2011 m. rugsėjo 26 d., pirmadienis

Dar vienas jautienos troškinys su alumi

Galiu sau drąsiai leisti palyginti šį troškinį su seniau gamintu. Ir jei sau  leisčiau įvertinti juos, tai šiam skirčiau tik 4 o kitam visus 10 balų :) Nežinau, šis manęs visai nesužavėjo. Gal tai skonio reikalas, o gal aš J.Oliver receptų dar neperpratus.... 

 Jei kas susigundys jį darytis, tad prašau ir receptas:

500 g jautienos mėsytės skirtos troškinimui ir pjaustytos didesniais gabaliukais
500 ml tamsaus alaus
3 lauro lapelių
2 saliero stiebelių (aš dėjau petražolės šaknį)
2 svogūnų
2 morkų
1 su kaupu v.š. miltų
skardinės kapotų pomidorų

Orkaitę įsijungti 180°.
Į troškinimui skirtą puodą pilti kelis lašelius alyvuogių aliejaus ir jame apkepti smulkintus svogūnus, salierą bei morkas.  Kepinti geras 5 min. Tada dėti mėsytę, užbarstyti viską miltais ir pamaišyti. Supilti alų, pomidorus, įberti 1 a.š. jūros druskos bei paskaninti grūstais pipirais. Viską užvirti, įdėti lauro lapus ir uždengus pašauti 3 val troškintis. Likusias 30 min troškinti atidengus puodą . Skanaus!

Šaltinis: žurnalas "Jamie" Nr.04.2011

2 komentarai:

Related Posts with Thumbnails