Rekordiškai greitai padaromas pyragas. Mane tiesiog užvaldė smalsumas, koks čia pyragas iš tokių produktų gautis gali! Ir žinokit sunku aprašyti. Jis skanus. Net labai. Ypač prie puodelio latte kavos ar arbatos. Du rytus iš eilės pusryčius pradėdavau nuo gabalėlio šio pyrago! Bet ta konsistencija stebina. Pyrago dažniausiai laukiama puraus. Aš net nusipirkau šaldytų vaisių, jog vaisių padažą prie jo pasidaryti galėčiau. Bet žinokit manau jog jis čia net nedera. Šio pyrago konsistencija kitokia. Jis ne purus, jis ne guminis bet toks velniškai standus. Ir skanus (pabrėžiu dar kartą). Maniškis paragavęs klausė iš ko jis čia: varskės? sūrio? Šiaip gi jis tokių nevalgo, bet šis stebėtinai geras. Žodžiu, jei esat taip pat smalsūs kaip ir aš, bandykite ir duokite žinoti kaip jums patiko. O šiam dėjau ( aš ėmiau 18cm formelę, bet aišku tinka ir visos kitos iki 22cm):
skardinę kondensuoto pieno
4 kiaušinius
150 g miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
50 g lydyto sviesto
Eiga: visus produktus gerai išplakti ir supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepti 45 min prie 175°-180°. Orkaitę išjungti ir pyragą dar palaikyti joje 10 min, kad galutinai iškeptų. Ištraukti lauk ir palikti visiškai atvėsti. Skanaus!
Šaltinis: čia
Šaltinis: čia
Kepsiu jau siandien :-)
AtsakytiPanaikintiJau antra kuri keps! Idomu kokie ivertinimai bus :o
Panaikintisukleko ir ismeciau lauk. tokios nesekmes jau seniai nepamenu turejusi. gaila sugadintu produktu.
PanaikintiGerai, kad produktų ne kažkiek, ane, Anonime? ;) Šeip vertėtų kartais ir suklekusius paragauti, bent jau ar skonis gavosi, o tada jau mesti
Panaikintikokia nuostabi pyrago spalvytė ;)
AtsakytiPanaikintiKazkaip sunkiai jis man fotografavos :/ bet geltonuma igavo nuo ekologisku kiausiniu, nes ju tryniai ziauriai geltoni :)
PanaikintiLabai viliojantis receptas. Keliu i savo receptu archyva, nes tikrai artimiausiu metu bandysiu :)
AtsakytiPanaikintiNesakau, kad kepsiu greitai, bet į sąrašus įsirašau :) Atrodo tikrai viliojančai :)
AtsakytiPanaikintiReiks pamėgint :)
AtsakytiPanaikintiLabai idomu. Bus isbandytas.
AtsakytiPanaikintiAguonėle, žinok ir aš tokį kepu:) tik visai be riebalų...aišku jis su tavojo grožiu nesilygina, bet skonis tikrai irgi labai labai skanus:)
AtsakytiPanaikintisugundet,kepiau,bet man tai siaip.vyrui nepatiko.bet kaip sakoma,del skoniu nesigincijam:))man labiau i toki kiausinini uznese.buvo smalsu isbandyt:)
AtsakytiPanaikintiNa man irgi buvo smalsu, bet mums patiko, kazkaip kiausinio visiskai nesijaute ir jokiu asociaciju nekilo. Bet tikrai, skonio reikalas. Aciu Jums uz atsiliepima!
PanaikintiAciu uz receptuka:) bet mums nelabai :) mums strigo pyragelio tekstura. gelbejau padeti ir panaudojau vietoje biskvito :) padariau jogurtini pertepinemeli ir buvo tortelis naminiam valgymui :) bet tikrai pritariu, kad del skonio nesigincijama:)
AtsakytiPanaikintiSveika :) kepiau ir as sita pyraga,na vyrui jis nelabai patiko :) , sako jis man toks kaip sukrites,na o man visai nieko,su arbata visai liuks :) . O ypatingai patiko musu augintiniui :D, jis visus keptus namie pyragus megsta :)
AtsakytiPanaikintiTaip taip, kaip ir minejau jo struktura idomi. Bet kad sukrites tai nebuvo man. Zodziu, ispeiket cia mano pyraga, kuri mes is tikruju labai skaniai suvalgem :p cia jau siaip nededu tu pyragu, kuriu net gabalelio nesuvalgom :D va ir man reiktu tokio sugyventinio, gautu daznokai ivairiu patiekalu :))
AtsakytiPanaikintiAguonele, as dar nekepiau! Bet kepsiu! Tikrai! O kiek zmoniu, tiek ir nuomoniu. Man asmeniskai tavo receptai labai patinka, esu isbandzius jau ne viena. Visi liuks! Linkejimai is Karlsruhes!
AtsakytiPanaikintiTikrai nepeikiu Aguoneles receptus :) , man visada viskas super cia patinka,tik apie si pyraga issakiau savo nuomone...mes ji suvalgeme,viskas liuks ,bet tikrai jis labai idomios strukturos yra. nemanau kad Aguonele isizeide,super moteris jinai :)))) ,jau ne vieneri metai cia lankausi ir bandau jos receptus :)
PanaikintiOi ne, as nei isizeidziau nei ka. Tiesiog smagu ivairias nuomones isgirst ;) tik taip galima susidaryti ispudi ar geras receptas ar ne. Viskas gerai merginos :)
AtsakytiPanaikintiBandžiau ir aš, tik dariau iš pusės porcijos, sakau jei bus neskanus tai bus mažiau mest, tai jis toks plonytis gavos, nu bet čia jau mano problema.
AtsakytiPanaikintiSkonio klausimu - geras, toks saldus, kitokios tekstūros, šiaip užskaityčiau.
bet man asmeniškai per sausas, bet dar galvoju čia galėjo būt ir dėl to, kad per žemas buvo, nes kai žiūriu foto pas tave taip natrodo. va kip su kokiu pertepimu tai manau būtų jis idealus, nes kaip biskvitas visai skaniai sueitų.
bet šiaip verta bandyti, nedaug produktų, greit pasidaro.
Bet kaip idomiai, man net nebuvo mintis ji kaip biskvita panaudoti. Toks idealus pyragas prie arbatos buvo. Manau Jolita, jog galbut perkepei. Bet kas be ko, aciu uz atsiliepima toki issamu :)
AtsakytiPanaikintiaha aš ir galvoju kad gal per ilgai, nes jau žiūrėjau pagal save, kai pusę porcijos, vis tikrinau, bet dar atrodo kibo o daugiau kai palikau, tai gal ir perdžiuvo. bet manau, kad gal dar kada pabandysiu kai bus daugiau valgytojų, iš pilnos porcijos, kad žžinot, nes skonis tai tikrai geras.
PanaikintiLook so yummy!
AtsakytiPanaikintiHave a nice monday! RW & SK
o idomu ar tiktu si pyraga paskanint pvz dz vaisiais. Kazkaip noretusi kazko idomiau nei vien tik "biskvitas". Ka manot?
AtsakytiPanaikintiTik as dziovintus vaisius galbut ismirkyciau. O kas liecia ta biskvitini skoni, tai nesigincysiu, nes mums i biskvita nebuvo panasu:)
PanaikintiSugundet siuo receptu :) Isbandytas, patiko tiek pyrago isvaizda, tiek skonis. Receptas issaugotas ir bus kepamas dar ne karta.
AtsakytiPanaikintiVa, nors vienas zmogus turi ta pati skoni kaip ir as :)
AtsakytiPanaikintiKepiau, puikiai pavyko, greitai, lengvai pagaminamas. Idomu buvo isbandyti, buvo greitai suvalgytas. Nezinau ar daugiau kepsiu, kiek prastokas, kazko pritruko, norisi kazko idomesnio. Kiausinio skoni irgi siek tiek jauciau :)
AtsakytiPanaikintiInesa
Skanus, vienas gal siek tiek netinkamas valgyti, bet kaip biskvitas skanesnis nei tradicinis :)
AtsakytiPanaikintiLabai labai lengvas ir skanus! Seimynai patiko!
AtsakytiPanaikintiIr aš ilgai seilę varvinus pabandžiau. Man į biskvitą visai nepanašus, drėgnesnis. Na, tiesiog kitoks. Man patiko. ir dėl to, kad greitai paruošiamas dar ne kartą bus kepamas. čiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiAš labai panašiai kepiau biskvitą tortui , kaip biskvitas tai super . Kaip pyragas man per sausas ir stringa gerklėje , norisi šlapesnio :)
AtsakytiPanaikintio man labai patiko šis pyragas. Maniškis gavosi ne toks aukštas ir gražus, bet skonis fantastiškas :).
AtsakytiPanaikintiEinu aprašinėti įspūdžių.
Ačiū už receptą :)
Pyragas superinis, paprastas, lengvai ir greit padaromas:) kepiau jau ne kartą, ir visa šeimyna suvalgo greitai :) ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiSuper skanus ir vaikai valge ir vyrui patiko. Kepsiu dar ne viena kart
AtsakytiPanaikintiO mano teta tokį biskvitą pertepa juodųjų serbentų uogiene,praskiesta vandeniu, kad šlpiau būtų ir grietine...aptepa šokoladu...super!:)
AtsakytiPanaikintimes idejom konservuotu persiku gabaliuku.laaaabai skanu.aciu uz recepta :)
AtsakytiPanaikintias kazkada irgi norejau paziureti koks pyragas gausis su kondensuotu pienu - labai purus gaunasi, kiausinius dedu tris, bet baltymus isplaku atskirai. Puiki baze visokiu skoniu pyragams - galima citrinos ar apelsinu deti, labai skanus gaunasi.
AtsakytiPanaikintiLaaabai skanus pyragas :) Kepiau šiek tiek trumpiau, bet tikrai puikiai pavyko
AtsakytiPanaikintikepiau, labaiiiiiiiiiiiiiiii visiem patiko!!!!
AtsakytiPanaikintiir as siandien ismeginau si receptuka. tikrai patiko ir pavyko :) nepanasus man i biskvita visiskai, toks dregnesis ir standesnis. Tikrai jo tokia idomi struktura, bet cia tik geraja prasme :) zodziu labai patiko ir laaaaaaabai lengva pagaminti :)
AtsakytiPanaikintiTikrai labai skanus pyragas/keksas.. ir iskilo graziai,ir toks pat geltonas kaip autores nuotraukoje gavosi.. lengvai ir greitai paruosiamas,bei skaniai valgomas :) panasiu receptu gaminu keksiukus, visiems laabai patinka,o gimtadieniu sventese jie dingsta pirmi nuo saldymynu stalo :) nesuprantu,kaip cia ,kai kurie jaute kiausiniu skoni(juk ju i bet koki kepini dedam), kitiem sukrito mase (net darinejant orkaite,sokinejant vaikam,lakstant, noredamas jo nesukresi :) ) Tik mano pastebejimas vienas: norint, kad pyragas gautusi (iskilus,bei gardus) :) viska darom rankiniu budu (saukstu), jokiu elektriniu plaktuvu!!! ;)
AtsakytiPanaikintikepiau pagal si recepta, sugadinau produktus, sis pyragas VISISKAI NEATITINKA KEPIMO TEMPERATUROS, neiskepe, sudege virsus, o viduje tesla neiskepusi, REIKIA REKOMENDUOTI tikra kepimo temperatura o ne 175-180, cia tokia netinka pyragams, pyragai kepami yra 200 laipsniu karscio, o 175-180 karscio sausainiai kepami, nusivyliau sio recepto klaidinga info.
AtsakytiPanaikintiman nepatiko, keistas skonis ir struktura. Vyrui sake skanu. Pabandyti idomu, taciau sveciams tokio pyrago tikrai nepasiulysi, nors ir greit pasigamina, del neiprastos strukturos ir skonio gali daug kam tiesiog neptikti
AtsakytiPanaikintiDieviškai skanu, tikrai nesitikėjau ir ačiū už šį receptą :)))
AtsakytiPanaikintikepiau 45 minutes 175-180 temperaturoje. gavosi labai stora plutele ir pyragas gavosi labai sausas. kita karta daug anksciau trauksiu, nes tikrinant pagaliuku, jau po pusvalandzio buvo prakepes. dar dejau kakavos, tai visai tinka.
AtsakytiPanaikintiPodria decirme el peso de la leche condensada? gracias un saludo desde ESPAÑA
AtsakytiPanaikinti397g
PanaikintiVerta papildomai įmaišyti pakelį varškės, riebesnė skaniau. Dar obuolius įpjausčiau peiliuku smulkiai tiesiai į tešlą, o ant viršaus pabėriau žemės riešutų. Buvo žymiai geriau, nei pradinis rastas receptas - sausokas biskvitas/keksas. Sekančiam dar įtarkuosiu morką.
AtsakytiPanaikintias irgi po pirmo bandymo nusprendziau, kad reiktu via varskes. :)))
AtsakytiPanaikintiRasiau ir dingo.
AtsakytiPanaikintiZodziu kepu ne nuo vakar. Dukrai labai patiko pyragas, nors man nesigavo, nes jis toks subiuskes isejo.. Kepiau antra karta, kepimo milteliu nepagailejau - vistiek tas pats. Kepimo metu jis auga, bet po 45min, palaikau orkaiteje, istraukiu ir jis tooooks plonytis.. Jokiu budu net is tolo neprimena tokio kaip nuotraukoje. Kodel..? Ar problema orkaiteje? Temperaturoje? Labai norim toliau kepti, bet po 2 nevykusiu bandymu, kazkaip nebefaina. Be to man toks jausmas kad "vietomis" jis nedakepes buvo.
Ka dariau ne taip?
Cituoju google rezultatą
PanaikintiVerta žinoti, dėl ko dažniausiai gali sukristi jūsų kepamas pyragas:
- Per žema temperatūra orkaitėje;
- Dėl kepimo metu darinėjamos orkaitės;
- Tešloje per daug riebalų, cukraus arba kepimo miltelių;
- Tešloje per mažai miltų.
na ka moterys:)pameginsiu ir as i
AtsakytiPanaikintiskepti pyraga:)seip jau pasautas orkaiteje jis ir kepa:)buvo vienas kuriozas,meginau bliude viska isplakti su mikseriu,na teko kiek sienas pavalyti:)suplakiau saukstu,gavosi tirsta lipni mase,kepu orkaiteje 180 laipsniu temp,ziuresim ar nesupeiks zmona gryzusi is darbo,o gal pavyks suzaveti:))
na va gavosi super,iskilo,nesukrito:)o nesukrito gal del to kad isplakiau visus ingredientus be sguscionkes,o po to jau su ja.dureliu neatidarinejau,iskele ohoho:))dejau pusantro saukstelio kep.milteliu:)o del skonio tikrai labai skanus gavosi:)
AtsakytiPanaikintiNeapsakomai puikus :) nesukrito, gražiai iškilo, net suplyšo per vidurį :D skonis 10 iš 10 :)
AtsakytiPanaikintiKepimo miltelius dėjau paskiausiai ir atsargiai išmaišiau šaukštu.
Labai skanus pyragas. Paprastas, bet neprastas :) Tik kažkur dingo kondensuoto pieno skonis :)
AtsakytiPanaikintiKepiau su karameliniu kondensuotu pienu, naminiais kiaušiniais, bet galiu pasakyti, kad pyragas visai šiaip sau. Nevertas tiek pagyrų. Esu kepusi tikrai skanesnių. Vyras irgi skonio nesuprato :D
AtsakytiPanaikintiLabai geras pyragas gavosi,ačiū :)
AtsakytiPanaikintiNuostabus pyragas, aciu autorei, gerai iskilo, kuo puikiausiai iskepe, gavosi purus, ne per sausas kepinys, labai primenantis biskvita. Kiausiniai zinoma, kad jauciasi, juk dedam net 4 :)
AtsakytiPanaikintiSuper kepinukas. Labai skanus. 🌹
AtsakytiPanaikinti