Iš tikrųjų net nežinojau kaip šį patiekalą pavadinti. Pirminis variantas turėjo būti : balandėliai :) Negavau pirkti norimo dydžio kopūsto, tai nepirkau išvis jokio ir taip baigės mano balandėlių gamyba. Bet už tai sugalvojau taip išsitroškinti kukulius. O sunaudojau:
~ 400 g mėgiamo faršo ( pas mane vištienos)mažą puodelį nevirtų ryžių
1 svogūną, česnako skiltelę
1 kiaušinį
4 didesnes morkas
druskos, pipirų, 1 a.š. faršo prieskonių
kelis džiovintus baravykus
1 v.š. vištienos buljono
šviežių petražolių
1 morką susitarkuoti ir kartu su smulkintu svogūnu pasikepinti ant lašelio sviesto. Leisti pravėsti.
Pasiruošti faršą ( aš maluos pati dažniausiai), sudėti pakepintą morką bei svogūną, įmušti kiaušinį. Viską paskaninti druska, pipirais, česnaku bei faršo prieskoniais. Užminkyti ir tik dabar suberti ryžius! Vėl išminkyti.
Kepimo indą iškloti likusiomis tarkuotomis morkomis. Iš faršo suformuoti norimo dydžio faršo kukulius ir sudėti ant morkų:
Džiovintus grybus sutrupinti ir užberti ant kukulių, tą patį padaryti su smulkintomis petražolėmis. Paskaninti druska, pipirais bei buljonu. Aš dėjau 2 lauro lapelius dar, bet man šiek tiek per aitru nuo jų buvo, tad kitą kartą nedėčiau ;) Vandens užpilti iki kukulių pusės. Indą uždengti ar tai dangčiu ar folija ir pašauti į įkaitintą orkaitę 180° 40-45 min.
Aš norėjau tirštesnio padažo, tai pasidariau tokį mišinį: 1 a.š. miltų sumaišiau su 1 a.š. kečupo bei vandeniu ir supyliau į kepimo indą. Leidau toliau 10 min neuždengtą kepti.
P.S. Iš tikrųjų kartą ir apverčiau kukulius bekepdama, kad ryžiai gerai išbrinktų ;) Skanaus !
GAVOSI LABAI SKANUS KOTLETUKAI!!!
AtsakytiPanaikintiAnonimiske aciu uz atsiliepima ir labai dziaugiuos kad patiko toks paprastas patiekaliukas ;)
AtsakytiPanaikintiSiuo metu ruosiu kukulius pagal autores receptas. Susigundziau nuotrauka jau paruosto patiekalo!
AtsakytiPanaikintiTikiuos ponai Žygi, kad nenusivylėte ;)
AtsakytiPanaikintiAtrodo labai skaniai :) Tik aprašyme ištaisykite žodį variantas, ta -j- labai akis kabina ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū, pataisiau ;)
AtsakytiPanaikintisuper receptukas, dekui :) ir greitai, ir sveikai, nes kept riebaluose nereikia, ir vyrui labai patiko :)
AtsakytiPanaikintiDžiugu girdėti :)
Panaikintiryžius reikia virtus dėti, žinojau , bet , ai galvoju, pabandysiu. vos ne valandą troskinau jie vis tiek kieti
AtsakytiPanaikintiNu aš niekad nededu virtų ryžių, aš troškinu uždengus indą ir kelis kartus apverčiu mėsytę. Jokiu problemų :)
Panaikintiruosiu ir as. labai idomu koks skoniukas bus :)
AtsakytiPanaikinti