2012 m. vasario 10 d., penktadienis

Toks kitoks obuolių pyragas

Su vanilinių ledų kamuolėliu ♥♥ bet tik reikia jų turėti aišku. mb patarė man į lauką nueiti, atsinešti sniego o vanilės jau pati turiu :DD Žodžiu, vakare ir ledų parsitempsiu! nu ne tų iš gatvės...tų tikrų :D
Gaunas 2 vienetai. Valgant šį pyragą, tikrai nepagalvotumei kad jis iš mielinės tešlos, nes toks trapus! Bet tikrai geras. O reikia:

Tešlai: 250 g miltų
           2 a.š. grietinėlės
           1 kiaušinio trynio
           20 g šviežių mielių
           25 g cukraus
          180 g sviesto (aš dėjau labai labai minkštą)
          žiupsnelio druskos


Įdarui: 1 kg rūgštesnių obuolių
           60 ml balto vyno
           50 g cukraus ( iš tikrųjų šį patarčiau reguliuoti pagal norą. Taip pat ir nuo obuolių rūšies priklauso. Jei dėsit saldesnius, tada ir cukraus mažiau reikės)
          2 a.š. citrinos sulčių (taip pat pagal norą reguliuoti)
          30 g razinų
          vanilės ankšties

Iš tešlai skirtų produktų užminkyti vienalytę masę. Ją pirma palaikyti uždengus 1 val kambario temperatūroj ir toliau mažiausiai 6 val leisti šaldytuve kilti.

Obuolius susipjaustyti norimo dydžio gabaliukais, sudėti į puodą su likusiais produktais (vanilės ankštį išgremžti. Sudėti tiek vidų, tiek pačią ankštį. Ją vėliau išimti tik ;) ir leisti vis pamaišant ir uždengus virti, kol obuoliai beveik sukris. Bet tik beveik! Ataušinti.

Tešlą išminkyti (ji bus šiek tiek tik pakilus ir kieta), kad būtų "maloni". Pasidalinti į du kamuoliukus ir abu iškočioti pailgai ir plonai. Dėti įdarą ant viršaus, paliekant kraštelius, kuriuos užlenkti ant obuolių įdaro. Pašauti į 200° ~30 min. Šiek tiek praaušusius aptepti citrinos sulčių & cukraus pudros mišiniu ir skanaus!
Šaltinis: čia

4 komentarai:

  1. Pyragas atrodo superiškai!!! obuoliniai man patys mieliausi ir kvepiantys vaikyste :)
    P.s. jau buvau pasigedusi ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Redute ačiū, kad pasiilgai :* Ai, man kažkaip nesibando nauji receptai, vis tą patį per tą patį gaminu...
      o žinok man pyragai su obuoliais tai ninini...aš labai ilgai ir atsakingai renkuos receptą, kol tikrai išbandau. Šis patiko :) nors ir be ledų :D

      Panaikinti
  2. Ir iš kur tiek fantazijos bei sugebėjimų? Neatsistebiu! Kaip gražiai atrodo!:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kokia čia fantazija...įeini į interneto platybes, pagooglini ir atrandi visokių gėrių :)Belieka tik rezultato laukti.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails