2010 m. kovo 11 d., ketvirtadienis

Uzkepta vistienos krutinele

arba tikru tikriausia improvizacija :)

siaip as perku darzoves tik bio, nes man kitos yra beskones. Jau nesneku apie pavandenijusias beskones bulves, kuriu net nuryti neina... bet vakar nezinau kas uzplauke ir nubegus i parduotuve stveriau uz paprastu pundelio ! Issiviriau kose ir nezinau, ar kad po dantisto buvau ar dar kitokie reiskiniai, nu bulviu kose mano akimis buvo beskone :( teko keisti planus ir daryti uzkepele, i bulviu kose maisant daug surio :) taigi 2 uzkepelems naudojau:

400 g vistienos file

1 svoguna

1 maza stiklainiuka vakuotu voverusku

~ 100 ml grietineles

~ 100 ml vandens

kelis saukstus miltu

4 didesnes bulves, pieno, sviesto, fermentinio surio

druskos, pipiru, vistienos prieskoniu, vistienos buljono

Pasidarom vistiena : krutinele susipjaustyti mazais gabaliukais, pamarinuoti su druska,keliais lasais citrinos sulciu, pipirais bei vistienos prieskoniais pora val. Slakelyje aliejaus ar skysto sviesto pakepinti krutinele ant stiprios ugnies iki grazaus parudimo. Isimti ir atsideti sona. I ta pacia keptuve susideti svoguna ir pakepinti iki skaidrumo, tada suberti nuvarvintus grybus ir leisti kelias min pasikepinti. Keliais saukstais miltu uzbarstyti grybus & svogunais ir minute viena kita maisant pakepinti. Uzpilti grietinele, vandeniu ir pagardinti buljonu, druska bei pipirais. As imaisiau dar kelis saukstu smulkintu svieziu petrazoliu. Taigi, mase turi buti ne labai skysta ;) viskas.

Issiverdam bulvikes, jas susitrinam ir imaisom viena sauksta sviesto bei kelis lasus pieno. Pagardinam druska bei muskatu. Leidziam pravesti, tada suberiam kiek norim surio.

I indelius dedam vistienos mase, tada uzberiam trupuciu surio, toliau dedam bulviu mase. Pasaunam i orkaite 200° ~ 15 min, kad graziai virsus igautu spalva. Pas mane aisku nesigavo, nes orkaite nekaitina is virsaus :( bet man svarbiausia buvo, kad suris issileistu. Skanaus! Visai sauniai ir skaniai cia gavos ...

2 komentarai:

  1. Nu jau skonis, pirstus apsilaižiau :)
    Tik vietoj voveraiciu naudojau sudytus baravykus, kazlekus ir pan. :) Tikras skanumėlis. Labai ačiū už receptą

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiskas, labai nustebinai, kad gaminai si patiekala ir patiko :) maniau tokie neisvaizdus niekam i akis nekrenta ... labai dziaugiuos, kad patiko! ir dar su baravykais :o pavydukas islindo mano i pavirsiu :DDD

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails