2010 m. kovo 9 d., antradienis

Sausainiai su baltu šokoladu, irisais, kondensuotu pienu bei sūdytais riešutais

Nežinojau kaip čia man juos geriau pavadinti, tai surašiau sudedamasias dalis ;) na kartais taip būna, jog skaitai pavadinimą ir šis kažkuo tuoj pat pakeri ... arba ieškai recepto, pagal sudedamasias dalis. Man su šiais sausainėliais nutiko būtent taip ieškojau pagal produktus. Užsigulėjo kondensuoto pieno, dar nuo kekso kepimo. Išmesti nesinorėjo... irisų visada turiu stalčiuj ;) riešutų ir kaip sykis buvo namie, balto šokolado ir nuo valentino širdies darymo dar turėjau ... kas beliko, tik kaip minkyti tešlą ir kepti ... iš šios gaunas ~30 didokų sausainių . Reikia: 
225 g minkšto sviesto

150 g cukraus

170 g kondensuoto pieno

350 g miltų

1/2 a.š. kepimo miltelių

ant peilio galiuko sodos

100 g balto šokolado ( pas mane buvo žymiai mažiau)

75 g sūdytų riešutų ( dėjau žemės )

50 g minkštų irisų

Riešutus, irisus bei šokoladą smulkintuvo pagalba stambiai sukapojau (Aišku tai galima padaryti ir peiliu ).
Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Tai užtruks ~ 5 min. Palaipsniui supilti kondensuotą pieną, įsijoti miltus su kepimo milteliais ir soda. Užminkyti tešlą. Ji bus žiauriai mano akimis minkšta. Tada susidėti į maistinę plėvelę, jos pagalba pasidaryti volelį, kurį padėti max 5 !  min į šaldymo kamerą. 
Tuo metu kai tešla stingsta, įsijungti orkaitę iki 180° ir pasiruošti ant ko bus dedami sausainiai. Išsiimti tešlą, supjaustyti 1 cm storio riekelėmis. Stambiai sukapotą riešutų & šokolado masę suberti ant lėkštės. Dabar belieka vieną sausainio pusę spausti į šią ir dėti ant skardos. Taip padaryti su visais sausainiais. Šiuos reikia tik dėti, paliekant tarpelį tarp vienas kito, kadangi bekepant truputį pasiduoda į šonus ;) 
Kepti max 12 - 14 min, kol pradės ruduoti. Išjungti orkaitę ir leisti atvėsti. Aš iš pradžių išsigandau, kad masė iškepus labai skysta buvo. Bet auštant ji sukietėjo ir buvo skani. 
Šaltinis : čia

10 komentarų:

  1. Labai labai saldūs? Atrodo tai fantastiškai, su šaltinyje pateikta net nėra ką lyginti

    AtsakytiPanaikinti
  2. nu kad butu labai labai saldus nera, nes as sumazinau jau ir recepte cukraus kieki. Jie tik yra tokie klampus, visiskai i sviestinius nepanasus. beto sudyti riesutai nuima taip pa to saldumo.
    P.S. tik ka pasoviau pagal tavo recepta mielines bandeles su lasinukais ;)laukiu nesulaukiu !!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. oj, dar vienas super super receptas :) net baisu toliau žiūrėt, nes turėsiu lėkt į virtuvę gamintis, bet nėra kada..

    AtsakytiPanaikinti
  4. As jau nebezinau ka darau netaip..Visai tikriausiai nebemoku kept.. :( Taip sitie sausainiai pasirode gundantys, pabandziau bet..gal vel kazka numatavau netaip, nes man jie tokie grazus su forma nesigavo, issileido ir vos ne i viena dideli galaba per visa skarda sukepe :/ skanu buvo vis tiek, suvalgem ir susilauze i gabaliukus juos..bet vistiek..ne taip turejo gautis...ech.. gal kada pasirysiu vel pabandyt juos, gal gausis pagaliau kaip turi but.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Medeja o kaip orkaite tavo kepa ? kazkaip man itartina...hm.. dedi i ikaitinta? man jie ir paejo i sonus, nu bet pati matai kokia forma gavos ;) net nezinau kaip patarti :(

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai dziugu Rutuliuk ;) man ir jie patiko, tik velgi didele didele kaloriju bomba :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. sveika, pasakiški sausainiai :) tik aš truputi daugiau dėjau miltų, tai jie man nepabėgo, tik gal mažokai pakilo...bet nieko, savaitgali vėl darysiu :D dėkui už receptą. Rasa

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveiki, ar kiekis nurodytas 30vnt sausainių? :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails