2013 m. kovo 26 d., antradienis

Jautiena su stikliniais makaronais

Greita mūsų vakarienė. Ir kadangi ji skani gavos, tai rašau receptą ir čia :)
Mums reikia:

jautienos mėsytės
2 svogūnų
geros saujelės šaldytų šparaginių pupelių
6 v.š. sojos padažo
2 v.š. neutralaus aliejaus
2 v.š. kukurūzų miltų
česnako skiltelės
gero cm šviežio imbiero
200 ml vandens
austrių padažo
pakelio stiklinių makaronų

Mėsytę susipjaustyti plonomis juostelėmis. Tada susimaišyti sojos padažą, aliejų, smulkintą česnaką (geriausia peiliu pjaustytą nei įpaustą), taip pat smulkiai pjaustytą imbierą bei miltus ir supylus ant mėsytės gerai "paminkyti" viską. Palikti mažiausiai 30 min pastovėti. 

Svogūnus susipjaustyti stambiau.
Į gilesnę keptuvę įpilti šiek tiek neutralaus aliejaus ir apkepti ant ganėtinai didelės kaitros svogūnus iki kol šie beveik iškeps. Sudėti šaldytas pupeles ir kepinti, kol šios minkstos bus. Visą turinį atsidėti į šoną. Į keptuvę pilti vėl šiek tiek aliejaus ir apkepti gana trumpai mėsytę (ant didelio karščio, dažnai vartant). Sudėti daržoves, supilti vandenį ir leisti šiek tiek padažui sutirštėti. Paskaninti austrių padažu ir įmaišius stiklinius makaronus patiekti. Skanaus!
P.S. stiklinius makaronus pavirti 2 min šiek tiek pasūdytame vandeny ir nukošti. Man asmeniškai neskanu be druskos virtame vandeny, dėlto aš visada sūdau, nors pakuotė sako kai ką kita.

2 komentarai:

  1. Kaip tik planuoju artėjantį savaitgalį išbandyti šiuos makaronus. Tik vieno nesupratau - vadinasi ryžių, o sudėtyje mung pupelės (tikrai ne vertimo klaida)...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O tu žinai, aš sumaišiau. Čia yra stikliniai makaronai (jei pažodžiui versčiau :o ) Šie ir yra gaminami iš mung pupelių krakmolo bei vandens. Ryžių makaronai šiek tiek gelsvesni. Einu klaidą taisyti! Kartais mąstau viena o rašau kita...

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails