senai nebera :D as tik gabaliuka paragavau,visas tortas per kelias minutes draugu buvo suvalgytas :D Man jis patiko tikrai ,ir ne tik truputeli,bet jei lygint su kitais,tai va tada ir prasideda tie visi maziau ar daugiau ... :D
      O del kremo,tai man intuicija kuzda,kad as sviesta prastai issukau,toki maza kieki buvo sunku gerai pagaut su mikseriu....nors nelabai suprantu,nuo ko priklauso tas standumas,regis visi kai buvo atskirai,buvo pakankamai standus,o kai sujungiau i viena,paskystejo...

      Panaikinti
  11. o kur kukuruzinio krakmolo gaut? Uk buna, nezinot? o paprastas lietuviskas bulvinis netinka?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šiuo klausimu tikrai negaliu patarti, nes pas mus kiekvienoj maisto parduotuvėj jo yra. Tiesiog pasidairykite ALDI parduotuvėje, nes šiaip jie tik kukurūzų krakmolą parduoda ;)

      Panaikinti
  12. Kukuruzinio krakmolo UK galima rasti bet kurioje Tesco arba Asda parduotuveje :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ačiū už nuostabaus tortą receptą! Kepiau! Labai patiko skonis ir vaizdas :)
    Daiva (Virtuvės kertelės)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails