2010 m. kovo 10 d., trečiadienis

Ryziu spurgos

Keista, bet iseis ir sia savaite sudalyvauti ryziu savaiteje :) jau spurgas nusiziurejus seniai buvau, tai pasitaikius progai jas tiesiog greiciau isbandziau . Man gavos ~30 spurgikiu. Teslai reikia:

300 g apvaliuju ryziu 

300 ml pieno

400 ml vandens

80 g cukraus

1 citrinos zieveles

3 kiausiniu

4 v.s. miltu

ziupsnelio cinamono

2 v.s. brendzio ( ar likerio, na ka po ranka rasite)

aliejaus virimui, cukraus pudros pabarstymui

Ryzius uzpilti pienu bei vandeniu, paskaninti cukrumi ir uzdengus virti kol jie isvirs ir visa vandeni sugers (uztruks ~ 25-30min) . Reikia nepamirsti karts nuo karto pamaisyti, nes jie megsta apacioje degti ;) be to, jei matysit kad ryziai kieti  o vandens jau nebera, tai galima dar truputeli dapilti. Isvirusius leisti atvesti. As juos viriaus is vakaro ... 

Atvesusius ryzius perdeti i didesni dubeneli, i kuri sudeti likusius ingridientus ir uzmaisyti tesla. Ji bus lipni, bet dregnomis rankomis eis lengvai graikisko dydzio kamuoliukus formuoti ;) Juos belieka tada tik ikaitusiame aliejuje iskepti, nuvarvinti ant popierinio ranksluostelio alieju, pabarstyti gausiai cukraus pudra ir skanauti . Man asmeniskai skaniausi silti, bet ir salti prie arbatos skanus. Gyvenime buciau nepagalvojus, jog ir tokiu spurgu buna :) 

Saltinis : cia

10 komentarų:

  1. mmm, kokios grazuoles...gal gali pameteti keleta...alpstu aš nuo spurgu..jau taip man metas butu ju kada pasidaryti..O apvalus ryziai cia desertiniai ar risotto ruosimui?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dalija apvalus ryziai tai tinka ir deserto ir risotto ruosimui ;)bent taip ant pakuotes parasyta, kad jie butent abiems tinka nes gerai isbrinksta... ir ziurek nenualk beziuredama, nes nebus man kur akiu paganyti kol atsigausi tai pas save receptu nedesi :P

    Rutuliukas aciu :*

    AtsakytiPanaikinti
  3. Fantastiškos :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. 100 metų nevalgiau spurgų.labai skaniai atrodo..Šian liko virtų ryžių,rytoj būinai išbandysiu šį receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Išbandžiau tavo spurgeles.Labai skanios.;)Labai purios gavosi.Namiškiams labai patiko..Pamanė,kad varškinės :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. grazus gyvenime , labai dziaugiuos jog patiko !!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kažkokios žuvies skonio.. fu :(

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails