Rukytu sonkauliuku
puodelio geltonu zirneliu ( as naudoju tuos, kuriu mirkyti nereikia)
2 bulvikiu
didesnes morkos
svoguno, lauro lapo, keliu cielu pipiru
darzoviu ar vistienos buljono
svieziu krapu bei petrazoliu
Mesyte uzsipilti vandeniu ir ant letos ugnies uzvirti. Ant letos ugnies uzverdu tik tai rukyta mesa, kadangi is leto beverdant putos iskyla i pavirsiu, kurias belieka nugraibyti ir visas dumu skonis lieka ;)
Taigi, kai mesyte uzverda ir visi nesvarumai nugraibyti yra, imetu nulupta svoguna, lauro lapa, kelis cielus pipirus, uzdengiu ir leidziu 30 min virti. Tada suberiu zirnelius ir leidziu 20 min virti. Sudedu gabaliukais pjaustytas bulves bei morka, iberiu darzoviu ar vistienos buljono ir leidziu toliau virti, kol bulves ir morkos iverda. Viska paskaninu svieziais krapais & petrazolemis ir prasau, galima patiekti ukiska sriuba :)
net seiles susikaupe, kaip uzsimaniau zirniu sriubos... Kita mano sriuba bus zirniene :D
AtsakytiPanaikintiP.S. labai grazios tavo nuotraukos, aguonel :)
aciu AJ ;) o mano planuos sia savaite zuviene !
AtsakytiPanaikinti