kauliuku ( nepasakysiu kiek, nes jau cia priklauso nuo valgytoju)
500 g raugintu kopustu
1 svoguno
1-2 medziotoju desreles
keliu a.s. vistienos buljono
druskos, pipiru, adzikos prieskoniu, cesnako
keliu saukstu alyvuogiu aliejaus, 1 v.s. kmynu
Kauliukus uzsimarinuoti geriausiai is vakaro su druska,pipirais, adzika, cesnaku,kmynais bei keliais saukstais alyvuogiu aliejaus. As juos susidedu i maiseli ir jei nepamirstu, paminkau kelis kartus atsidarius saldytuva :)
Raugintus kopustus nuplauti jei yra labai rugstus, as dar kelis kartus pepjoviau ir isklojau kepimo inda. Ant ju sudejau tada pjaustytas medziotoju desreles, stambiai pjaustyta svoguna, kauliukus ir uzbarsciau buljonu:
Kai kauliukai graziai visi susidejo, uzpyliau karstu vandeniu, iki kopustu virsaus ir pasoviau i 180° orkaite. As sykart neuzdengiau , nes pas mane virsus nedega. Bet jei pas jus virsus dega greitai, tai patarciau uzdengti ir po kokiu 45 min atidengus toliau kepti ;) Na ir kepti/ troskinti kol kauliuku mesyte bus minksta. Man uztruko ~ 1 1/2 val.
P.S. as ant iskepusiu kopustu uzsipyliau semenu aliejaus ir issimaisius valgiau ...liuks skonis!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą