2012 m. gruodžio 16 d., sekmadienis

Rafaelo svajonė


Kepiau / lipdžiau cielus du juos net šią savaitę, nes pasirodo iš org. kiekio mano formai (20cm) būtent taip ir gaunas. Bet nesigailėjau! Labai skanus tortukas, kuris ir greitai pasidaro. O reikia 26 cm formai:

Biskvitams (kepas šiaip 4, bet aš pastebėjau jog kuo puikiausiai juos perpjauti galima. Tad jau Jums kaip patogiau. Atkreipkite tik dėmesį į šiek tiek ilgesnį kepimo laiką, jei kepsite tik 2.)

5 didelių kiaušinių
1 pak. vanilinio cukraus (10g)
230 g cukraus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių
65 g aliejaus

Pertepimui:
1 skardinės kondensuoto pieno
200 g kambario temperatūros sviesto
450 g grietinėlės
50 g kokoso drožlių
2 pakelių grietinėlės standiklio

Sulaistymui:
~200 ml vandens
šiek tiek cukraus
1 mažesnės citrinos sulčių

Orkaitę laiku įsikaitinti iki 190°.
Išsikepkime biskvitus: į kiaušinius suberti cukrų bei vanilinį cukrų ir mikseriu plakti, kol masė beveik patrigubės ir balta taps. Tada toliau plakant plona srovele supilti aliejų. 
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į kiaušinių masę. Atsargiai šluotele iš apačios į viršų maišant užmaišyti tešlą. Šią padalinti į 4 lygias dalis (kiekviena svers ~190g)

Kepimo formą išsikloti kepimo popieriumi. Kepti 4 biskvitus, vieno kepimo laikas ~10 min. Tiesiog tikrinti dantų krapštuku ar iškepęs. Šiuos ataušinti!


Grietinėlę išplakti su standikliu iki standumo ir padėti šaldytuvan.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su kondensuotu pienu, pačiame gale įmaišyti kokoso drožles. Masę taip pat statyti šaldytuvan, 30 min. 
Tada belieka sujungti abi pertepimui skirtas mases ir rinkti tortuką.

Biskvitus saikingai sulaistyti pasidarytu skysčiu, dėti kremo, puošti kaip širdis geidžia ir statyti pora val vėsiai.

Šaltinis: čia

44 komentarai:

  1. Aš pasigedau kur dingai:) Pradėjau galvoti, gal į gimtinę grįžai:) O pasirodo torčiukus kepei:)Nepaliauju žavėtis tavaisiais tortukais:) Kai priaugsiu iki tortų lygio, tai prašysiuosi pamokų pas Tave:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu Odeta ne tik ne tik torčiukus kepiau...spėjau į tą laiką vyrą "įsigyti" :), turėti geriausias gyvenimo atostogas ir šiaip geriau paskutiniu metu kokią knygą skaitau nei receptus į blogą keliu.... bandysiu taisytis :)

      Panaikinti
    2. Nuoširdžiausi sveikinimai:)) Linkiu daug daug medaus ir vien tik jo:)) O kokią knygą skaitai? Gal ir aš užsikabinsiu?

      Panaikinti
    3. Labai aciu :)
      As esu pamisus del sios rasytojos
      http://www.google.de/search?q=charlotte+link+b%C3%BCcher&hl=de&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1355534169,d.Yms&bpcl=40096503&biw=1280&bih=895&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=fi&ei=4-nRUNjLNqri4QSkyIG4Dw

      Dar nuo vasaros pradeta bet tik atversta toliau stovi Tolstojaus "Karas ir taika", nu bet nesiskaito nors tu ka :(

      Panaikinti
  2. Kepiau ir aš penktadienį :) Dariau vieną didelį biskvitą ir viršūnėlėje liko šiek tiek žalio materialo :( Net nesugalvočiau, kad galima kepti keturis atskirus :p Kitąkart taip ir padarysiu, nes paties torto skonis nerealus!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oho tai vienas biskvitas turėjo monstras būti:) Kiek laiko tada kepti? 1 val? Tu gali net ne 4 juos daryti, o 2. Puikiai pjaustos ataušę (ką ko gero pati žinai ;))

      Panaikinti
  3. Tokiu tortu perdaug nebuna, nebent permazai :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nuostabu!!!
    Esu lengvai pamisus del rafaelo. Nors saldumynu nemegstu, bet galiu visa dezele pati viena iskart suvalgyt. mmm. tortas toks purus is viliojantis. Saunuole kaip visad tu! :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai kepk si torta. Jis toks rafaeliskai rafaelinis ♥

      Panaikinti
  5. O aš tokį esu gaminusi su varške pertepime vietoj sviesto. Lengvesnis ir ne mažiau skanus :)
    Smagi tylos tavajame bloge priežastis :) Labai sveikinu! Tikiuosi tai pridės laimės ir visokio kitokio gėrio tavajame gyvenime :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu uz Ausra uz grazius palinkejimus :) As busiu laiminga, jei ir toliau taip viskas eisis kaip iki siol ♥

      Atgal prie torto :)) Bet jis ir su sviestu man nebuvo riebus. Bijau jog su varske man butu per liesas :)

      Panaikinti
  6. Kiek gramu yra viename pokelyje grietineles standiklio?
    Dekoju!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aguonėle, Linksmų šv.Kalėdų! Daug daug sveikatos, meilės, vidinės ramybės ir be abejo Tavo nerealiausių patiekalų, iš kurių tik mokausi ir mokausi. Ačiū Tau už nuostabią duoną ir gerą nuotaiką:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Odeta nors ir paveluotai, bet aciu uz palinkejimus, kuriuos taip pat ir atgal i salta Lietuvele siunciu :*

      Panaikinti
  8. O jau biskvitu grazumas... Lenkiu galva :) Ir pats tortas atrodo labai purus ir skanus. Saunuole!

    Su praejusiomis ir su artejanciomis sventemis!

    AJ

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu Jurgita! Tave taip pat su sventemis ir neisblestancios kurybos ateinanciais metais ;)

      Panaikinti
  9. Labuka :) niu žinok kepiau Naujiesiems šį gėrį ir pavyko puikiai!!! Tik to standiklio nedėjau nes pagalvojau o kam jis? Ir žinok viskas ir be jo gerai gavos ;)

    Linkėjimai :*

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Redute!!! Su naujais :*
      As standikli dejau, nes man tortai dar ne visi pavyksta, tad pabijojau jog nuciuos. Ir as naudoju be laktozes grietinele, ji mano akimis irgi siek tiek kitokia. Bet jei tu sakai, kad ir be standiklio viskas ciki gaunas, tai vadinas tiesa ir kita karta as siuo tavo atradimu pasinaudosiu ;)

      Panaikinti
    2. tai geraai jai nedeti standiklio tai su kuo grietinele isplakti iki standumo ? maatt esu ne lt ir sioj saly nezinau kaip vadinasi ir ar is vis yra toks dalykas :)

      Panaikinti
    3. Jei grietinele pakankamai riebi, jinai be problemu issiplaka be jokiu papildomu priedu ;)

      Panaikinti
  10. ar biskvitui nereikia baltymu plakti atskirai?

    AtsakytiPanaikinti
  11. O is vakaro galima pagaminti?

    AtsakytiPanaikinti
  12. O kaip ta torta sulaistyti, kad neperlaistyti? :) gal is kokio purskiklio?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ačiū. Šeštadienį kepsiu :) Neturiu tortinės formos, o jei kepsiu silikonineje formoje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Su silikoninem formoj neturiu jokios patirties. Kepu tik keksiukus, kurie siaip be problemu is formos issiima. Tikiuos, jog jose ir biskvitus kepti galima ;)

      Panaikinti
  14. Sveika :) labai skaniai atrodo Jūsų pagamintas torčiukas :) norėjau paklausti, ar šio torto skonis skirtųsi, jei nusipirkčiau jau pagamintus lakštus? KAdangi neturiu apvalios kepimo formos :( visos tik pailgos

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As neragavus esu pirktiniu lakstu, delto del skonio nieko pasakyti negaliu. Bet Jus be problemu galite gi kepti pailgoje formoje. Tiesiog issiskaiciuoti reikia kiek produktu reiktu, kad gautus viskas ciki ir pirmyn ;) Tortas neturi visa laika buti tik apvalainas.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails