Atradau pas D. Lebovitz kai naršiau internetą ieškodama kur suvartoti nuo šio torto likusį virtą kondensuotą pieną ir pamačius žinojau kad kepsiu. Nu žinokit, liuks! Jam išsikepti reikia (20x20 formai, aš ėmiau 30x11):
115 g sviesto
170 g šokolado (maišiau juodą su pienišku, nors juodo buvo daugiau)
25 g kakavos
3 didelių kiaušinių
150 g cukraus (org. dėjos 200g. Bet tai mano akimis žymiai per daug)
140 g miltų
1 vanilės ankšties
1 indelio virto kondensuoto pieno ( aš teturėjau čiut daugiau nei pusę ir pakako!)
Sviestą kartu su šokoladu ištirpinti karštų garų vonelėje. Į šią masę berti kakavą ir plakti, kol masė vienalyte taps. Toliau plakant mušti po vieną kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Toliau plakant suberti iš lėto cukrų bei išgremžtos vanilės ankšties turinį. Pačiame gale suberti miltus ir išmaišyti viską.
Į kepimo formą sukrėsti pirma daugiau nei pusę tešlos, ant jos sudėlioti šaukštelio pagalba virtą kondensuotą pieną, ant kurio likusią tešlą paskleisti ir pašauti į įkaitintą iki 175° orkaitę 35 min. Skanaus!
Šaltinis: čia
Viskas. Myyyrštu. Koma per ekraną :)
AtsakytiPanaikintiJau ir tas švelnus karamelinis buvo oi oi, o čia - puiki kombinacija, kad kondenspienio neatliktų :)
Čia geriau nei gera idėja kaip suvartoti kondenspienį!!! Prisiekiu :)
PanaikintiSveiki.
AtsakytiPanaikintiNeseniai prisijungiau prie Jusu blogo, jau kai kuriuos patiekalus isbandziau ir tikrai nenuvyle.
Sitas Brownis laaabai graziai atrodo, jau lyg ir skoni pajutau :)
Aciu uz gerus receptus :)
Justyna džiugu pasveikinti dar vieną skaitytoją :) Tikiuos paįvairinsit savo virtuvę čia rastais, dažniausiai paprastais receptais ir paliksit savo nesvarbu kokį vieną kitą atsiliepimą. Pati receptų nekuriu, bet mielai dalinuos savo išbandymais, atradimais ♥
PanaikintiKaip skaniai atrodo!!
AtsakytiPanaikintiAčiūūū!
PanaikintiOh, mir läuft das Wasser im Munde zusammen!!!
AtsakytiPanaikintiOh Zorra, wenn Du wüsstest wie lecker es auch schmeckt, würdest sofort in die Küche gehen und nachbacken :))
PanaikintiVajetau, atrodo tikrai žudančiai skaniai! Kančia tokius pyragus pamatyti tada, kai gaminti neturi nei kada, nei iš ko :D
AtsakytiPanaikintiKaip tokio nenorėt? Aš jau kuris laikas planuoju jį iškept, bet vis rududu kitą paskirtį atlieka :D
AtsakytiPanaikintiNu tai tikiuos dabar sekantis kepinys bus šis!!!
PanaikintiOjej, net silpna pasidarė ... Įsivaizduoju kaip čia skanu ...
AtsakytiPanaikintiŽinok nemeluoju..žiauriai skanu! praeitą savaitę du kartus kepiau ir iš valgiusiųjų tik mhh...girdėjau :)
PanaikintiSveiki, tikrai puikus receptas bet gal galetumet man konkreciau paaiskint ka su ta vaniles ankstim reikia daryt?
AtsakytiPanaikintiVanilės ankštį reikia išgremžti. Ir visa tai, kas bus išgremžta sudėti į tešlą.
PanaikintiLikusią ankštį aš atsidedu kitiems patiekalams; tokiems kur reikia pvz. virti/kaitinti.
Vanilės ankštį naudoju, nes ji natūralesnė. Ją puikiai galima vaniliniu cukrumi pakeisti!
Pataisiau ir recepte, manau taip visiems aiškiau bus ;)
Panaikintio vienas klausimeli: ar nereikia kepimo mileliu, ar kasko tokio??
AtsakytiPanaikintiĮ browni'us nei kepimo milteliai nei soda nesideda ;)
PanaikintiVakar kepiau siuos brownius - jie pasakisko skonio!!! Naudojau tik juoda sokolada, gavosi labai sodrus, tiesiog puikus. Ir labai lengvai pagaminami. Beje, kita diena dar skanesni :) Dekui uz receptuka!
AtsakytiPanaikintiTaip, jie žiauriai skanūs! Jau nežinau kiek kartų šį kepiau ir dar nei vienas nepasakė kad neskanu :)) Puiku, kad ir Tau pavyko ir patiko!
PanaikintiAguonele, sakykite, kaip pas jus kondensuotas pienas lieka per viduri? As jau du kartus kepiau ir iskeptas man jis nusesta ant dugno, ir labai sunkiai pjaustosi, nes prilimpa prie dugno. Nors pilu kaip jus rasete daugiau nei puse tada kondensuotas pienas ir likusi teslos mase.
AtsakytiPanaikintiTai gal pas Jus tešla per skysta gaunas? Nu kiek kartų jau kepiau, dariau kaip nurodžiau recepte ir visada lieka viduriuky :)
PanaikintiO tas virtas kondensuotas pienas tai tas vadinamasis "Rududu"?:)
AtsakytiPanaikintiNezinau as rududu konsistencijos, delto nieko pasakyti negaliu. As perku virta kondensuota piena ir sis yra daug tirstesnis nei paprastas kondensuotas. Jei rududu taip pat ganetinai standus, tada taip.
PanaikintiŠitą greitu metu būtinai išbandysiu! :)
AtsakytiPanaikinti