2010 m. rugsėjo 27 d., pirmadienis

Cukiniju suktinukai

Vakar atsidariau saldytuva ir galvojau ka cia tokio pasigaminus... paziurejau turini ir nusprendziau toki varijanta. O dejau viska is akies (Jus taip pat pagal savo saldytuvo turini galite koreguoti viska), tad reikia:

300 g vistienos krutineles ( is jos dariaus farsa)
1 morkos
mazesnes petrazoles saknies
didesnio svoguno
vienos kitos cesnako skilteles
skardines smulkintu pomidoru
ivairiu prieskoniu
cukiniju (pas mane tik mini varijantas buvo, bet suejo)

saujeles kedro riesutu
bulviu bei surio

Pirmiausia pasidarome idara:
susipjaustome smulkiais gabaliukais morka, petrazoles sakni, svoguna bei cesnaka. I keptuve pilame alyvuogiu aliejaus, sudedame darzoves ir ant silpnos ugnies kepame kol svogunai buna skaidrus. Tada dedame farsa,maisydami kepame toliau kol sis iskepa. Viska paskaniname jau pagal save. As beriau cili pipiriuko, druskos, pipiru, harissos ispaudziau ciut. Uzpilame viska skardine smulkintu pomidoru ir toliau uzdenge troskiname kol morkos buna minkstos ir pati mase ganetinai tirsta. As draisiai kokias 25 min troskinau. Belieka paskaninti dar medumi ir kuom truksta. Nepamirsti iberti svieziu petrazoliu (man ziopleliai atsitiko taip, kad vietoj ju saldytu krapu iberiau... biski gaila, bet skoniui nelabai pakenke.Tik kazkaip logiskai tai nedera...) Viskas, leidziame masei atvesti.

Cukinijas susipjaustome isilgai ir pasikepiname sausoje griliaus keptuveje. Dabar ant kiekvienos riekeles dedame idaro, surio, susukame ir atsidedame i sona. Butinai reikia sukti silta cukinija, nes ji tada lankstosi gerai ;) Susukta deti siule i apacia.


Kai suktinukus pasiruosiame, tada prisipjaustome plonomis riekelemis bulviu. Kepimo inda istepame gerai alyvuogiu aliejumi, dedame bulves, paskaniname druska. Ant ju dedame likusi idara, sudeliojame savo suktinukus, uzbarstome sausoje keptuveje pakepintus kedro riesutus ir galiausiai viska uzberiame suriu. Mano akimis cia labiausiai tiktu mocarela, bet vakar jos deja namie neturejau...

Pasauname i ikaitinta 180° orkaite 45 min (laika sunku pasakyti, vis reikia ziureti ar jau bulves isvire yra. Taip pat jokiu skysciu nereikia pripilineti, nes is cukiniju dar issiskiria!). Skanaus! Mums net labai patiko, bet tai yra deja patieklas prie kurio laiko reikia sukant suktinukus. Labai skanu turetu buti su baklazanu, jis daug didesnis bei ne toks miniatiurinis kaip cukinijos ;)

5 komentarai:

  1. manau, kad skonis nenukentėtų, jei ne suktinukus daryt, o tiesiog kaip lazanja sluoksniais sudėliot... o ir darbo būtų mažiau... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. kas pas tave per cukinijos, kas per baklažanai, kad pastarieji didesni? Matytum mano cukinijas! Kaip kuokos!
    Šiaip mintis įdomi tų suktinukų

    AtsakytiPanaikinti
  3. Egidija:
    zinoma kad nenukentetu skonis, bet man va norejos suktinuku :)Lazaniju varijantai jau pabode...

    Dalia:
    as perku tik mazas cukinijas, nes man jos skaniausios.Net vienas valgau kaip obuolius :) delto ir baklazanai zymiai didesni pries jas atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aguonėle, nuostabūs suktinukai!!! Neatsistebiu Tavo išradingumu!!! Išsisaugau, dėkui :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails