2012 m. rugpjūčio 9 d., ketvirtadienis

Agurkų mišrainė

Kaip ir pridera, tik ką grįžus namučių iš LT pradedu vakuoti. Nes juk daržovės iš mamos daržo!!!!!!!!!!
Ši mišrainė patiko labai, tad dalinuos ir čia receptuku. 4 stiklainiukams reikia:

1 kg agurkų
3 didesnių svogūnų
300 g cukraus
250 ml balto vyno acto
3 v.š. garstyčių grūdelių
2 v.š. druskos
maltų pipirų
pundelio krapų

Svogūnus susismulkinti ir suberti į didesnį puodą. Tą patį padaryti su agurkais. Tada supilti actą, suberti druską bei cukru, garstyčių grūdelius bei pipirus ir išmaišius pastatyti virti. Nuo užvirimo virti 12 min ant karštos ugnies. 3 min prieš pabaigą suberti smulkintus krapus.
Supilstyti į sterilius stiklainiukus. Kai šie atvės padėti vėsiai ir skanaus!
Šaltinis: žurnalas "lecker" Nr.7-8.2012


**********
Mačiau, kas jau išbandė:
Jurgitos receptai
Jūratė, kuri nekenčia virtuvės 
Skanus gyvenimas

16 komentarų:

  1. Sveika sugrįžusi ;)Rytoj pabandysiu tamstos receptėlį pritaikyti agurkams iš savo daržo :)Atrodo labai skaniai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū jog laukėte. Tikiuos, jog jau agurkėliai užvakuoti ir išbandyti!

      Panaikinti
  2. Įtrauksiu šį receptėlį į savo receptų knygą ir kažkada tikrai reiks išmėginti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turiu ir aš tą žurnalą - užkabino šitas receptas. Bet jei tu rekomenduoji, vadinasi tikrai geras ir daryti būtina :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Geras geras. Gaunas aštroki šiek tiek, bet jau dabar matau kaip žiemą prie kotletukų ir bulvių košės valgysim :)

      Panaikinti
  4. noriu paklausti, obuolių actas tinka pakeisti vyno actą

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. man asmeniškai visiškai nepatinka obuolių actas, bet šiaip tai galima.

      Panaikinti
  5. O actas iskart supilamas? Esu ipratusi, kad pabaigoje virimo...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, actas pilamas pačioje pradžioje.
      Matote, čia verdas nelabai ilgai ta mišrainė.

      Panaikinti
  6. O gal galima pilti paprasta acta, ar čia labai skonis skiriasi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nebandžiau, negaliu atsakyti. Tik vyno actas tėra 6% o paprastas 9%. Manau jį reiktų šiek tiek praskiesti, kad nebūtų per "macnu".

      Panaikinti
  7. O kada pilamas cukrus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ojei, pamirsau pakineti :o einu pataisyti. Bet jis pilamas kartu visais kitais produktais.

      Panaikinti
  8. Nesulaukiau ziemos, viena stiklaini jau beveik patvarkem :D Nereali misraine.. Valgiau su bulviu kose. Tada vienos, tada dar bulviu koses isidejau. Na ir dar vakare atsidarius saldytuva sauksta pakabinau :))

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pas mus šie agurkai niekada nesulaukia žiemos. Visada pradedame vartoti tik pasibaigus šviežioms daržovėms. Šiemet reikės šios mišrainės pasigaminti daugiau, kad užtektų visai žiemai :) O tinki ji prie visko, o ir vieną valgyti labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails