Na tarp tų visų dėžių dėželių chaoso, norėjos išsikepti kokį pyragą. Visai atsitiktinai pamačiau šio pyrago nuotrauką ir žinojau kad kepsiu :) Gavos tikrai puikus !!! esu šiaip labai išranki pyragamas ar keksams, į kurių sudėtį įeina obuoliai... dar idealiai būtų cukraus pudra derėjus ant iškepto, bet ji deja kitame bute... suėjo ir be jos. Na o reikia:
125 g minkšto sviesto
125 g cukraus
2 didelių kiaušinių
2 a.š. vanilinio cukraus
175 g miltų
3 nubrauktų a.š. kepimo miltelių ( 9 g)
2 didesnių, rūgščių obuolių ( ~ 500 g)
migdolo riešutų plokštelių
125 g cukraus
2 didelių kiaušinių
2 a.š. vanilinio cukraus
175 g miltų
3 nubrauktų a.š. kepimo miltelių ( 9 g)
2 didesnių, rūgščių obuolių ( ~ 500 g)
migdolo riešutų plokštelių
Minkštą sviestą kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išsukti iki baltumo. Mušti po vieną kiaušinius, po kiekvieno gerai paplakant.
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į sviesto masę. Šaukštu išsukti masę. Ji bus tiršta. Aš išsigąndau kad ji tokia tiršta. Šiaip tokia būna tik keksiumas dažniausiai. Bet nebijokit, viskas taip ir turi būti ;) Į ją belieka tik įmaišyti nuluptus ir gabaliukais pjaustytus obuolius.
Kepimo skardą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais (likusius iškratyti!), į ją sukrėsti gautą pyrago tešlą, užbarstyti migdolo plokštelėmis ir pašauti į įkaitintą 180° orkaitę 35-40 min. Žiūrėti dantų krapštuku ar iškepęs. Skanaus!
Šaltinis: čia
Na šaunuolė kokia, kad kraustymosi įkarštyje dar ir pyragą iškepei. Atrodo labai skaniai, mielai pasivaišinčiau gabalėliu :)
AtsakytiPanaikintiMmm, koks pyrago purumas! :) Šaunuolė esi tikrai, aguonėle, kad tokiom sąlygom dar ir pyragus kepi bei mus jais vaišini :))
AtsakytiPanaikintiOi merginos, jau zinokit norim savo maisto. Nepamenu kada pyraga koki kepus buvau. O siandien jau ir duonike issikepiau... liuks, kol duris apklijuoji ji speja pakilti ir iskepti :)
AtsakytiPanaikintiTik pagrindiniu patiekalu mazai galiu ka bedaryti, nes puodai senam bute :DD bet jau matau sviesa tunelio gale!!!
Bet pyragas tikrai geras.
Kaip obuolių pyragų mylėtoja įsipareigoju iškepti šį dangiško purumo pyragą :) Ačiū už viliojantį receptą ;)
AtsakytiPanaikintiLabai labai skanus pyragas. Vakar kepiau - visa šeimyną liko patenkinta :)
AtsakytiPanaikintiPyragas super, labai skanus.Siulai įdarui dar išbandyt kept su bananais, šokolado gabaliukai,sezoninem uogom ir kokoso drožlėm(mano vyro mėgstamiausias įdaras):)
AtsakytiPanaikintinerealus pyragas!!!neseniai issikepiau tai dabar valgau :D niam niam :D turbut viena viska ir suvalgysiu :D
AtsakytiPanaikintiLabai skanus,skanus,skanus!
AtsakytiPanaikintiAr galite pasakyti su kuo gal lengviau galima issukti sviesta su cukrumi/
Na jei saukstu nesukate tai be problemu mikseriu galima ;)
PanaikintiPabandziau siandien sita obuoliu pyraga. Gavosi puikiai tai issikepiau net du :)tiesa antra kepiau su riesutais :) skonis dieviskas, dekui uz recepta
AtsakytiPanaikintiSkanumėlis, negaliu atsitraukti.
AtsakytiPanaikintiSveika. Labai skanus pyragas ;-) Visai šeimynai patiko ir neliko ;-) norėju paklausti, jei norėčiau pasidaryti didesnį, tai viską imti dvigubai ? Dėkui
AtsakytiPanaikintiAs darbe su vaikais kepu visa skardele orkaites, tai imu visko dvigubai ir labai liuks gaunas. Tiesiog visada tikrinti dantu krapstuku, kada jau iskepes yra.
Panaikintias taip pat jau kepu... laukiu nesulaukiu,.. paragauti... nes taip kepdavau Beatos.. tai...
AtsakytiPanaikintilabai superinis pyragas! Is pirmo karto pavyksta! :)
AtsakytiPanaikintiObuolių pyragas, man buvo prakeikimas (sukrisdavo) :(
AtsakytiPanaikintiDabar.....kepti tikras malonumas :D
Tikrai labai skanu !
sviesta lengviau issuksite pamergkdama dumeni i dar didesni dubeni su karstu vandeniu ;)
AtsakytiPanaikintiKokio skersmens forma?
AtsakytiPanaikintiMan rodos si buvo 30x11cm.
AtsakytiPanaikintiLabai skanus. Aš tik dėjau daugiau obuolių, slyvų ir buvo užsilikusių persikų, žodžiu viską į krūvą ��
AtsakytiPanaikinti