2010 m. kovo 28 d., sekmadienis

Vieno puodo troskinys : sykart su triusiu

Labai lengvas ir pas mus megstamas troskinys. Kai pritruksta ideju, visada ji darau. Su vistiena, kurioje pridedu daug krapu...mh.. Sykart turejau mazai laiko, tai taip troskinau triusi. O sunodaujau:

1/2 triuselio

2 didesnius svogunus

kelias skilteles cesnako

2 didesnes morkas

bulviu pagal nora

druskos, pipiru, dziovinto ciobrelio

vistienos buljono, ~ 50 ml grietineles 

Triusi pasiprieskoniuoti druska, pipirais bei dziovintu ciobreliu ir palikti pora val pasimarinuoti.

Svoguna susipjaustyti griezineliais, morkas stambiomis juostelemis, cesnaka pasismulkinti. Triusi apvolioti miltuose ir apkepti ikaitusiame skystame svieste kol igaus graziai ruda spalva. Perdeti i troskinimo puoda. Likusiuose riebaluose pakepinti pora min svogunus su morkomis ir suberti ant triusio. Ant pacio virsaus sudeti bulves. Jei turiu namie petrazoliu, visada idedu kelis stiebelius, kuriuos gale isimu. Labai skanu skoni priduoda ;) 

Taiva, dabar uzpilti verdanciu vandeniu iki kad apsemtu tik mesyte. Suberti buljona bei smulkinta cesnaka ir uzdengus troskinti ant silpnos ugnies ~40-45 min. Uzbalinti grietinele ir dar pavirti kelias min. Skanaus!

2 komentarai:

  1. sveiki.nelabai suprantu, kaip isvirs bulves jei jos bus neuzsemtos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kodel negali? Garuos kuo puikiausiai isverda visos darzoves ;)

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails