Toks greitas, lengvas tortukas su labai jaučiamu grietinėlės likeriu. Man trūko šiek tiek saldumo. Kitiems 5 valgiusiesiems ne, tad čia skonio reikalas ;)
Bet sugebėjau aš želatiną idealiai paruošti ♥ ♥ Čia kaip Kalėdos ir gimtadienis viename :DD
Bet sugebėjau aš želatiną idealiai paruošti ♥ ♥ Čia kaip Kalėdos ir gimtadienis viename :DD
22 cm tortinės formai reikia:
Biskvitui: 3 kiaušinių
3 v.š. ledinio vandens
150 g cukraus
2 a.š. vanilinio cukraus
125 g miltų
25 g kakavos
1 nubrauktas a.š. kepimo miltelių
2 v.š. grietinėlės likerio (ėmiau Amarula)
Pertepimui: 300 g grietinėlės
~ 80 g šokolado
3 lapelių želatinos (arba 5 g birios)
50 ml stiprios kavos (espresso)
30 ml grietinėlės likerio
1 a.š. vanilinio cukraus (berčiau žymiai daugiau, nes man saldumo trūko)
1 v.š. kakavos
Pasiruoškime biskvitą: kiaušinio baltymus išplakti su vandeniu iki standumo. Toliau plakant suberti palaipsniui cukrų.
Kiaušinio trynius išsukti su vaniliniu cukrumi ir šią gautą masę sujungti su baltymais.
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais bei kakava ir įsijoti į kiaušinių masę, sujungti atsargiai viską. Pačiame gale supilti likerį. Gautą tešlą supilti į kepimo formą ir pašauti į įkaitintą 180° orkaitę 35 min. Tiesiog tikrinti dantų krapštuku ar jau iškepęs. Ataušinti.
Grietinėlę išplakti iki standumo. Želatiną išbrinkinti. Stiprią kavą kartu su likeriu pašildyti ir joje ištirpinti išspaustus želatinos lapelius. Tada į šią masę dėti šiek tiek grietinėlės, kad temperatūra supanašėtų. Galiausiai visą sujungti su visa grietinėle. Pusę grietinėlės masės sumaišyti su kakava ir tarkuotu šokoladu, o kitą su vaniliniu cukrumi.
Biskvitą persipjauti į 2-3 dalis. Gerai apšlakstyti stipria kava bei likeriu, dėti pirma vieną pertepimą, biskvitą ir tada kitą pertepimą. Žodžiu, rinkti tortą kaip kam patinka :) Puošti taip pat! Padėti mažiausiai pora val šaldytuvan (skaniausias kitą dieną, gerai įsigėręs) ir skanaus!
aja- jaiiiii !!! kaip skaniai atrodo... <3
AtsakytiPanaikintitikrai bus isbandytas !
A jetau Maryte, koks grožis!!!!!!!!!!!!!!!
AtsakytiPanaikintiNu gedos turetum... "Pliazo" sezonas arteja:)
AtsakytiPanaikintiSu malonumu i sveciu uzsukciau:)
Nu mažule pati gėdos turėtumei :DD pati kaip šakaliukas, tau tikrai neturi rūpėti torto kcal ;)
PanaikintiP.S. aš jau ruošiuos tau skambinti dėl fotoshooting'o, gi sezonas prasidėjo. Tada ir dėl torto susitarsime :)
Gerai:)))
PanaikintiVau!!!!!!!! Tobula!!!!!!!!!!!Fantastiška!!!!!!!
AtsakytiPanaikintiSu duona nenustoji stebinti...o dabar jau ir su tortais:) Labai gražu:) Kitą savaitę važiuosiu pro šalį...prašau kokį vieną ir man iškepti;))
Jau duoną išmokau kepti, dabar tortams eilė atėjo :)
PanaikintiKaip noriu torto :)
AtsakytiPanaikintiTobulas torčiukas!
AtsakytiPanaikintiJeetau tikrai - koks jis tobulas!
AtsakytiPanaikintiAguonele, super tortas su superinem foto (kaip visada) :)
AtsakytiPanaikintiNustojau kepti tortus,nes gi vasara ateina,norisi i grazias sukneles ilysti ir bikini :D,bet si vistik isbandysiu,negaliu atsispirti su kava regis tirps burnoje :)
AtsakytiPanaikintiO cia sokoladu taip smulkiai patrintu barstei,ar kakava?
AtsakytiPanaikintiBarsčiau biskvitu ;) Man iškepus susidarė šiokia tokia kepurėlė, kurią nupjoviau, sutarkavau ir persijojau ant torto. Visas menas ;)
PanaikintiMerginos, ačiū Jums visoms už tokius gražius žodžius ♥
AtsakytiPanaikintiAtrodo labai skaniai ! Ir kava su likeriu ne prie tortuko, o tortuke labai puikus dalykas! :)
AtsakytiPanaikintijau čia visas mišinys trys viename gaunas :DD
PanaikintiTavo nuotraukos sujaukė visą mano Velykinį saldaus stalo sąrašą :)
AtsakytiPanaikintiAtrodo siaubingai skaniai - ir sis tortas ir visi kiti saldumynai cia :) bet pritariu jau issakytiems komentarams - bikinio sezonas ant nosies :) teks pavarvinti seile tik i nuotrauka ;)
AtsakytiPanaikintiŠiandien bandžiau kept si pyraga. Isplakus grietinėle man ji praskydo sumaisius su kakava ir sokoladu. Kažkur trūksta tikslumo recepte.
AtsakytiPanaikintiNu kad žinokit viskas pažodžiui surašyta kaip kad aš dariau ir jokia klaida neįsivėlus.
PanaikintiKakavos milteliai ir tarkuotas šokoladas dedas į jau su želatina sujungtą grietinėlę ir atsargiai kuo puikiausiai išsimaišo. Neįsivaizduoju kodėl Jums "praskydo". Man net su be laktozės grietinėle kuo puikiausiai gavos! Labai gaila...
Brangute, gal žinai kiek gramais ar šaukšteliais želatinos reiktų? Turiu tik paprastą birią ...
AtsakytiPanaikinti5 gramu !
PanaikintiAguonele, nuostabiai tortukas atrodo. Ir toks nuostabiai subtylus derinys, mmm. Butinai isbandysiu :)
AtsakytiPanaikintiSu grazia svente :* Silumos ir jaukumo :)
Aciu sirdele ♥ Taip pat su grazia svente Tave! O kai torta issikepsi, tada irgi pranesk ar patiko!
PanaikintiNerandu net žodžių, kaip pagirt :) Jau toks skanus, toooks skanus :) Viskas pavyko puikiai, gaminau su Baileys. Ačiū, nuo šiol jis mano topinis <3
AtsakytiPanaikintiVAU ♥♥♥ Labai džiaugiuos, kad pavyko ir patiko!!!
PanaikintiO kokiu kiekiu vandenio reiktu uzpilti 5 gramus zelatinos ? :)
AtsakytiPanaikintiManau kad kokiais 3 v.š.
PanaikintiAciu labai... ;)
PanaikintiMan irgi gavosi YPATINGAI skanus, kas ragavo, nepatikėjo, kad naminis, nes paprastai tortų negaminu, todėl manau darysiu tol, kol užbaigsiu visą šiam tortui nusipirktą butelį alkoholio.
AtsakytiPanaikintiTik išvaizda ne tokia graži gavosi, nes abu kremai gana stipriai susigėrė į biskvitą, tai atrodė panašesnis į pyragą :).
nai nai kaip puiku!
PanaikintiTik niekaip nesuprantu, kodėl pertepimai susigėrė į biskvitą. Per silpna želatina buvo?
P.S. grietinėlės likeris gerai atšaldytas vasarą yra gėris ♥ O jei dar lašelį į kavos puodelį įsipilti ...mh ♥
Sveiki, kokį šokoladą Jūs naudojote? :)
AtsakytiPanaikintiNepamenu, bet cia skirtumo nėra.
PanaikintiKokio riebumo grietinėles reikia?
AtsakytiPanaikintiAš dėjau 30%.
PanaikintiDariau šį tortą - išėjo puikus!
AtsakytiPanaikintiMan irgi praskydo grietinėlė. Jau pradžioj mačiau, kad kažkas ne taip bus.
AtsakytiPanaikintiJūs minit, kad biskvitą reikia sulaistyti. O nuo ko nupilti tą skystį ir kiek ml. Nes pilant visą kavos/likerio masę (80ml) į grietinėlę, na tikrai praskystina ją. Vat šitoj vietoj, manau jus nupilat kažkiek ir pasiliekat biskvito sulaistymui. Lauksiu iš jūsu patikslinimų ;)
Labai pats tortukas patiko, viskas taip kvepėjo. Ryt ragausiu. Manau keletas nesklandumų neatbaidys toliau gamint :)
Kaip ir minejau senesniuos komentaruos, recepte jokios klaidos nera. Galbut paaiskinti galiu tik tuo, kad galbut grietinele pergreitai sujungete su zelatinos mase ir si buvo dar per silta. nors tokiu atveju sutrauktu... galbut grietinele netinkama kazkokia... Tokiu atveju reikia luktelti kol prades stingti ir tik tada rinkti torta. Nu tikiuos, jog skonis nenuvils ;) Man ir nemazai laiko reikejo, kol perpratau tortu kepimo ypatumus.
PanaikintiSulaistymui visada naudoju is akies viska.
Ačiū už atsakymą :)
PanaikintiGrietinėlė tinkama, visad su ja dirbu. Matyt per šiltas skystis buvo ir paleido grietinėlę. Tikrai bandysiu dar kartą :)
o tai ar plakta grietinele ar paprasta ??? nes su paprasta nesiplaka iki standumo ??? o gal sadyti reikia ???
AtsakytiPanaikintiParasyta, jog dedama iki standumo isplakta grietinele.
Panaikinti