2012 m. kovo 11 d., sekmadienis

Tamsiame aluje troškina jautiena

Fantastiško skonio patiekalas. Esu seniau du kartus troškinus jautieną aluje. Ši paliko didžiausią įspūdį, kitos net neminėsiu :p Taiva, gavau tamsaus alaus pirkti. Pagaliau! ir nieko nelaukus išbandžiau kitą receptą. Mhhh...mūsų skonio :) Aš ėmiau:

700 g jautienos mėsytės
2 morkas
2 svogūnus
česnako skiltelę
druskos, pipirų
200 ml tamsaus alaus
200 ml jautienos sultinio
čiobrelio šakelę
2 lauro lapus

pora stiebelių šviežių petražolių
1 v.š. rudo cukraus
2 v.š. balto vyno acto
1 a.š. grūdėtų dižono garstyčių

Mėsytę susipjaustyti gabaliukais (iš tikrųjų aš šiek tiek per dideliais pjausčiau, kitą kartą kiek mažesnius daryčiau) ir užbarsčius pipirais bei druska palikti pora minučių pastovėti. Svogūną bei česnaką susismulkinti. Morkas - mažais kubeliais. 
Į ketaus puodą pilti šiek tiek skysto sviesto (ghee sviesto) ir pirma apkepti mažą dalį mėsytės. Išimti ir tą patį padaryti su likusia. Tada pilti dar šiek tiek sviesto ir suberti svogūnus su česnaku. Kepti kelias min, o kai šie skaidrėti pradės, užbarstyti cukrumi. Maišant leisti karamelizuotis. Tada supilti actą ir toliau maišant, stengtis dugną nukrapštyti na tie skrudėsiai pats tas padažui.... . Supilti alų bei sultinį, įdėti garstyčias bei mėsytę. Paskaninti žolelėmis, uždengti  ir pašauti į įkaitintą 160° orkaitę. PO val pažiūrėjau kaip atrodo, paskaninau ir toliau troškinau. Priklauso nuo mėsytes kiek reiks troškinti. Man užtruko virš 2 val (gali net iki 3 val užtrukti!) . Ji turi būti minkšta minkšta ♥ 
Mes valgėme su bulvių koše ;) Skanaus!
Šaltinis: čia

5 komentarai:

  1. Vis nedrįstu gaminti jautienos troškinius, bijodama, kad bus kieta ar tąsi...o šis patiekaliukas atrodo ypatingai, o jeigu dar ir mikštutis, kaip prisimenu tokį slidinėdama Ischgle (man jis pasirodė, kad tikrai buvo gaminamas ne vandenyje ar savose sultyse) išbandysiu ir būtinai, labai jau "apetitnas":)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žinok labai geras dalykas yra ketaus puodas. Jame man dar nebuvo taip, kad kažkas nesigautų ;)
    Mėsytę reikia troškinti ganėtinai ilgai, nu bet už tai būna minkšta minkšta ♥ Tikrai nereikia bijoti. Nors...seniau ir aš negalėjau įsivaizduoti kas ten gaunas, kai tiek ilgai troškinas :o O dabar žinau, kad kol neminkšta paragavus, tol orkaitės dar nejungsiu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kitą kartą prieš gamindama tokią jautieną, prašyčiau kvietimą išsiusti laiku:DDD

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai skanus troškinys, na bet jau beveik nukopijuotas "Jautiena burgundiškai" receptas :-)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails