2013 m. lapkričio 1 d., penktadienis

Kondensuoto pieno pyragas

Rekordiškai greitai padaromas pyragas. Mane tiesiog užvaldė smalsumas, koks čia pyragas iš tokių produktų gautis gali! Ir žinokit sunku aprašyti. Jis skanus. Net labai. Ypač prie puodelio latte kavos ar arbatos. Du rytus iš eilės pusryčius pradėdavau nuo gabalėlio šio pyrago! Bet ta konsistencija stebina. Pyrago dažniausiai laukiama puraus. Aš net nusipirkau šaldytų vaisių, jog vaisių padažą prie jo pasidaryti galėčiau. Bet žinokit manau jog jis čia net nedera. Šio pyrago konsistencija kitokia. Jis ne purus, jis ne guminis bet toks velniškai standus. Ir skanus (pabrėžiu dar kartą). Maniškis paragavęs klausė iš ko jis čia: varskės? sūrio? Šiaip gi jis tokių nevalgo, bet šis stebėtinai geras. Žodžiu, jei esat taip pat smalsūs kaip ir aš, bandykite ir duokite žinoti kaip jums patiko. O šiam dėjau ( aš ėmiau 18cm formelę, bet aišku tinka ir visos kitos iki 22cm):

skardinę kondensuoto pieno
4 kiaušinius
150 g miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
50 g lydyto sviesto

Eiga: visus produktus gerai išplakti ir supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepti 45 min prie 175°-180°. Orkaitę išjungti ir pyragą dar palaikyti joje 10 min, kad galutinai iškeptų. Ištraukti lauk ir palikti visiškai atvėsti. Skanaus!
 Šaltinis: čia

60 komentarų:

  1. Atsakymai
    1. Jau antra kuri keps! Idomu kokie ivertinimai bus :o

      Panaikinti
    2. sukleko ir ismeciau lauk. tokios nesekmes jau seniai nepamenu turejusi. gaila sugadintu produktu.

      Panaikinti
    3. Gerai, kad produktų ne kažkiek, ane, Anonime? ;) Šeip vertėtų kartais ir suklekusius paragauti, bent jau ar skonis gavosi, o tada jau mesti

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. Kazkaip sunkiai jis man fotografavos :/ bet geltonuma igavo nuo ekologisku kiausiniu, nes ju tryniai ziauriai geltoni :)

      Panaikinti
  3. Labai viliojantis receptas. Keliu i savo receptu archyva, nes tikrai artimiausiu metu bandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nesakau, kad kepsiu greitai, bet į sąrašus įsirašau :) Atrodo tikrai viliojančai :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai idomu. Bus isbandytas.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aguonėle, žinok ir aš tokį kepu:) tik visai be riebalų...aišku jis su tavojo grožiu nesilygina, bet skonis tikrai irgi labai labai skanus:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. sugundet,kepiau,bet man tai siaip.vyrui nepatiko.bet kaip sakoma,del skoniu nesigincijam:))man labiau i toki kiausinini uznese.buvo smalsu isbandyt:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na man irgi buvo smalsu, bet mums patiko, kazkaip kiausinio visiskai nesijaute ir jokiu asociaciju nekilo. Bet tikrai, skonio reikalas. Aciu Jums uz atsiliepima!

      Panaikinti
  8. Aciu uz receptuka:) bet mums nelabai :) mums strigo pyragelio tekstura. gelbejau padeti ir panaudojau vietoje biskvito :) padariau jogurtini pertepinemeli ir buvo tortelis naminiam valgymui :) bet tikrai pritariu, kad del skonio nesigincijama:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveika :) kepiau ir as sita pyraga,na vyrui jis nelabai patiko :) , sako jis man toks kaip sukrites,na o man visai nieko,su arbata visai liuks :) . O ypatingai patiko musu augintiniui :D, jis visus keptus namie pyragus megsta :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Taip taip, kaip ir minejau jo struktura idomi. Bet kad sukrites tai nebuvo man. Zodziu, ispeiket cia mano pyraga, kuri mes is tikruju labai skaniai suvalgem :p cia jau siaip nededu tu pyragu, kuriu net gabalelio nesuvalgom :D va ir man reiktu tokio sugyventinio, gautu daznokai ivairiu patiekalu :))

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aguonele, as dar nekepiau! Bet kepsiu! Tikrai! O kiek zmoniu, tiek ir nuomoniu. Man asmeniskai tavo receptai labai patinka, esu isbandzius jau ne viena. Visi liuks! Linkejimai is Karlsruhes!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai nepeikiu Aguoneles receptus :) , man visada viskas super cia patinka,tik apie si pyraga issakiau savo nuomone...mes ji suvalgeme,viskas liuks ,bet tikrai jis labai idomios strukturos yra. nemanau kad Aguonele isizeide,super moteris jinai :)))) ,jau ne vieneri metai cia lankausi ir bandau jos receptus :)

      Panaikinti
  12. Oi ne, as nei isizeidziau nei ka. Tiesiog smagu ivairias nuomones isgirst ;) tik taip galima susidaryti ispudi ar geras receptas ar ne. Viskas gerai merginos :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Bandžiau ir aš, tik dariau iš pusės porcijos, sakau jei bus neskanus tai bus mažiau mest, tai jis toks plonytis gavos, nu bet čia jau mano problema.
    Skonio klausimu - geras, toks saldus, kitokios tekstūros, šiaip užskaityčiau.
    bet man asmeniškai per sausas, bet dar galvoju čia galėjo būt ir dėl to, kad per žemas buvo, nes kai žiūriu foto pas tave taip natrodo. va kip su kokiu pertepimu tai manau būtų jis idealus, nes kaip biskvitas visai skaniai sueitų.
    bet šiaip verta bandyti, nedaug produktų, greit pasidaro.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Bet kaip idomiai, man net nebuvo mintis ji kaip biskvita panaudoti. Toks idealus pyragas prie arbatos buvo. Manau Jolita, jog galbut perkepei. Bet kas be ko, aciu uz atsiliepima toki issamu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aha aš ir galvoju kad gal per ilgai, nes jau žiūrėjau pagal save, kai pusę porcijos, vis tikrinau, bet dar atrodo kibo o daugiau kai palikau, tai gal ir perdžiuvo. bet manau, kad gal dar kada pabandysiu kai bus daugiau valgytojų, iš pilnos porcijos, kad žžinot, nes skonis tai tikrai geras.

      Panaikinti
  15. Look so yummy!
    Have a nice monday! RW & SK

    AtsakytiPanaikinti
  16. o idomu ar tiktu si pyraga paskanint pvz dz vaisiais. Kazkaip noretusi kazko idomiau nei vien tik "biskvitas". Ka manot?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tik as dziovintus vaisius galbut ismirkyciau. O kas liecia ta biskvitini skoni, tai nesigincysiu, nes mums i biskvita nebuvo panasu:)

      Panaikinti
  17. Sugundet siuo receptu :) Isbandytas, patiko tiek pyrago isvaizda, tiek skonis. Receptas issaugotas ir bus kepamas dar ne karta.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Va, nors vienas zmogus turi ta pati skoni kaip ir as :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Kepiau, puikiai pavyko, greitai, lengvai pagaminamas. Idomu buvo isbandyti, buvo greitai suvalgytas. Nezinau ar daugiau kepsiu, kiek prastokas, kazko pritruko, norisi kazko idomesnio. Kiausinio skoni irgi siek tiek jauciau :)
    Inesa

    AtsakytiPanaikinti
  20. Skanus, vienas gal siek tiek netinkamas valgyti, bet kaip biskvitas skanesnis nei tradicinis :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Labai labai lengvas ir skanus! Seimynai patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  22. Ir aš ilgai seilę varvinus pabandžiau. Man į biskvitą visai nepanašus, drėgnesnis. Na, tiesiog kitoks. Man patiko. ir dėl to, kad greitai paruošiamas dar ne kartą bus kepamas. čiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Aš labai panašiai kepiau biskvitą tortui , kaip biskvitas tai super . Kaip pyragas man per sausas ir stringa gerklėje , norisi šlapesnio :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. o man labai patiko šis pyragas. Maniškis gavosi ne toks aukštas ir gražus, bet skonis fantastiškas :).
    Einu aprašinėti įspūdžių.
    Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Pyragas superinis, paprastas, lengvai ir greit padaromas:) kepiau jau ne kartą, ir visa šeimyna suvalgo greitai :) ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Super skanus ir vaikai valge ir vyrui patiko. Kepsiu dar ne viena kart

    AtsakytiPanaikinti
  27. O mano teta tokį biskvitą pertepa juodųjų serbentų uogiene,praskiesta vandeniu, kad šlpiau būtų ir grietine...aptepa šokoladu...super!:)

    AtsakytiPanaikinti
  28. mes idejom konservuotu persiku gabaliuku.laaaabai skanu.aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  29. as kazkada irgi norejau paziureti koks pyragas gausis su kondensuotu pienu - labai purus gaunasi, kiausinius dedu tris, bet baltymus isplaku atskirai. Puiki baze visokiu skoniu pyragams - galima citrinos ar apelsinu deti, labai skanus gaunasi.

    AtsakytiPanaikinti
  30. Laaabai skanus pyragas :) Kepiau šiek tiek trumpiau, bet tikrai puikiai pavyko

    AtsakytiPanaikinti
  31. kepiau, labaiiiiiiiiiiiiiiii visiem patiko!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  32. ir as siandien ismeginau si receptuka. tikrai patiko ir pavyko :) nepanasus man i biskvita visiskai, toks dregnesis ir standesnis. Tikrai jo tokia idomi struktura, bet cia tik geraja prasme :) zodziu labai patiko ir laaaaaaabai lengva pagaminti :)

    AtsakytiPanaikinti
  33. Tikrai labai skanus pyragas/keksas.. ir iskilo graziai,ir toks pat geltonas kaip autores nuotraukoje gavosi.. lengvai ir greitai paruosiamas,bei skaniai valgomas :) panasiu receptu gaminu keksiukus, visiems laabai patinka,o gimtadieniu sventese jie dingsta pirmi nuo saldymynu stalo :) nesuprantu,kaip cia ,kai kurie jaute kiausiniu skoni(juk ju i bet koki kepini dedam), kitiem sukrito mase (net darinejant orkaite,sokinejant vaikam,lakstant, noredamas jo nesukresi :) ) Tik mano pastebejimas vienas: norint, kad pyragas gautusi (iskilus,bei gardus) :) viska darom rankiniu budu (saukstu), jokiu elektriniu plaktuvu!!! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  34. kepiau pagal si recepta, sugadinau produktus, sis pyragas VISISKAI NEATITINKA KEPIMO TEMPERATUROS, neiskepe, sudege virsus, o viduje tesla neiskepusi, REIKIA REKOMENDUOTI tikra kepimo temperatura o ne 175-180, cia tokia netinka pyragams, pyragai kepami yra 200 laipsniu karscio, o 175-180 karscio sausainiai kepami, nusivyliau sio recepto klaidinga info.

    AtsakytiPanaikinti
  35. man nepatiko, keistas skonis ir struktura. Vyrui sake skanu. Pabandyti idomu, taciau sveciams tokio pyrago tikrai nepasiulysi, nors ir greit pasigamina, del neiprastos strukturos ir skonio gali daug kam tiesiog neptikti

    AtsakytiPanaikinti
  36. Dieviškai skanu, tikrai nesitikėjau ir ačiū už šį receptą :)))

    AtsakytiPanaikinti
  37. kepiau 45 minutes 175-180 temperaturoje. gavosi labai stora plutele ir pyragas gavosi labai sausas. kita karta daug anksciau trauksiu, nes tikrinant pagaliuku, jau po pusvalandzio buvo prakepes. dar dejau kakavos, tai visai tinka.

    AtsakytiPanaikinti
  38. Podria decirme el peso de la leche condensada? gracias un saludo desde ESPAÑA

    AtsakytiPanaikinti
  39. Verta papildomai įmaišyti pakelį varškės, riebesnė skaniau. Dar obuolius įpjausčiau peiliuku smulkiai tiesiai į tešlą, o ant viršaus pabėriau žemės riešutų. Buvo žymiai geriau, nei pradinis rastas receptas - sausokas biskvitas/keksas. Sekančiam dar įtarkuosiu morką.

    AtsakytiPanaikinti
  40. as irgi po pirmo bandymo nusprendziau, kad reiktu via varskes. :)))

    AtsakytiPanaikinti
  41. Rasiau ir dingo.

    Zodziu kepu ne nuo vakar. Dukrai labai patiko pyragas, nors man nesigavo, nes jis toks subiuskes isejo.. Kepiau antra karta, kepimo milteliu nepagailejau - vistiek tas pats. Kepimo metu jis auga, bet po 45min, palaikau orkaiteje, istraukiu ir jis tooooks plonytis.. Jokiu budu net is tolo neprimena tokio kaip nuotraukoje. Kodel..? Ar problema orkaiteje? Temperaturoje? Labai norim toliau kepti, bet po 2 nevykusiu bandymu, kazkaip nebefaina. Be to man toks jausmas kad "vietomis" jis nedakepes buvo.
    Ka dariau ne taip?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Cituoju google rezultatą
      Verta žinoti, dėl ko dažniausiai gali sukristi jūsų kepamas pyragas:
      - Per žema temperatūra orkaitėje;
      - Dėl kepimo metu darinėjamos orkaitės;
      - Tešloje per daug riebalų, cukraus arba kepimo miltelių;
      - Tešloje per mažai miltų.

      Panaikinti
  42. na ka moterys:)pameginsiu ir as i
    skepti pyraga:)seip jau pasautas orkaiteje jis ir kepa:)buvo vienas kuriozas,meginau bliude viska isplakti su mikseriu,na teko kiek sienas pavalyti:)suplakiau saukstu,gavosi tirsta lipni mase,kepu orkaiteje 180 laipsniu temp,ziuresim ar nesupeiks zmona gryzusi is darbo,o gal pavyks suzaveti:))

    AtsakytiPanaikinti
  43. na va gavosi super,iskilo,nesukrito:)o nesukrito gal del to kad isplakiau visus ingredientus be sguscionkes,o po to jau su ja.dureliu neatidarinejau,iskele ohoho:))dejau pusantro saukstelio kep.milteliu:)o del skonio tikrai labai skanus gavosi:)

    AtsakytiPanaikinti
  44. Neapsakomai puikus :) nesukrito, gražiai iškilo, net suplyšo per vidurį :D skonis 10 iš 10 :)
    Kepimo miltelius dėjau paskiausiai ir atsargiai išmaišiau šaukštu.

    AtsakytiPanaikinti
  45. Labai skanus pyragas. Paprastas, bet neprastas :) Tik kažkur dingo kondensuoto pieno skonis :)

    AtsakytiPanaikinti
  46. Kepiau su karameliniu kondensuotu pienu, naminiais kiaušiniais, bet galiu pasakyti, kad pyragas visai šiaip sau. Nevertas tiek pagyrų. Esu kepusi tikrai skanesnių. Vyras irgi skonio nesuprato :D

    AtsakytiPanaikinti
  47. Labai geras pyragas gavosi,ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  48. Nuostabus pyragas, aciu autorei, gerai iskilo, kuo puikiausiai iskepe, gavosi purus, ne per sausas kepinys, labai primenantis biskvita. Kiausiniai zinoma, kad jauciasi, juk dedam net 4 :)

    AtsakytiPanaikinti
  49. Super kepinukas. Labai skanus. 🌹

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails