2012 m. sausio 6 d., penktadienis

Vanilinis sūrpyragis

Man vienas skaniausių kažkada ragautų sūrpyragių :) Ir jis pas mano draugę ant bangos tai kaip reikiant. Jei neklystu, tai ko gero į savaitę kokius 3 kepa visur nusinešimui. Ačiū jai už receptą! Taigi 26 cm kepimo formai reikia:

Pagrindui: 1 kiaušinio
                65 g šalto sviesto
                65 g cukraus
                180 g miltų
                1/2 pak. kepimo miltelių ( ~9 g)

Šiuos produktus greitai kombaino pagalba užminkyti.
Tortinės formą iškloti kepimo popieriumi, sieneles ištepti sviestu. Pasidaryta tešla iškloti  formos dugną ir šiek tiek sieneles, pastatyti šaldytuvan kol ruošimės įdarą.


Įdarui:  500 g kreminės varškės
             3 kiaušinių L dydžio ( jei M dydžio, tada 4 )
            1 pak. vanilinio cukraus (10 g)
            150 g cukraus
            1 pak. vanilinio pudingo miltelių (38g)
            350 g pieno
           110 g aliejaus

Įdarui skirtus produktus gerai išplakti. Neišsigąsti, kad masė ganėtinai skysta bus. Taip ir turi būti!
Ją reikia supilti į kepimo formą ir pašauti kepti į ikaitintą iki 190-200° orkaitę ant antros lentynos nuo apačios 45 min. Tada groteles su kepiniu perkelti viena lentynėle aukščiau ir pabaigti kepti dar 15 min. Ataušinti orkaitės duris pravėrus ;)
Jei matysit, kad viršus dega, tada pridenkit folija ar kepimo popieriumi. Man to nereikėjo. Skanaus!

34 komentarai:

  1. Aš labai panašų pagal Jurgitą mėgstu kepti - jis irgi t o b u l a s (receptas va čia http://duonosirzaidimu.wordpress.com/2010/04/06/pats-skaniausias-varskes-pyragas-mano-kepykleleje/ )

    AtsakytiPanaikinti
  2. labai skanus ,ir as kepu ,tik dar idedu gabaliukais supjaustytu konservuotu persiku ,tai pyragas pasidaro dar gaivesnis

    AtsakytiPanaikinti
  3. Indre: vau kaip skaniai tavo ideta nuoroda atrodo !

    Jurgita: skamba irgi skaniai!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mano megstamiausi pyragai - iš varškės..
    Tą Indrės nurodytą Jurgos varškės pyragą kepiau - nerealus, labai skanus! :)tikiu, kad ir Tavasis neprastesnis :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. nuostabiai atrodo..;) ir turiu klausimėlį kaip specialistei - ar pudingas neleidžia pyragui "sukristi"? kas būtent įdarui suteikia tvirtumo?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kažkaip šįkart man jis nei biškį nesukrito. Šiaip visi kepiniai su varške sukrenta. Galbūt tai pudingo dėka...tokia ir specialistė čia iš manęs ;) O tvirtumo manau jog ir kiaušiniai priduoda. Man irgi mistika, nes pagal tai kokia skysta paruošta masė gavos ir kaip pats pyragas iškepęs atrodė, tai STEBŪKLAI :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Taigi pudinge yra krakmolo kuris surisa mase+kiausiniu nemazai stai ir paaiskinimas stebuklo. :-)
    Aguonele, as ziuredama i nuotraukas du kartus atsikandau pyrago. Tikiuosi tu nieko pries, kad kampa apgrauziau? :-)

    AtsakytiPanaikinti
  8. va atėjo profė ir paaiškino. Tu teisi, pamiršau apie pudingo sudėtį pagalvoti ;)
    Aš užsimerkiu ir to nukąsto kampuko nematau!

    AtsakytiPanaikinti
  9. ačiū, merginos ir patarimus ir paaiškinimus..;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tai jeigu nematai, dar gabalą nugvelbiau... :D

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dieviškai skanus ... Tik aš pagrindo pritrūkau, tai antrą porciją užsimaišiau :)Vaikai sumąstė dar šaldytų trintų braškių užsidėt, jos irgi labai tiko. AČIŪ :*

    AtsakytiPanaikinti
  12. Kaip faina ♥ O tu gal aukštus bortelius darei, kad pritrūko? Och ir vėl pūkučiai minimi :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. o jeigu neturiu kombaino, tai salta sviesta supjaustyti gabaleliais?ar kaip ta pagrinda paruosti?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Taip taip, sviesta įtarkuoti galima ar mažais gabaliukais supjaustyti ir tada rankomis ganėtinai skubiai užminkyti tešlą ir ją šiek tiek pašaldyti, nes sviestas nuo kūno temperatūros kiek patirpsta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  15. ačiū už receptą. tikrai labai skanus pyragiukas :) darau antrą kartą šią savaitę. tik iš to mano per didėlio gudrumo paruošiau šįkart tešlą iš anksto, t.y. vakar. nedarykite to. negalėjau jos šiandien iškočioti, nors praeitą kartą kai dariau iškart tai puikiai viskas pavyko. dar neragavau kaip gavosi... stovi, garuoja (niam) atrodo gražiai, tik dėl pagrindo man labai neramu :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. koki pudinga reikia deti?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Virimui skirtą, jei to klausiate ;)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Gal ir man dar koks apgraužtas kampukas liko? Nors, tiesa,ir trupinius surankiočiau, kaip skaniai pyragas atrodo. Esu alkana kaip laukinis kojotas...
    O dar tos šviežios avietės su mėtų lapukais ir šokoladu...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai žinai, šiandien Vilma iš širšių lizdo gyrės jog kepė. Manau ji dar turėtų nes pas mane tai sausra... pelės ir tos turbūt dvėsta :))
      Avietes tai visi pirma rinko, nes jau taip gaivumo davė ♥

      Panaikinti
    2. Nebėr ir pas mane, su svečiais su raitojom be gailesčio :P Gėris neišpasakytas! :)

      Panaikinti
  19. kepsiu kada nors, jau pudingo tam reikalui nusipirkau...
    tik klausimas del kremines varskes? galiu rikota kokia naudot, ar kokia kita labiau tiktu? kokia tu naudoji?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš tai naudojau 20% kreminę varšką. Nu pas mus kitokių nėra ;) Gali ir rikotą dėti, tikrai nemanau kad pakenks, tik saldumą reiks reguliuoti. Rikota man čiut sūroka, bet galbūt tai skonio reikalas.

      Panaikinti
  20. Aguonėle, labutis! Kepiau ir aš šitą skanuolį :) Kaip pirmą kartą iškepusiai sūrpyragį atleistina, kad pyrago kraštas na koks trečdalis žiedo gerokai paskrudo, matyt perkepiau... tai tas paskrudęs žiedas kepimo pabaigoje iškilo, o vidurys taip ir liko išbalęs ir neiškilęs :) Po nakties šaldytuve iškilęs paviršius susilygino su viduriuku. Pyrago skonis tikrai geras! Ačiū už receptuką!
    Bet pradėjau internete ieškoti kitų receptų ir patarimų, kaip tobulai iškepti sūrpyragį, tai va kokių grožių aptikau, dalinuosi nuoroda, aš jau ir lietuviškai receptus išsiverčiau :)http://cookingclassy.blogspot.com/2011/11/white-chocolate-raspberry-cheesecake.html
    http://cookingclassy.blogspot.com/2011/12/white-chocolate-blueberry-cheesecake.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi Linute ačiū už nuorodas! Taip taip, sūrpyragių receptų be galo be krašto...
      Žinai, jei matei kad viršus kepa, tada galėjai pridengti folija ;) Nu nieko, kitą kartą galėsi taip daryti :) O jei pavyks nauji sūrpyragių receptai, tai prašau nepamiršti ir su manimi pasidalinti jais :)

      Panaikinti
  21. Kepia šį pyragą - receptas puikus, skonis - nuostabus. Tiesa, širdelė daužėsi iki ištraukiant pyragą iš orkaitės - varškės įdaras gavosi skystokas, todėl bijojau kad nieko gero iš to pyrago nebus.
    Rezultatas pranoko lūkesčiu.Tikrai darysiu dar ne kartą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įdaras iškepus būna toks skystokas, bet reikia ataušinti orkaitėj ir toliau šaldytuve ;)
      Nu šaunu, kad patiko!!!

      Panaikinti
  22. Aguonele, kodel man sumaišius pagrindui skirtus produktus, nesigavo tesla, o viskas buvo biru kaip smelis? Kadangi neturiu maisyklės, sviestą tarkavau. Tik įdėjus šaukšta riebios grietinės, masė supanašėjo į tešlą. na, plius minus sulipo viskas.
    Ačiū už atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kuo Jūs minkėte tešlą ? Ilgiau minkant (nesvarbu kuo: rankomis ar kombainu) turi susijungti viskas į vienalytę masę, kadangi sviestas tirpsta. Jūs ko gero nekantri buvote :)

      Panaikinti
    2. Aguonėle, šiandien užsimaniau pabandyti šį nuostabų pyragą antrą kart. Vėl atsiverčiu Jūsų receptą, ogi skaitau, kad kiaušinis dedasi į tešlą :))) anakart aš nepamačiau, kad parašytas kiaušinis, štai Jums ir priežastis, kodėl tešla byrėjo kaip smėlis :)

      Panaikinti
    3. Nu man irgi taip pasitaiko, bet puiku kad ta klaida atrandama ;)

      Panaikinti
  23. Na ką pagaliau ir mano eilė atėjo kepti šį nuostabų pyragiuką :) Kepsiu jį penktadienį :) Tik kaip manai, aš galvoju dar įberti mėlynių, kadangi jų atsargos šaldytuve dar labai kupinos :)) Kaip manai nepamaišytų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nesu didelė mėgėja uogų pačiame kepiny, bet va ant viršaus!
      Manau kad gautūs, bet tikrai nežinau kiek skonis nukentės...

      Panaikinti
  24. na, pagaliau ir aš susiruošiau iškepti šį išgirtąjį pyragą. Ką tik įdėjau į orkaitę. Žiūrėsim, ar man išeis. Jau pagaminimas tai super paprastas. Man tik va čia toks klausimas iškilo - paskaičiau pudingo sudėtį dr.Otker'io ir .... ten juk vien tik krakmolas ir modifikuotas krakmolas ir vanilės aromatas... manau, logiška, kad kyla klausimas, kodėl nedėjus tiesiog paprasčiausio krakmolo??? Labai lauksiu komentarų :) Ugnė

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ugne: visų pirma tikiuos pavyko Tau pyragas!
      kas liečia pudingo miltelių sudėtį, nu nežinau...aš nesuku sau galvos, kad karts nuo karto ir tokius produktus naudoju. Be jų manau reiktų tada daugiau pieno, kiaušinių ir galbūt krakmolo dėti. Tikrai nežinau, bet galbūt atsiras skaitytojų, kurie mieliau eksperimentuoja nei aš :)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails