Na stai paprasta musu vakarykste vakariene... reikia:
versienos kepsniuku mesytes kiek sirdis geidzia
3-4 morku
svoguno
300 ml vandens
50 ml grietineles
1 su kaupu v.s. miltu & miltu mesytei apvolioti
druskos, pipiru, keliu skilteliu cesnako
vistienos buljono
Mesyte lengvai pasimusti isidejus tarp maistines pleveles. Pasidruskinti, papipirinti ir uzspaudus cesnako leisti kelias val pasimarinuoti.
Miltus susipilti i lekste, apvolioti mesa. Ikaitusiame aliejuje ant stiprios ugnies kelias min is abieju pusiu apkepti mesa ir atsideti.
Morkas susipjaustyti griezineliais, svoguna didesniais gabaleliais. I keptuve deti sviesta, sudeti morkas bei svogunus ir leisti kelias min pasitroskinti. Uzbarstyti saukstu miltu, gerai maisant pakepinti viena kita minute. Supilti vandeni bei grietinele, paskaninti ir sudeti mesyte atgal. Viska leisti troskintis neuzdengus ~25 min kol mesyte bus minksta minksta. Uzbarstyti svieziomis zolelemis ir patiekti. As i padaza dar taip pat dejau smulkiai pjaustyto cesnako ;) Skanaus!
Aguonėle, labai ačiū už šią idėją, šiandien mes valgėm lengvai troškintus veršienos kepsnelius, morkos čia super tiko, tik grietinėlės pyliau daugiau, o vandens mažiau.
AtsakytiPanaikintiTik veršienos kaina Lietuvoje "kanda" :)
Labai dziaugiuos Linute jog patiko ;) as pyliau grietineles tik del spalvos, galvoju reikia mazinti kcal :DD
AtsakytiPanaikintio versienos kaina ir cia D ne tokia patraukli, bet karts nuo karto pasilepinam ... man kiauliena ko tai neskani pasidare :(
Kaip cia grazuuuu ir skanuuu,as kaip tik turiu slauneliu mesos, atejau pas tave ieskoti ka man su jom veikti :), aciuuu, parodysiu buttinai rezultata!
AtsakytiPanaikintiLauksiu lauksiu tavo patiekalo ir tada pati bandysiu su vištiena :) bent su veršiena tai liuks skonis ;)
AtsakytiPanaikintiLabai minkšta skani mėsytė gavos:). Ačiū už receptą
AtsakytiPanaikintikaip angliskai butu versiena? kokia mesa pirkti man? aciu is anksto :)
AtsakytiPanaikintiOi, va čia tai klausimas, į kurį aš sunkiai Tau atsakyti galiu. Veršienos mėsytė geriausia...jei taip tikėti galima... iš viršutinės dalies.Tai būtų nugarinė, išpjova, kumpis ir "riešutas". Aš čia būtent naudojau ta minimą "riešutą" (pas mus kaip Kalbnuss žinomą). Kaip tai būtų angliškai, tikrai nežinau :(
AtsakytiPanaikintiAngliskai versiena tai rose veal vadinasi.
AtsakytiPanaikintiatradau puslapi, kur versiena internetu gerom kainom, su zmona dabar daznai gaminam ja pagal sita jusu receptuka. aciu labai
AtsakytiPanaikinti