2010 m. balandžio 15 d., ketvirtadienis

Versienos stroganovas

Klasikinis stroganoff receptas...isvis ar yra toks? Nes pati jau keleta isbandzius esu, visi kazkuom tai skirias. Zinau tik viena, kad dedas grietine siaip juose visuose, bet as naudoju grietinele... Siam patiekalui suvartojau:

450 g versienos mesytes pjaustytos juostelemis
15 g dziovintu baravyku
200 g rudu pievagrybiu
1 svoguna
~ 100 grietineles
1/2 a.s. dijon garstyciu
druskos, pipiru, mesos prieskoniu

Mesyte susipjaustyti juostelemis, pasiprieskoniuoti ir palikti keleta val saldytuve , kad pasimarinuotu.
Baravykus uzsipilti karstu vandeniu ir palikti maziausiai 20 min , kad isbrinktu. Isemus nuvarvinti, susipjaustyti smulkiai o vandenuka persikosti, kad neliktu jokio smelio.

Pievagrybius susipjaustyti stambiai, svoguna - riekelemis.

Mesa per du kartus apkepti gerai ikaitusioje keptuve, kol issiskirs sultys ir ji igaus grazia spalva. Neissigasti, kad pridegs! gerai maisant to neatsitiks o mesyte bus tikrai sultinga. Atsideti i sona ( geriausia isukti i folga). Kelis lasus alyvuogiu aliejaus pilti i keptuve, sudeti svogunus ir troskinti kol jie suminkstes. Tada suberti pjaustytus baravykus bei pievagrybius, pakepinti kelias min. Supilti nuo baravyku likusi vandeni ir leisti 10 min troskintis. Supilti grietinele, paskaninti kuo tik sirdis geidzia, nepamirsti ideti garstyciu ir bei mesytes kartu su issiskyrusiomis sultimis. Uzbarstyti jei po ranka yra svieziomis zolelemis, uzvirti ir patiekti pvz. prie makaronu-kaspineliu. Skanaus! Kita karta butinai dar cesnako ispausiu ;)

Ideja paimta is knygos "All in One"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails