lasisos kiek norima ( tinka aisku ir kita zuvyte )
lasisai prieskoniu 1 a.s. , druskos, pipiru, svieziu krapu
~250 g baltu pievagrybiu
~ 150 g tepamo surelio su zolelemis
svoguno, cesnako skilteles
4-5 v.s. grietineles
1 kiausinio trynio
as i padaza dar svieziu petrazoliu dejau, bet cia nebutina
Lasisa susiprieskoniuoti ir idejus i kepimo inda palikti val pasimarinuoti.
Pievagrybius susipjaustyti plonomis riekelemis, svoguna taip pat. Slakelyje alyvuogiu aliejaus pasikepinti svogunus iki skaidrumos, tada sudeti grybus ir pakepti kol vanduo isgaruos. Tada imaisyti i sia mase tepama sureli, grietinele ir ispausti cesnako skiltele. Kai mase taps vienalyte, paskaninti jei reikia ir leisti atvesti. I atvesusia imaisyti kiausinio tryni ir gauta mase uzdeti ant zuvies. Pasauti i ikaitinta orkaite 20-25 min, tada leisti dar 5 min pastoveti isjungtoje orkaiteje ;) mes valgeme su taip pat orkaiteje keptomis bulvemis ...
mmm, jau jauciu kaip cia skanu. megstu lasisa, o taip troskintus grybus taip pat ;)
AtsakytiPanaikintiaha, skanu ;) bet as megstu isvis zuvi kepti orkaitej... patinka kai maistas pats daros :)
AtsakytiPanaikintiaguonele, super! noriu!
AtsakytiPanaikintina ideciau, bet per velai uzsimanei :P
AtsakytiPanaikintio is tikruju tai masciau deti cia ar ne si recepta, nes man jis toks neisvaizdus ... bet skonis nugalejo :)