2011 m. vasario 5 d., šeštadienis

Aluje troškinta jautiena

Taigi kad negalvotumėte jog mintame vien tik duona, atsinešu vakar darytą troškinį ♥ Puikus! Iš pradžių net neįsivaizdavau koks skonis nuo alaus bus, nes iki šiol tik su vynu troškinau, bet rezultatas pranoko lūkesčius. Tiesiog puikus alaus ir čiobrelio padažas, mėsytė minkšta minkšta. Ėmiau:

700 g jautienos mėsytės troškinimui (iš peties pirkau, pardaveja  sakė jog netikra išpjova vadinas :)
3 morkas
2 svogūnus
300 ml alaus
druskos, pipirų
1 a.š. su kaupu rudo cukraus
2 v.š. su kaupu miltų
pora šakelių šviežio čiobrelio
šakelę šviežio lauro lapelio

Mėsytę susipjaustyti gabaliukais. Padruskinti ir pipirinti, jei norima užberti keliais žiupsneliais mėsos prieskonių. 

Į špižinį puodą pilti alyvuogių aliejaus ir jame pakepinti kelias min griežinėliais pjaustytas morkas bei svogūnus. Atsidėti į šoną. 

Miltus susiberti į krepšelį ir dalimis subėrus mėsytę, gerai pakratyti kad ši pasidengtų miltais. Ją tada taip pat dalimis apkepti puode, kur jau daržovės kepė. Toliau belieka sudėti viską atgal į puodą, užpilti alumi, sudėti šviežias žoles. Paskaninus druska ir cukrumi uždengti ir pašauti į iki 160° įkaitintą orkaitę. Aš po val išsitraukiau puodą ir pažiūrėjau kokio minkštumo mėsytė. Man troškinos viskas 1 val ir 10 min. Valgėme su šia duonyte. Skanaus ;)


Idėja iš knygos Love Food "All in One".

10 komentarų:

  1. ojej kaip seiles kaupiassss,labai skaniai atrodo, issisaugau jau koki 100 tavo recepta, nzn kaip viska spet valgyti...gal 6 kart dienoj pradet? :DD

    AtsakytiPanaikinti
  2. o kaip manai aš spėju tiek tavo išbandyti :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aguonėle, labai skaniai atrodo tavasis troškinukas. Alus priduoda labai skanų prieskonį, ypač tamsusis alus. Drįstu tau pasiūlyti mano gamintą troškinuką su stirniena ir tamsiu alumi. Manau puikiai tiktų ir jautiena. Aš sudedu kartu ir daržoves, o tada į orkaitę. Irgi labai skanu. Jei turėsi noro išbandyk;)
    http://laselismedaus.blogspot.com/2011/01/stirnienos-troskinys-su-alumi.html

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nu va, kitoj savaitėj gausiu daaaug jautienos, tai jau virsiu, kepsiu, troškinsiu ir būtinai pabandysiu su alumi!Jautiena man laabai patinka, tik turi būti minkštutėlė.O šita visa:)alus nepriduoda tokio "brogės"skonio:DDD

    AtsakytiPanaikinti
  5. Rima: žinok čia irgi reikėjo pilti tamsų alų, bet tokio namie neturėjau tad pyliau šviesų. Patiko nerealiai. O tavo receptuką reiks būtinai būtinai išbandyti kai gausiu pirkti ar dovanų stirnienos :) Aš irgi kaip Srovė kartais kažko mandro pablatui gaunu :)
    Alus Srove žinok nieko netinkančio ar nereikalingo prieskonio nepriduoda! Jau jei net mb sakė kad skanu, tai reiškia tikrai skanu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. vaizdelis tai negrazus,o skonis tai gal ir nieko

    AtsakytiPanaikinti
  7. O koks turi buti troškinio vaizdas? :)) man šis niekuo neįkliuvo, neišvaizdžių nevalgom :P

    AtsakytiPanaikinti
  8. Skiriu šiam tinklaraščiui “Stilish blogger award”.

    AtsakytiPanaikinti
  9. tai, spizinis puodas uzkariavo tavo dirdi ar dar ne?
    man tai patinka jame troskint, mesa greit isitroskina, ir karsti laiko, ir siaip ,as tai labai patenkinta, daznai naudoju,
    vista kepu ten, minkstute buna, atidengiu, apskrunda.. nu zo..
    troskinukas, isivaizduoju skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Rūtuliuke AČIŪ!!! Net nesitikėjau ... dar kartą ačiū :*

    Grange aha, pakerėjo, jau ieškaus sau tik dar neapsisprendžiu dėl spalvos :)) patinka, kad jame mėsytė išsitroškina taip kad net tirpsta atrodo burnoje. Vakar troškinau vištieną, nu tikrai liuks!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails