2010 m. kovo 31 d., trečiadienis

Lengvai troskinti versienos kepsniai

Na stai paprasta musu vakarykste vakariene... reikia:

versienos kepsniuku mesytes kiek sirdis geidzia

3-4 morku

svoguno

300 ml vandens

50 ml grietineles

1 su kaupu v.s. miltu & miltu mesytei apvolioti

druskos, pipiru, keliu skilteliu cesnako

vistienos buljono

Mesyte lengvai pasimusti isidejus tarp maistines pleveles. Pasidruskinti, papipirinti ir uzspaudus cesnako leisti kelias val pasimarinuoti.

Miltus susipilti i lekste, apvolioti mesa. Ikaitusiame aliejuje ant stiprios ugnies kelias min is abieju pusiu apkepti mesa ir atsideti.

Morkas susipjaustyti griezineliais, svoguna didesniais gabaleliais. I keptuve deti sviesta, sudeti morkas bei svogunus ir leisti kelias min pasitroskinti. Uzbarstyti saukstu miltu, gerai maisant pakepinti viena kita minute. Supilti vandeni bei grietinele, paskaninti ir sudeti mesyte atgal. Viska leisti troskintis neuzdengus ~25 min kol mesyte bus minksta minksta. Uzbarstyti svieziomis zolelemis ir patiekti. As i padaza dar taip pat dejau smulkiai pjaustyto cesnako ;) Skanaus!

9 komentarai:

  1. Aguonėle, labai ačiū už šią idėją, šiandien mes valgėm lengvai troškintus veršienos kepsnelius, morkos čia super tiko, tik grietinėlės pyliau daugiau, o vandens mažiau.
    Tik veršienos kaina Lietuvoje "kanda" :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai dziaugiuos Linute jog patiko ;) as pyliau grietineles tik del spalvos, galvoju reikia mazinti kcal :DD
    o versienos kaina ir cia D ne tokia patraukli, bet karts nuo karto pasilepinam ... man kiauliena ko tai neskani pasidare :(

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip cia grazuuuu ir skanuuu,as kaip tik turiu slauneliu mesos, atejau pas tave ieskoti ka man su jom veikti :), aciuuu, parodysiu buttinai rezultata!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Lauksiu lauksiu tavo patiekalo ir tada pati bandysiu su vištiena :) bent su veršiena tai liuks skonis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai minkšta skani mėsytė gavos:). Ačiū už receptą

    AtsakytiPanaikinti
  6. kaip angliskai butu versiena? kokia mesa pirkti man? aciu is anksto :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oi, va čia tai klausimas, į kurį aš sunkiai Tau atsakyti galiu. Veršienos mėsytė geriausia...jei taip tikėti galima... iš viršutinės dalies.Tai būtų nugarinė, išpjova, kumpis ir "riešutas". Aš čia būtent naudojau ta minimą "riešutą" (pas mus kaip Kalbnuss žinomą). Kaip tai būtų angliškai, tikrai nežinau :(

    AtsakytiPanaikinti
  8. Angliskai versiena tai rose veal vadinasi.

    AtsakytiPanaikinti
  9. atradau puslapi, kur versiena internetu gerom kainom, su zmona dabar daznai gaminam ja pagal sita jusu receptuka. aciu labai

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails