300 g apvaliuju ryziu
300 ml pieno
400 ml vandens
80 g cukraus
1 citrinos zieveles
3 kiausiniu
4 v.s. miltu
ziupsnelio cinamono
2 v.s. brendzio ( ar likerio, na ka po ranka rasite)
aliejaus virimui, cukraus pudros pabarstymui
Ryzius uzpilti pienu bei vandeniu, paskaninti cukrumi ir uzdengus virti kol jie isvirs ir visa vandeni sugers (uztruks ~ 25-30min) . Reikia nepamirsti karts nuo karto pamaisyti, nes jie megsta apacioje degti ;) be to, jei matysit kad ryziai kieti o vandens jau nebera, tai galima dar truputeli dapilti. Isvirusius leisti atvesti. As juos viriaus is vakaro ...
Atvesusius ryzius perdeti i didesni dubeneli, i kuri sudeti likusius ingridientus ir uzmaisyti tesla. Ji bus lipni, bet dregnomis rankomis eis lengvai graikisko dydzio kamuoliukus formuoti ;) Juos belieka tada tik ikaitusiame aliejuje iskepti, nuvarvinti ant popierinio ranksluostelio alieju, pabarstyti gausiai cukraus pudra ir skanauti . Man asmeniskai skaniausi silti, bet ir salti prie arbatos skanus. Gyvenime buciau nepagalvojus, jog ir tokiu spurgu buna :)
Saltinis : cia
mmm, kokios grazuoles...gal gali pameteti keleta...alpstu aš nuo spurgu..jau taip man metas butu ju kada pasidaryti..O apvalus ryziai cia desertiniai ar risotto ruosimui?
AtsakytiPanaikintioj, kaip niammmm. Sužavėjo :)
AtsakytiPanaikintiDalija apvalus ryziai tai tinka ir deserto ir risotto ruosimui ;)bent taip ant pakuotes parasyta, kad jie butent abiems tinka nes gerai isbrinksta... ir ziurek nenualk beziuredama, nes nebus man kur akiu paganyti kol atsigausi tai pas save receptu nedesi :P
AtsakytiPanaikintiRutuliukas aciu :*
Fantastiškos :)
AtsakytiPanaikintiaciu :*
AtsakytiPanaikinti100 metų nevalgiau spurgų.labai skaniai atrodo..Šian liko virtų ryžių,rytoj būinai išbandysiu šį receptą.
AtsakytiPanaikintisekmes ;) tikiuosi patiks !
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau tavo spurgeles.Labai skanios.;)Labai purios gavosi.Namiškiams labai patiko..Pamanė,kad varškinės :D
AtsakytiPanaikintigrazus gyvenime , labai dziaugiuos jog patiko !!!
AtsakytiPanaikintiKažkokios žuvies skonio.. fu :(
AtsakytiPanaikinti