500 g megiamo farso
1 svoguno, 1 skilteles cesnako
2 - 3 riekeliu batono
2 kiausiniu
4-5 sauleje dziovintu pomidoru, marinuotu aliejuje
3 v.s. kedro riesutu
mocarelos bei pomidoro
druskos, pipiru bei farso prieskoniu
Svoguna ir cesnaka susismulkinti, pakepinti kartu keliuos lasuos aliejaus ( as emiau nuo dziovintu pomidoru) iki skaidrumo .
Dziovintus pomidorus nuvarvinti ir susismulkinti, kedro riesutus pasikepinti sausoje keptuve iki grazaus rudumo ir susismulkinti. Batona issimirkyti piene.
Farsa dedam i didesni inda, imusam kiausinius, sudedam gerai isspausta batona , svoguna su cesnaku, dziovintus pomidorus bei kedro riesutus. Uzmaisome viska i vienalyte mase, paskaninam pagal sirdi ir formuojam ala netikro zuikio formos kepini. Pakaitom dedam riekele pomidoro bei mocarela, jei turim uzsibarstom svieziu baziliku. Pasaunam i ikaitinta 180° orkaite ~ 40 -50 min. Kai iskeps, paliekame dar kelias min isjungus karsti "pailseti" ir skanaujam :) Labai skanus ir labai labai aromatingas kepinys.
Saltinis : zurnalas "essen & trinken für jeden Tag" Nr.3 2010
'patiuninguotas' zuokis ;) Gardu. Skanus ir didelių pastangų nereikalaujantis patiekalas...
AtsakytiPanaikintita pati pagalvojau del "tiuningo" :DD
AtsakytiPanaikintibutent, man patinka paprasti patiekalai... aciu !
koks zavingas tas netikras zuikis! Itariu toks pats ksnaus buvo...
AtsakytiPanaikintina zavus tai jis man neatrodo, bent kuo dazniau nuotraukas matau tuo baisesnes man jos (: bet skonis, tai liuks! mb isgyre labiausiai, o tai reiskia jau kad ohohoho :))
AtsakytiPanaikinti