2010 m. kovo 5 d., penktadienis

Pain de Mie

Taigi vyksta mieliniu kepiniu savaite :) Nuo pirmadienio svajoju issikepti mielinius ragelius su nugos idaru, bet kiek matau dar teks su jais palaukti...vietoj ju sugalvojau issikepti duonike ir nugaleti savo baime sviezioms mielems. Man tiesiog niekas su jom nesigaudavo (:   Ir turiu prisipazinti, viskas pavyko o pats rezultatas pranoko visus lukescius ! Duona minkiau rankomis ir kepiau orkaiteje... parduotuvej dar vis tik paciupineju duonkepe, pagalvoju ar jos man tikrai reikia ir vel iseinu su mintimi kita karta ... ir jauciu , kad tai ne paskutine mano gaminta :)) pagavo azartas!

As naudojau (originaliame recepte viskas dvigubai buvo duota):
Pirmai teslai:

145 g miltu

100 g silto vandens

3 g svieziu mieliu

3 g druskos

Pagrindinei teslai:

Pirma tesla

500 g miltu

155 g silto vandens

155 g pieno

10 g druskos

10 g svieziu mieliu

50 g minksto sviesto

25 g cukraus

Pirma tesla daroma is vakaro. Visus produktus susideti i inda, uzminkyti tesla , uzdengti ir padejus siltai pakildinti 1 val. Po to statyti saldytuvan maziausiai  12 val „ilsetis“.

Pagrindine tesla: I didesni inda susideti visus produktus, iskaitant ir pakilusia tesla is saldytuvo. Is pradziu mikserio pagalba, leciausiu greiciu sujungti visus ingridientus, po to greiciausiu greiciu minkyti 8 min. Mano mikseriukas nenorejo taip kaip as, tai as rankomis kuo puikiausiai 10 min ja minkiau :) Inda , kuriame yra tesla, uzdengti ir vel 1 val leisti siltai pastoveti.

Tesla pasidalinti i kepimo formas (minkyti nereikia!) ir paspausti. Is pradziu maniau, jog viskas i viena didele kekso forma tilps. Bet nei velnio, teko traukti dar viena maziuke. Taigi  as dalinau i viena 28 cm ilgio ir i kita 15 cm ilgio formas.

Jas pries tai ismiltavau, bet patarciau geriau isriebaluoti. Po 10 min recepte buvo rasoma, jog reikia isleisti dujas.Ka tai reiskia, nesupratau :o tai po 10 min keliose vietose iduriau dantu krapstuku :) ir leidau toliau 1 1 /2 val siltai kilti. 

Orkaite ikaitinti iki 200°, as istaciau inda su vandeniu ir pasoviau duona 30-40 min.  Dar silta aptepiau sviestu ir leidau atvesti.

Saltinis: cia  

6 komentarai:

  1. labai graziai iskepusi duonyte ;)
    Tokia balta, puri matosi. Ir kas svarbiausia - neapdegusiu virsum.
    As lietuvoj tik sviezias mieles naudodavau, todel neturejau supratimo is pradziu kiek sausu deti kaip pradejau anglijoj gyventi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. mano duona sako aciu :) trecia diena ja valgom ir tikrai dar skanutele ...
    Dalija,as tai tik keli dar metai atradus virtuvej save, tai ka kalbeti apie visokias mieles ...

    AtsakytiPanaikinti
  3. idealiai atrodo :)
    hmm, keista.. aš va iki šiol su sausom mielėm nesusidraugauju, tai šviežios - mano draugės :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. aciu :)
    as pradedu i sviezias su meile ziureti ;) tai jos man ir nesipriesinti pradeda ...

    AtsakytiPanaikinti
  5. labas ,gal as ko nesuprantu ,bet pas jus parasyta ,kad reikia 11 valandu siltai kilti ,ar ne .

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nelabai supratau kur tu tokia vieta radai... jein ta vieta kur jau suformuota kildinama, tai reikia 1,5 val kildinti ;) Bet ir siaip mielinius kepinius reikia stebeti, kadangi kartais nereikia tiek ilgai kildinti. Svarbu kad visada zymiai paaugtu ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails