2011 m. gruodžio 6 d., antradienis

"Man" jau 2 metukai :)


O ta proga, kad Jūs vis mano sapaliones skaitote, galbūt karts nuo karto kažką iš mano receptų išbandote ir nebijote vieną ar kitą atsiliepimą palikti, atsidėkodama  pavaišinsiu Jus bent virtualiai tortuku. Nu gerai, tortuku man sunku jį pavadinti. Tortai man turi būti dažniausiai biskvitiniai su grietinėlės pertepimu. Taigi šis geriau lai bus pyragas. Nuostabus, šokoladinis ir labai drėgnas. Neišsigąsti, kad jis įkris ataušęs vidury. Taip ir turi būti!
22 cm kepimo fomai reikia:

6 kiaušinių
350 g juodo šokolado (aš ėmiau per pusę pienišką bei juodą)
100 g sviesto
100 g rudo cukraus
1 1/2 a.š. espresso kavos
1 1/2 a.š. romo
žiupsnelio druskos

110 g maltų riešutų
110 g juodo šokolado
1 a.š. krakmolo
4 baltymų
120 g cukraus

Šokodalą ištirpinti garų vonelėje ir atsidėti į šoną.
Kiaušinius atskirti. Baltymus išplakti ir atsidėti į šoną. 
Sviestą išplakti su cukrumi iki purios masės. Toliau plakant supilti po vieną kiaušinio trynius, tada šokoladą, espresso kavą, romą ir įberti druską. Belieka į šią masę atsargiai įmaišyti išplaktus kiaušinio baltymus ir sukrėsti viską į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš kraštus taip pat sviestu ištepiau). Kepti iki 180° įkaitintoje orkaitėje 25 min.

Kol pagrindas kepa, pasiruošti bezė karūnėlę. Sausoje keptuvėje pakepinti riešutus ir atsidėti į šoną.
Šokoladą susitarkuoti ir sumaišyti su krakmolu. Kiaušinio baltymus išplakti palaipsniui pilant cukrų, kol šis ištirps ir masė balta balta bei blizgi taps. Belieka tada tik atsargiai įmaišyti riešutus su šokoladu. 
Po 25 min kepimo, formą traukti lauk, užtepti bezė ir pašauti toliau kepti dar 25 min. Ataušinti ir skanauti ♥ Labai skanu su rūgštokais serbentais ♥ 
   
 P.S. aš kepiau 22 cm formelėj ir ėmiau 2/3 pagrindo recepto ir 1/2 bezė recepto. Puiku!
Šaltinis: žurnalas "Sweet Dreams" Nr.02.2011

21 komentaras:

  1. Oooo mažute kaip sveikinu!!! ir kaip džiaugiuos, kad esi, kad gyvuoji, kad džiugini savo dažnais įrašais!... žinok, kad ateinu pas Tave kiekvieną dieną, o išbandžiusi begalė Tavo paskelbtų receptų, ir nepamenu, kad nors vienu būčiau nusivylusi :)) AČIŪ TAU, kad dalinies ir esi toks šaunus mielas žmogeliukas!!! :**********

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveikinu su gimtadieniu:))ir su nuostabiu pyragu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikinimai nuosirdziausi. Malonu vis uzsuskti i svecius, rasti ka nors naujo ir idomaus. Ir, zinoma, isbandyti :) Dekui uz pyraga, nors ir virtualu :D Materelizuosim prie progos :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveikinimai ir ilgų gyvavimo metų! Man paskutiniu metu vis norisi namie visokius batonus, duoneles kepti. Gerai, kad pas Tave jų pilna kolekcija :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mieloji, nuostabioji, šaunioji Aguonėle, sveikinu su 2 metukais!!! :)
    Labai mėgstu Tavo dienoraštį, beveik kasdien apsilankau čia, ačiū Tau už puikius receptus, naujas idėjas, labai gražias ir skanias nuotraukas, ačiū Tau, kad esi!!! <3

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveikinimai, sveikinimai dideliausi! Linkiu gyvuoti ir džiuginti mus savo įrašais ir receptais ilgai ilgai! :) Bent jau aš esu prisiekusi Tavo receptų, ne tik skaitytoja, bet ir bandytoja :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. su gražiu gimtadieniu..;) įkvėpimo ir aistros toliau gaminant superinius patiekaliukus!!! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveikinu! Labai fainas blogas. Kai issenka fantazija,ka vakarienei ruosti, visada apsilankau :) Linkiu dar daug graziu gimtadieniu!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveikinu, Aguonėle! Skanios kūrybos virtuvėje ir ilgų gyvavimo metų tavo tinklaraščiui! Torčiuku mielai vaišinuosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aguonėle, sveikinu ir linkiu toliau mus džiuginti nuostabiais ir šiltais receptukais!!!
    Tortukas toks šokolaaaaaaadinis, labai skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. ACIU merginos ♥ Kaip miela po darbo dienos rasti tiek maloniu komentaru!!! Aciu visoms is visos sirdies.
    Redute: aciu uz kantrybe tiek gaminant tada! Srovele: o Tu mano mokytoja ♥ Nebutu jau laikas mums isvis susitikti? Bet ir tik tuo atveju, jei tu gamintumei :DD Man rankos kitaip drebetu ir viska persudyciau :DD
    Viktorija: as megstu su zmonemis diskutuoti apie duona, bandyti vis ka nauja! Tad labai labai lauksiu daugiau tavuju bandymu sios kepime, nes galbut ir tu koki puiku recepta atsinesi ;)
    LinuteP: 100 metu, jei ne daugiau :)) Tai tu dar vis uzsuki pas mane, miela :)Tikiuos jog viskas klostos pas jus gerai! Nors ir nepazistamos realiai, bet is galvos daznai neiseini ;)

    Auksaranke, Oditele, Anonimiske, Rennie, Daivute: aciu ir Jums merginos! Jus visos nepakartojamos ir mielos. Jei tik galeciau visoms ipilciau po sampes tauerele...gi blogas keliom dienos veliau svencia nei as, tad visko visada pilna namuos :))

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sveikinu sveikinu,aug didute,buk gerute...:)O mes seksim Tavo pedomis :) Receptukai Tavo nuostabus :)Aciu uz tortuka,as mielai dar antra gabaliuka isideciau :D

    AtsakytiPanaikinti
  13. Aguonėle, jei gerai supratau, prieš keletą dienelių buvo ir Tavo gimimo diena?! Sveikinu nuoširdžiai, apkabinu virtualiai, bet stipriai, bučiuoju į abu skruostelius!!! Žinoma, kad užsuku pas Tave!!! Tavo dienoraštis vienas mėgstamiausių ir berods vienas pirmiausių, kai pradėjau domėtis maisto gaminimu :) :) :)
    Pas mus viskas kuo puikiausiai, mažiui jau 1 m. + 7 mėn. Ot laikas bėga :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Su gimtadieniu Aguonėle! Kad tavo abiejose (realioje ir virtulioje) virtuvėse niekada netrūktų įdėjų, kad stalas visada pilnas ir, kad prie jo visada būtų draugų.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Oi Skandinave aciu ir Tau! Puiku, kad praturtinu ir Tavaja virtuve ;)

    Linute: taip, laikas nerealiai greitai bega. Man dar akyse stovi tavo puikioji istorija ir va, jau kiek laiko is tikruju prabego. Smagu! Linkiu ir toliau tik ko geriausio visko! ir giliai baltai sirdyje pavydziu... nu nieko, ateis ir i mano kiema ta laime ♥
    Aciu uz sveikinimus ir buckius :* Taip, pries pora dieneliu atsvenciau ir gimtadieni :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Aciu Dalia uz toki grazu & prasminga palinkejima :*

    AtsakytiPanaikinti
  17. Su gimtadieniais,brangioji :)Pas tave visada miela, sava ir jauku :) Labai džiaugiuosi atradusi tave :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Su gimtadieniu Tave ir Tavo blogą! :) Bandom bandom receptus, tik su viena laisva ranka tempai nedideli. Bet tai ka gaminau - suuuper! Ačiū, kad esi. :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Prisidedu prie gausių sveikinimų, be aguonėlės receptų svetainės niekaip. Dažnai ko nors ieškodama bėgu pas tave. Ir pavydžiu visų tų gražiųjų duonelių! Sėkmės tau! :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Sveikinu ir as !!! Dziaugiuosi ,kad esi <3

    AtsakytiPanaikinti
  21. Fausta: miela ♥ Ačiū!

    Vilma: ačiū ir Tau už tokius puikius atsiliepimus :*

    Aušrra: aš irgi kartais pati sau tiek duonelių pavydžiu (jei atvirai)...jei ne blogas, tai ko gero nebūčiau užsidegus ant jų kepimo :)

    Ilona: ačiū!!!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails