2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Kiaulienos suktinukai su slyva, porto vyno padaže

Seniau labai nemėgau slyvų įdaruos. Bet paskutiniais metais eksperimentai su jomis tik dažnėjo dažnėjo...ir galiu pasakyti jog man patinka!!! Taigi, kam toliau jos nepatinka, pakeiskite jas graikiškais riešutais, raugintu agurkėliu ar kokiu maišytu faršu ;) Suktinukams pasidaryti reikia:

kiaulienos mėsytės (man rodos tai kiaulienos kumpio dalis. Ją reikia labai labai plonai supjaustyti. Pas mus tai puikiai mėsinėse padaro, nereikia jokių mušimų vėliau. Gražiai tik paglostyti ir ištempti belieka :) )
plonų juostelių šoninės
grūdėtų garstyčių
džiovintų slyvų ( minkštų!)
druskos, pipirų
200 ml raudono porto vyno
300 ml jautienos sultinio
3-4 mažesnių svogūnų
keletos morkų
saujelės šaldytų žirnelių
pankolio sėklų


Kiaulienos mėsytę padruskinti, pipirinti. Vieną pusę ištepti grūdėtomis garstyčiomis, ant jų dėti šoninės juostelę bei slyvas (1 ar 2, jau čia skonio reikalas) ir susukti. Sutvirtinti dantų krapštuku. 
Į kepimo indą (geriausiai tinka ketaus puodas) pilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir jame gerai iš visų pusių apkepti suktinukus. Kai šie įgaus gražią spalvą, suberti per pusę ar ketvirčiais pjaustytus svogūnus ir dar minutę pakepinti. Viską "užgesinti" porto vynu bei sultiniu. Leisti užvirti. Paskaninti druska, pipirais bei šakele čiobrelio ir pašauti į 180° orkaitę 1 val. Karts nuo karto būtina suktinukus apversti. Likus iki troškinimo pabaigos 15 min, puodą uždengti. 

Morkas susipjaustyti riekelėmis ir pakepinti svieste. Kai šios bus norimo minkštumo, suberti šaldytus žirnelius, paskaninti pankolio sėklomis, druska, pipirais ir leisti kelias min kepti. Gautas daržoves pilti į puodą ant suktinukų ir dar kelias min patroškinti orkaitėje. Skanaus!

7 komentarai:

  1. E-i-k T-tu S-a-u!!!!!! Nu atrodo tai WAU! Kaip aukščiausio lygio restoranuos, nerealu, gaila pas mus taip plonai nesupjausto...nors niekad ir neprašiau... nagi šis patiekalas taaaaip vilioja, suktinukai tokie simpatulkos, kad žymiuos idėją, ir gal gi netyčia ir man bent kas panašaus gausis, tik reik dar pribręsti, nes atrodo tai ne mano nosiai :DD Aguonėle Tu maladec!!! :*

    AtsakytiPanaikinti
  2. Redute ♥ Žinok man iki restoranų lygio dar toli, o jei iš tikrųjų tai nesilygiuoju net į juos, nes ten einu mielai pavalgyti. Jei mokėčiau taip kaip jie, tai jaučiu jau būtų nuobodu ;)
    P.S.Tada pasimušk pati tu mėsytę. Ne su muštuku o mažesne keptuve, mėsytę tarp maistinės plėvelės įdėjus.
    P.S.S. Aš tai sendaikčių turguj radau pirkti naują elektrinę pjaustyklę.Nu jau daiktas tai daiktas!!!Nuo duonos pjaustymo iki dešrų milimetro plonumo ji pas mus naudojama. MB giria ir giria už tokį pirkinį...Visiems rekomenduoju jei tik pasitaiko proga nusipirkti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Niu kur suktinukai, ten ir aš, žinau , kad labai skanu su slyvomis, žinau, kad anksčiau nelabai mėgai, bet matysi pamėgsi, jei tankiau darysi tokius nuostabius patiekalus, kaip šis, sutinku su Reda, alia kaip restorane, jėga:)!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. zinau ko noriu kaledom..rasysiu seniui ( :DDD) laiska,pjaustykles, po jos suktinuku :)
    Kazkada turejau malonumo ja naudotis, superinis prietaisais..zo noooriu trept trept kojele :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. trept trept kojele :DD Bandau isivaizduoti :DD

    AtsakytiPanaikinti
  6. mmm... kaip as megstu suktinukus! o grazumas juju!

    pas mus nepjausto taip plonai, reikia paciai musti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oi kokie viliojantys! Beveik kaip kokie roll mopsai ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails