200 g miltu
100 g krakmolo
150 g cukraus
65 g lydyto sviesto
65 g pieno
160 g mascarpones
2 kiausiniu
10 g kepimo milteliu
50 g jogurto ( tik ne naturalaus)
Kiausinius isplakti su cukrumi ir pienu. Toliau letai beplakant is leto supilti tirpinta sviesta, imaisyti mascarpone bei jogurta ( as turejau su maracuja).
Miltus susimaisyti su kepimo milteliais & krakmolu, viska isijoti i mascarpones mase ir atsargiai sluotele sujungti. Belieka tik sudeti i keksiuku formeles ir pasauti i ikaitinta 180° orkaite 20-25 min. Skanaus!
P.S. as per velai pastebejau jog namie tik 50 g krakmolo teturiu, tai dar 40 g miltu imaisiau. Gavos tikrai ne kieti ir skanus. Kita karta reiks tiksliai viska sudeti ir ziureti ar skirtuma rasiu :)
Saltinis : cia
na ,įdomus variantas su mascarpone..kaži verta ją dėti į tešlą.. jaučiasi jos skonis ar nea?
AtsakytiPanaikintiMan mascarpone toooks gėris!
zinok, nesijaucia. Bet kai pas mus ji ne per daugiausiai kainuoja, nusiperku ir makliavoju bile ka :) bet keksiukai purus gavos, o gal tai ir buvo nuo mascarpones ...hm..
AtsakytiPanaikintio įdomu ricotta tiktų tam reikalui?
AtsakytiPanaikintiman atrodo tiktu ir paprasta kremine varske, tik siaip jau mase gaunas ganetinai tirsta, tai reiktu daugiau jogurto deti ;) eksperimentuok is kokio puses kiekio ;) as pati asmeniskai nelabai su ricotta draugauju, nes ji suroka tai nevisada nutaikau ...
AtsakytiPanaikintiFantastiški keksiukai, man patys pačiausi iš visokių išbandytų :) Truputį modifikavau receptą: dėjau mažiau cukraus, naudojau persikinį jogurtą ir įmaišiau džiovintų spanguolių. Tiesiog burnoje tirpsta ir mano brangiausiam labai patiko :)
AtsakytiPanaikintipasakiskas skonis, vyras sake liezuvi galima praryt ;)
AtsakytiPanaikinti