2012 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis

Vištiena su garstyčiomis

Garstyčios visur. Garstyčios marinuojant, garstyčios padaže. Bet dera! J.Oliver moka derinti tuos kelis produktus, iš kurių puikus patiekalas gaunasi :) Dar kai aš mėgstu daaaaug padažo, tai man apsivalgymas..o.O
Reikia:

vištienos kumpelių (ėmiau 5, su kauliuku)
2 šaukštų garstyčių grūdelių
druskos, pipirų
skanaus balto vyno (pyliau Federweisser, nes kitokio neturėjau bet jis čia puikiai tiko!)
1 didelio poro
3 česnako skiltelių
šiek tiek grūdėtų dijono garstyčių
grietinėlės
šviežių petražolių

Mėsytę užpilti pasidarytu marinatu iš grūstų beveik iki miltų garstyčių grūdelių, druskos, pipirų bei alyvuogių aliejaus ir įtrynus palikti šiek tiek pasimarinuoti.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir kepti mėsytę pirma oda į apačią. Kepti ant vidutinės ugnies kažkuom sunkiu mėsytę prispaudus (aš dėjau grūstuvę) ~10 min iš vienos pusės, vėliau tiek pat iš kitos pusės. Aš dar kiekvieną pusę po 5 min pakepiau. Iš keptuvės nupilti beveik visą aliejų, sudėti pjaustytą porą, spausti česnaką ir šiek tiek patroškinti. Užpilti vynu ir leisti šiek tiek nugaruoti. Supilti grietinėlę ir dar kelias min patroškinti. Mėsytę atsidėti į šoną, padažą paskaninti garstyčiomis, šviežiomis petražolėmis bei pipirais, galima lašelį gero alyvuogių aliejaus įpilti. Sudėti atgal vištieną ir uždengus dar kelias min palaikyti, kol garnyrą paruošim. Mes valgėme prie bulvių apkepo, į  kurį dar ir morkų pridėjau. Tiko! Skanių išbandymų!
Šaltinis: žurnalas "Lecker" Nr. 05.2011

1 komentaras:

Related Posts with Thumbnails