2010 m. kovo 22 d., pirmadienis

Mieliniai rageliai su nuga

Kai issikepiau sias mielines bandeles, prisiekiau sau jog butinai ir saldu varijanta isbandysiu ;) taigi, jei norite skaniu minkstu bandeliu prie kavos ar arbatos tai raitokite renkoves ir minkykite tesla is :

250 g miltu

10 g svieziu mieliu

125 ml pieno

50 g cukraus

25 g minksto sviesto

1/2 kiausinio ( kita puse aptepsime virsu!)

ziupsnelio druskos

pjaustomos nugos mases

Piena pasisildyti iki max 38° , suberti cukru bei mieles ir leisti susidaryti kepurelei.

Didesniame inde susimaisyti miltus, druska, gabaleliais pjaustyta sviesta bei kiausini. Is leto supilti suputojusias mieles ir uzminkyti elastinga tesla. Uztruks ~ 15 min jusu brangaus laiko :) Inda belieka uzdengti, pastatyti siltai ir leisti pakilti ~ 2 val ,kol teslos bus 2x daugiau.

Stala pasibarstyti trupuciu miltu, tesla iskocioti plonai. Didesnes apvalios lekstes pagalba issipjauti skritulius. Juos susipjaustyti taip, kad eitu daryti ragelius. Ant kiekvieno trikampelio belieka deti negailint nugos mases, susukti ir deti ant skardos ar kepimo kilimelio. Taip pasidaryti su visais rageliais, ju man gavos ~ 25! bet maziukai :) Belieka dar pakildinti ~ 45 min. siltai, aptepti kiausinio plakiniu ir pasauti i ikaitinta 180° orkaite 20 min. Skanaus!


10 komentarų:

  1. Rageliai puikiai atrodo!

    O kaip matuoji temparatura?

    AtsakytiPanaikinti
  2. visad tu čia mus kepiniais įvairiausiais vilioji...;) matosi, kad skanu...

    AtsakytiPanaikinti
  3. neveltui ryta vakara ant svarstykliu lipu :DDD kai jau neatsinesiu kepiniu, tai zinosi kame reikalas :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. o iš kur gauti tos pjaustomos nugos?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiskas, na siaip turetu parduotuvej konditerijos skyrely buti ... idejau spec. nuotrauka kaip atrodo ;)bent pas mus prie visokiu kepimo milteliu, pabarstuku, kepimui skirto sokolado sudeti .Sekmes beieskant!

    AtsakytiPanaikinti
  6. o kažin skaniai gautųsi su Rududu? jis juk irgi toks kietas yra,kad gali įdėt gabaliuką,bet ar nebūtų nevykęs derinys?

    AtsakytiPanaikinti
  7. gyvenime nevalgius esu Rududu ...bet isivaizduoju kaip virta kondencuota piena, tai nelabai manau jog tiktu. Patarciau nutellos kokios geriau deti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aguonele, o jei sokolado gabaliuka det, neisbegs jis? Nes buna tesla tokia, kad kepant "issizioja" labai siuliu vietose. Tavo nuotraukose tai rageliai tokie gan tvirti atrodo.

    AtsakytiPanaikinti
  9. tikrai tvirti, nes tesla pakyla gerai. Dek pienisko sokolado gabaliuka ir bus viskas ciki ;) siaip as dejau nuga, ji gi dar "palaidesne" nei sokoldas. man niekas niekur neisbego!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails