2011 m. lapkričio 13 d., sekmadienis

Kiaulienos guliašas su obuoliu


Labai skanus guliašas. Mėsytė gaunas minkšta minkšta o vynas padaže išvis nesijaučia. Jam išsivirti reikia (labai skanu jį pasišildyti! Jeigu net aš dariau daug, tai vadinas skanu, nes šiaip nemėgstam valgyti to pačio kitą dieną...)

800 g kiaulienos sprandinės
3-4 mažesnių svogūnų
1 obuolio
galvutės česnako
druskos, pipirų
1 a.š. saldžios paprikos miltelių
1 a.š. kmynų
2 lauro lapų
100 ml balto sauso vyno
200 ml jautienos sultinio

Mėsytę susipjaustyti mažesniais gabaliukais ir porcijomis apkepti troškinimo puode šiek tiek įpylus alyvuogių aliejaus. Paprieskoniuoti druska & pipirais ir išėmus atsidėti į šoną. 
Svogūnus susipjaustyti į 4 dalis ir apkepti šiek tiek puode kartu su mažais gabaliukais pjaustytu obuoliu. Sudėti atgal mėsytę, česnako galvą (kuriai aš viršų šiek tiek nupjoviau), lauro lapus. Paskaninti paprika, kmynais, druska ir pipirais. Užpilti viską vynu bei sultiniu, uždengti ir pašauti į 180° karštą orkaitę 1 val. Išsitraukti puodą lauk, pažiūrėti kokio minkštumo mėsytė. Jei ši jau gera, tada sutirštinti padažą. Aš 1 v.š. paprikos pastos susimaišiau su 1 a.š. miltų bei troškinio skystimu, išmaišiau kol nebeliko gumulėlių ir supyliau atgal į troškinį. Puodą pastačiau kelioms minutėms dar į orkaitę ir viskas. Skanaus!
Modifikuota pagal žurnalą "Essen & trinken für jeden Tag Nr. 2011"

4 komentarai:

  1. O mes visai mėgstam valgyti tą patį kitą dieną - nereikia kuistis, tik pašildai ir galima susisukus į anklodę žiūrėti kokį filmą ar šiaip ką :]]
    Atrodo išties gardžiai. Obuolių dar turiu, kiaulienos irgi. Gaila vyno ne. Bet gal ir balzaminis actas čia visai tiktų? Manau paeksperimentuosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš mąstau...galbūt mes per daug suvalgom, kad kitai dienai nebelieka :DD
    Eksperimentuok su actu, o šiaip tai gali 100 ml sultinio daugiau įpilti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super,vakar isbandziau. Labai labai skanu :) As nemegstu kmynu,bet noredama pajusti tikraji recepto skoni,dariau viska kaip parasyta,tik kmynu dejau maziau...ir man patiko cia netgi kmynai,kuriu siaip nemegeja esu :) Labai geras,ale provanso troskinukas gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš tai kmynus labai mėgstu. Dedu jų daugiau nei reikia visur...atseit ir sveika :) Džiugu, kad patiko!!! Labai labai.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails