2010 m. balandžio 5 d., pirmadienis

Morku pyragas su balta "karuna"

Pyragas yra sunkus, sotus ir labai skanus :) Ir kaip Velykos be morku pyrago ;) 26 cm tortinei formai reikia:

375 g smulkia burokine tarka tarkuotu morku

250 g miltu

3 nubrauktu a.s. kepimo milteliu

275 g cukraus

10 g vanilinnio cukraus ( 1 pak.)

druskos, ziupsnelio cinamono

1/4 l neutralaus aliejaus

4 kiausiniu

100 g maltu migdolu

100 g stambiai kapotu migdolu

Baltai kepurei ar karunai :

2 indeliu tepamo varskes surelio ( ~ 300 g )

125 g cukraus pudros

Miltus susimaisyti su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska bei cinamonu. Is leto pilant alieju i miltu mase plakti mikseriu. Po viena imusti kiausinius, po kiekvieno gerai isplakant. Tarkuotas morkas ir migdolus imaisyti sauktu i miltu mase. Gauta tesla sukresti i kepimo popieriumi isklota forma ir pasauti i 175° ikaitinta orkaite 50-60 min. Jei matysit, kad virsus dega, tada pridengti folija. Pyragas iskepes, jei dantu krapstukas lieka sausas. Iskepusi leisti atausti. 

Baltai "karunai" skirtus produktus gerai issukti ir uztepti kaip sirdis geidzia ant ataususio morku pyrago. Man bekepant, pyragas per viduri biski sprogo ir iskilo. Bet austant susmuko ,kad teliko tik graziai nupjauti sprogimo vieta.  Bet pats derinys morku ir varskes surelio labai patiko!

 Saltinis : zurnalas "Lecker" Nr.04.2010

10 komentarų:

  1. ojei,čia jau visas tortas,o ne pyragas ;)
    skanu, morkų pyragas

    AtsakytiPanaikinti
  2. nu gundaus gundaus as vis morku pyragui, dabar dar ir tavo receptas i eile eina, nu kada nors prisiruosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. nu zinok Jolita morku pyragai yra skanu! as kol nebuvau kepus, tai net neisivaizdavau ju skonio, o dabar bandau viena po kito ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. As irgi megstu morku pyraga, man labai skanu su riesutais (graikiniais) arba su razinom ;)

    O pas tave visas tortas! Saunuole ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aciu, bet gincinuos ... cia pyragas :DD o morku pyrago nei su razinom nei su graikiniais riesutais neragavus, kazkaip su migdolais uzsikabliavau.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gal ir kvailą klausimą užduosiu, bet koks yra neutralus aliejus?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Saulyte as naudoju distiliuota arba kitais atvejais imu saulegrazu jei neturiu distiliuoto ;) na reikia aliejaus, kuris neturi intensyvaus savo skonio. tikiuos aisku...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pabandžiau. Gavosi ne toks gražuolis kaip pas tamstą, bet skonis tai liuks :) Dėjau šiek tiek muscovado cukraus, tai meduolį šiek tiek priminė. Ir dar saują dž. spanguolių, labai gerai įsimaišė. kartosiu :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails