2011 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Paprasta balta duona (tipiška angliška...atseit)

Norėjau išsikepti vėl duonikę, be jokių įmaišų. Tokią greitą, be jokių pribumbasų :) Na ir ką? Prašau. Moku dar ir tokias kepti :)) tik jos manęs nelabai žavi...skanios, bet su su įmaišais skanesnės (sakykime taip :) ) Ši skani, bet nieko ypatingo. Tiesiog balta duona, kuri man skrudintuvui parduodamas formines duonas priminė :)
Jai išsikepti reikia:

500 g miltų tipo550
20 g šviežių mielių (Org. dėjos net 30 g. Nesuprantu niekaip kam toks kiekis reikalingas...)
300 ml vandens
60 g minkšto sviesto
1 su kaupeliu a.š. druskos

Visus produktus susiberti į kombaino indą ir užminkyti tešlą. Ją minkiau 10 min, o kai ši atšokinėjo gražiai nuo indo sienelių, tai suformavus kamuoliuką palikau kilti 1 val tame pačiame inde uždengus.
Iš pakilusios tešlos suformavau kepaliuką, kurį reikia dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paspausti šiek tiek, kad būtų 5 cm storio ir palikti uždengus 30 min kilti.


Ant pakilusio užberti miltų ir įpjauti:


Leisti 5 min "pailsėti" ir tada pašauti į įkaitintą 220° orkaitę 35-40 min. (Aš kildinau ant ližės ir nustūmiau tiesiai ant kepimo akmens). Ataušinti ant grotelių. Skanaus!

Šaltinis: čia 

19 komentarų:

  1. kokia grazute !!!Kepalelis vertas medalio! Saunuolyte :) Prasyc nuotraukikiu a ? :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal būna ir skanesnių, bet jau grožis grožis...!

    AtsakytiPanaikinti
  3. va čia mano lygio duona....
    nes dar visoms su raugais pasirodo nepribrendau, bijau pradėt...
    o į tokią jei įmaišyt sėlenų ar dar ko, visai būtų maišyta gera.
    BANDYSIU. ne šiandien, bet gal ryt, poryt, kai baigsim valgyt pirktinę.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ilona: susirenku medalius ir einu susikelti nuotraukas...nors ten jų ne daug yra ;)

    Asta ir Maisto Diletante: ačiū ačiū :* Nėra jokio vargo prie to kepalėlio. Kaip matot tik pora įpjovimų reikia padaryti!

    Grange: žinok nebijok pradėti. Tau gi nebūtina iškart su raugu. Pas mane pilna receptų kur tik įmaišas daros su mielėmis. Žinok jų skoniai sodresni, nei va tokių greitų ;) Jas valgai, valgai ir dar nori bet bevalgydama taupai, kad dar pusryčiam liktų :DD ♥
    O kai priprasi prie tokių duonų, va tada ateis ir noras raugą užsiauginti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. nu jo, reikia pamažu prisipratinti..

    nu dar man reikia visų pirma kokių įvairesnių miltų nusipirkt.. nes eilinėse pardėse nieko gudro nėr, reik arba specializuotas kokias arba pas turkus traukt..

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš savo miltus beveik visus perku bio parduotuvėse. Va ten pasirinkimas nemažas ir kaina padori ;) Pas jus jos nepopuliarios tokios kaip "Alnatura" ar "Basic"?

    AtsakytiPanaikinti
  7. hmm nežinau net tokių,gal ir yra, kažkaip neinu į spec.bio parduotuves, tai nesusiduriau. yra kita kur yra visokių miltų, reiks pasižvalgyt...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Eina sau kokia graži!!! jau niežti nagelius :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. per sita bloga islepinau savo dieda :)iprato, kad kas savaitgali kepciau duona. Vakar net uzsiprase "paprastos" duonos (as net nezadejau kept)... dar vestancios beveik puse "nuragavo". man ir patiko tikrai paprasta (bet ne prasta) duona ir gamyba, ir skoniu, vidus labai "skyletas" gavos (man labai labai patinka)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Jūrate: prajuokinai su išlepinimu!!! O kaip jis atsidėkoja tau už tokį gerumą ir tokias puikias duonas?

    AtsakytiPanaikinti
  11. taigi viska suvalgo ... :) ir dar indus isplauna.
    Aguonele, gal zinai ragaisio recepta ir kokios skanios baltos plikytos duonos, atsimenu, kad mano bobule ragaisi kepdavo is rupiu miltu ir i tesla dedavo virtu bulviu.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Žinok pirma turėjau pasidomėti kas ragaišis yra...gėda, Suvalkijos kraštuos man negirdėta buvo...bet pasirodo tai duona, kepama iš rupesnių miltų :) Ką tikrai skanaus pasiūlyti galiu tai šią duonikę:

    http://aguonele.blogspot.com/2011/01/bulvine-duona.html
    Puiki ji!

    O tokios tikros plikytos nesu kepus. Maniškis yra daugiau plikytų duonų fanas, tai sako, jog ši panašiausia (galiu pasakyti kad kartą per mėnesį namie kepama yra!):

    http://aguonele.blogspot.com/2011/04/bazelio-duona.html

    Sėkmės, tikiuos susigundysi o aš lauksiu atsiliepimų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. aciu uz rekomendacijas, bulvine duona is paskaitymo ir yra ragaisis :)
    o bazelio duona reiks savo diedui kept - patiks jam, bet kas yra tas raugo starteris?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Raugo starteris, tai atsidetas raugas, kuris tupi saldytuve ir kai reikia vis naudojamas :) Siaip ji butu galima pakeisti mielemis, bet tikrai nezinau kokiu santykiu...

    AtsakytiPanaikinti
  15. laba diena.o galima su sausomis mielemis kepti? Kiek ju reiketu deti?

    AtsakytiPanaikinti
  16. iskepiau duonele,skaniu ,bet sutinkiu su tavo nuomone neipatinga ,teslos sudetimi panasi i tarybini batona.ir skonis .bet vistiek skaniu.

    AtsakytiPanaikinti
  17. kepiau :) paprasta, bet skani :) Kepdama antrąjį kartą, vietoje sviesto įmaišiau kepto svogūno ant sviesto, tai mano vyras net rytinę avižinę košę visą sušlemštė (kurios paprastai nevalgo) :) :) :) ir dabar kasdien prašosi šios duonos :D

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails