2014 m. gegužės 2 d., penktadienis

Rududu keksas su irisais

Pamačiau ir nieko nelaukus išbandžiau. Tikrai geras!
Kepiau 26 cm tortinės formoj ir laiką trumpinau. Reikia:

1 1/2 puodelio miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. kepimo sodos
žiupsnelio druskos
110 g minkšto sviesto
1/2 puodelio rudo cukraus
1/2 puodelio virto kondensuoto pieno arba Rududu (tiesiog pusę skardinės ėmiau)
2 didelių kiaušinių
1/2 puodelio pasukų
10 smulkintų karvutės saldainių ( org. dėjos 1/2 puodelio smulkintų irisų)

Pirmą ką darau, tai sviestu ištepu kepimo formą ir padedu į šaldytuvą. O toliau seka tešla ;)
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais, soda bei druska.
Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Toliau plakant sudėti virtą "kondensofkę", po vieną įmušti kiaušinius, supilti pasukas. Neišsigąsti, kad susidarys maži gumulėliai, taip nutinka kai pasukos būna ne kambario temperatūros. Belieka į šią masę įsijoti miltų mišinį ir šluotele sujungti viską. Pačiame gale įmaišyti saldainius. Gautą tešlą paskleisti kepimo formoje, pašauti  į 180° orkaitę 40-50 min. Tiesiog mediniu pagaliuku patikrinti ar jau iškepęs. Ataušinti ir skanauti. Tikrai tiesa, kad ne per saldus, drėgnas. Tik man saldainės kiek į apačią nusėdo, tai kitą kartą sakiau šias ant tešlos sumėtysiu ;)
Šaltinis: Forelle

1 komentaras:

  1. Džiaugiuosi, kad keksas patiko. Man jis buvo - tobulas.
    O irisus galima miltuose pavolioti, kad nenusileistų, nors aš jau taip ir dariau, kadangi pjaustant jie labai vienas prie kito lipo.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails