2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Stirnienos guliašas su juodu šokoladu


Vėlgi prasidėjo medžioklės metas ir jau aš vėl stirniena aprūpinta!
Vakar valgėm kepenėles su salotomis, o šiandien išbandžiau guliašą, gardintą šokoladu. Pasaka kaip skanu ♥ Rodos jo dėjos visai minimaliai, bet taip padažo skonį pagerino...mmh...
Žinoma, šiam patiekalui be galo svarbus sultinys. Aš jį daraus iš vakaro. Kiek sunaudoju tiek, o likusį užsišaldau. Kaip jį daraus, esu aprašius prie šio recepto ;)

Aš ėmiau:
galinį stirnos kumpį, kurio mėsytę susipjausčiau mažesniais gabaliukais (~500g)
1 morką
1 svogūną
1/2 petražolės šaknies
1 v.š. paprikos pastos
~40 ml konjako
~500 ml žvėrienos sultinio
200 ml gero raudono vyno
šiek tiek citrinos žievelės
apelsino žievelės, dvigubai daugiau nei citrinos
1 a.š. tarkuoto gero juodo šokolado 
1 a.š. serbentų džemo
druskos, pipirų



Orkaitę įsijungti iki 150°.
Morką, svogūną bei petražolės šaknį susipjaustyti smulkiai ir apkepti ketaus puode. Apkepti galima šlakelyje alyvuogių aliejaus arba ghee svieste. Atsidėti į šoną. 
Pusę mėsytės dėti į puodą ir ant stiprios ugnies apkepti pora min iš abiejų pusių. Pagardinti druska bei pipirais ir atidėti prie daržovių. Tą patį padaryti su likusia.
Į puodą įspausti pastą ir leisti šiai šiek tiek spalvos įgauti. Supilti konjaką, pamaišyti ir leisti šiam beveik visam nugaruoti. Įpilti pusę vyno ir leisti tol nugaruoti, kol ant puodo dugno tokia tirštoka masė bus. Supilti likusį vyną ir vėl leisti nugaruoti. Tada sudėti atgal daržoves bei mėsytę, užpilti sultiniu ir pašauti į orkaitę (uždengti nereikia) ~1,5 val. Aš po 1 val pamaišiau viską. Tiesiog išsitroškinus  mėsytė turi būti minkšta minkšta. Iki troškinimo pabaigos likus 10 min sudėjau žieveles. 
Mėsytei išsitroškinus, ją išsiimu (Nėra to darbo tikrai daug ;)), o padažą perkošiu. Tada sudedu atgal mėsytę, paskaninu šokoladu bei šaukšteliu serbentų džemo ir patiekiu prie bulvių košės ♥ Skanaus!!!

Šaltinis:čia

5 komentarai:

  1. Kopks nepaprastas receptas! tikrai isiminsiu; medziokles sezonui ir mano namuose jau ruosiamas; ka gali zinoti - gal ir man parvilks stirnienos;

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) Paprastas tas receptėlis Aušra. Dažniausiai ketaus puode ruošiu stirnieną, tik šiame recepte šokoladas paskaninimui išbandytas ir puikiai įvertintas.

      Panaikinti
  2. Oho kokia egzotika! Nors aplink mane medžioklės nevyksta, bet įkvėpei eksperimentams šiuo savo įrašu!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sėkmės eksperimentuos! Aš po šio išbandymo irgi drąsesnė būsiu su šokoladu :) Į čili con carne ar bolognese padažą beriu šiaip kakavos, bet dabar sau prisiekiau išbandyti su šiek tiek ir juodo šokolado ;)

      Panaikinti
  3. Vos nenuvirtau nuo kėdės, kaip skaniai viskas čia pas tave :0)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails