Man vienas skaniausių kažkada ragautų sūrpyragių :) Ir jis pas mano draugę ant bangos tai kaip reikiant. Jei neklystu, tai ko gero į savaitę kokius 3 kepa visur nusinešimui. Ačiū jai už receptą! Taigi 26 cm kepimo formai reikia:
Pagrindui: 1 kiaušinio
65 g šalto sviesto
65 g cukraus
180 g miltų
1/2 pak. kepimo miltelių ( ~9 g)
Šiuos produktus greitai kombaino pagalba užminkyti.
Tortinės formą iškloti kepimo popieriumi, sieneles ištepti sviestu. Pasidaryta tešla iškloti formos dugną ir šiek tiek sieneles, pastatyti šaldytuvan kol ruošimės įdarą.
Įdarui: 500 g kreminės varškės
3 kiaušinių L dydžio ( jei M dydžio, tada 4 )
1 pak. vanilinio cukraus (10 g)
150 g cukraus
1 pak. vanilinio pudingo miltelių (38g)
350 g pieno
110 g aliejaus
Įdarui skirtus produktus gerai išplakti. Neišsigąsti, kad masė ganėtinai skysta bus. Taip ir turi būti!
Ją reikia supilti į kepimo formą ir pašauti kepti į ikaitintą iki 190-200° orkaitę ant antros lentynos nuo apačios 45 min. Tada groteles su kepiniu perkelti viena lentynėle aukščiau ir pabaigti kepti dar 15 min. Ataušinti orkaitės duris pravėrus ;)
Jei matysit, kad viršus dega, tada pridenkit folija ar kepimo popieriumi. Man to nereikėjo. Skanaus!
Aš labai panašų pagal Jurgitą mėgstu kepti - jis irgi t o b u l a s (receptas va čia http://duonosirzaidimu.wordpress.com/2010/04/06/pats-skaniausias-varskes-pyragas-mano-kepykleleje/ )
AtsakytiPanaikintilabai skanus ,ir as kepu ,tik dar idedu gabaliukais supjaustytu konservuotu persiku ,tai pyragas pasidaro dar gaivesnis
AtsakytiPanaikintiIndre: vau kaip skaniai tavo ideta nuoroda atrodo !
AtsakytiPanaikintiJurgita: skamba irgi skaniai!
Mano megstamiausi pyragai - iš varškės..
AtsakytiPanaikintiTą Indrės nurodytą Jurgos varškės pyragą kepiau - nerealus, labai skanus! :)tikiu, kad ir Tavasis neprastesnis :)
nuostabiai atrodo..;) ir turiu klausimėlį kaip specialistei - ar pudingas neleidžia pyragui "sukristi"? kas būtent įdarui suteikia tvirtumo?
AtsakytiPanaikintiKažkaip šįkart man jis nei biškį nesukrito. Šiaip visi kepiniai su varške sukrenta. Galbūt tai pudingo dėka...tokia ir specialistė čia iš manęs ;) O tvirtumo manau jog ir kiaušiniai priduoda. Man irgi mistika, nes pagal tai kokia skysta paruošta masė gavos ir kaip pats pyragas iškepęs atrodė, tai STEBŪKLAI :D
AtsakytiPanaikintiTaigi pudinge yra krakmolo kuris surisa mase+kiausiniu nemazai stai ir paaiskinimas stebuklo. :-)
AtsakytiPanaikintiAguonele, as ziuredama i nuotraukas du kartus atsikandau pyrago. Tikiuosi tu nieko pries, kad kampa apgrauziau? :-)
va atėjo profė ir paaiškino. Tu teisi, pamiršau apie pudingo sudėtį pagalvoti ;)
AtsakytiPanaikintiAš užsimerkiu ir to nukąsto kampuko nematau!
ačiū, merginos ir patarimus ir paaiškinimus..;)
AtsakytiPanaikintiTai jeigu nematai, dar gabalą nugvelbiau... :D
AtsakytiPanaikintiDieviškai skanus ... Tik aš pagrindo pritrūkau, tai antrą porciją užsimaišiau :)Vaikai sumąstė dar šaldytų trintų braškių užsidėt, jos irgi labai tiko. AČIŪ :*
AtsakytiPanaikintiKaip faina ♥ O tu gal aukštus bortelius darei, kad pritrūko? Och ir vėl pūkučiai minimi :)
AtsakytiPanaikintio jeigu neturiu kombaino, tai salta sviesta supjaustyti gabaleliais?ar kaip ta pagrinda paruosti?
AtsakytiPanaikintiTaip taip, sviesta įtarkuoti galima ar mažais gabaliukais supjaustyti ir tada rankomis ganėtinai skubiai užminkyti tešlą ir ją šiek tiek pašaldyti, nes sviestas nuo kūno temperatūros kiek patirpsta ;)
AtsakytiPanaikintiačiū už receptą. tikrai labai skanus pyragiukas :) darau antrą kartą šią savaitę. tik iš to mano per didėlio gudrumo paruošiau šįkart tešlą iš anksto, t.y. vakar. nedarykite to. negalėjau jos šiandien iškočioti, nors praeitą kartą kai dariau iškart tai puikiai viskas pavyko. dar neragavau kaip gavosi... stovi, garuoja (niam) atrodo gražiai, tik dėl pagrindo man labai neramu :)
AtsakytiPanaikintikoki pudinga reikia deti?
AtsakytiPanaikintiVirimui skirtą, jei to klausiate ;)
AtsakytiPanaikintiGal ir man dar koks apgraužtas kampukas liko? Nors, tiesa,ir trupinius surankiočiau, kaip skaniai pyragas atrodo. Esu alkana kaip laukinis kojotas...
AtsakytiPanaikintiO dar tos šviežios avietės su mėtų lapukais ir šokoladu...
Tai žinai, šiandien Vilma iš širšių lizdo gyrės jog kepė. Manau ji dar turėtų nes pas mane tai sausra... pelės ir tos turbūt dvėsta :))
PanaikintiAvietes tai visi pirma rinko, nes jau taip gaivumo davė ♥
Nebėr ir pas mane, su svečiais su raitojom be gailesčio :P Gėris neišpasakytas! :)
Panaikintikepsiu kada nors, jau pudingo tam reikalui nusipirkau...
AtsakytiPanaikintitik klausimas del kremines varskes? galiu rikota kokia naudot, ar kokia kita labiau tiktu? kokia tu naudoji?
Aš tai naudojau 20% kreminę varšką. Nu pas mus kitokių nėra ;) Gali ir rikotą dėti, tikrai nemanau kad pakenks, tik saldumą reiks reguliuoti. Rikota man čiut sūroka, bet galbūt tai skonio reikalas.
PanaikintiAguonėle, labutis! Kepiau ir aš šitą skanuolį :) Kaip pirmą kartą iškepusiai sūrpyragį atleistina, kad pyrago kraštas na koks trečdalis žiedo gerokai paskrudo, matyt perkepiau... tai tas paskrudęs žiedas kepimo pabaigoje iškilo, o vidurys taip ir liko išbalęs ir neiškilęs :) Po nakties šaldytuve iškilęs paviršius susilygino su viduriuku. Pyrago skonis tikrai geras! Ačiū už receptuką!
AtsakytiPanaikintiBet pradėjau internete ieškoti kitų receptų ir patarimų, kaip tobulai iškepti sūrpyragį, tai va kokių grožių aptikau, dalinuosi nuoroda, aš jau ir lietuviškai receptus išsiverčiau :)http://cookingclassy.blogspot.com/2011/11/white-chocolate-raspberry-cheesecake.html
http://cookingclassy.blogspot.com/2011/12/white-chocolate-blueberry-cheesecake.html
Oi Linute ačiū už nuorodas! Taip taip, sūrpyragių receptų be galo be krašto...
PanaikintiŽinai, jei matei kad viršus kepa, tada galėjai pridengti folija ;) Nu nieko, kitą kartą galėsi taip daryti :) O jei pavyks nauji sūrpyragių receptai, tai prašau nepamiršti ir su manimi pasidalinti jais :)
Kepia šį pyragą - receptas puikus, skonis - nuostabus. Tiesa, širdelė daužėsi iki ištraukiant pyragą iš orkaitės - varškės įdaras gavosi skystokas, todėl bijojau kad nieko gero iš to pyrago nebus.
AtsakytiPanaikintiRezultatas pranoko lūkesčiu.Tikrai darysiu dar ne kartą.
Įdaras iškepus būna toks skystokas, bet reikia ataušinti orkaitėj ir toliau šaldytuve ;)
PanaikintiNu šaunu, kad patiko!!!
Aguonele, kodel man sumaišius pagrindui skirtus produktus, nesigavo tesla, o viskas buvo biru kaip smelis? Kadangi neturiu maisyklės, sviestą tarkavau. Tik įdėjus šaukšta riebios grietinės, masė supanašėjo į tešlą. na, plius minus sulipo viskas.
AtsakytiPanaikintiAčiū už atsakymą.
O kuo Jūs minkėte tešlą ? Ilgiau minkant (nesvarbu kuo: rankomis ar kombainu) turi susijungti viskas į vienalytę masę, kadangi sviestas tirpsta. Jūs ko gero nekantri buvote :)
PanaikintiAguonėle, šiandien užsimaniau pabandyti šį nuostabų pyragą antrą kart. Vėl atsiverčiu Jūsų receptą, ogi skaitau, kad kiaušinis dedasi į tešlą :))) anakart aš nepamačiau, kad parašytas kiaušinis, štai Jums ir priežastis, kodėl tešla byrėjo kaip smėlis :)
PanaikintiNu man irgi taip pasitaiko, bet puiku kad ta klaida atrandama ;)
PanaikintiNa ką pagaliau ir mano eilė atėjo kepti šį nuostabų pyragiuką :) Kepsiu jį penktadienį :) Tik kaip manai, aš galvoju dar įberti mėlynių, kadangi jų atsargos šaldytuve dar labai kupinos :)) Kaip manai nepamaišytų?
AtsakytiPanaikintiNesu didelė mėgėja uogų pačiame kepiny, bet va ant viršaus!
PanaikintiManau kad gautūs, bet tikrai nežinau kiek skonis nukentės...
na, pagaliau ir aš susiruošiau iškepti šį išgirtąjį pyragą. Ką tik įdėjau į orkaitę. Žiūrėsim, ar man išeis. Jau pagaminimas tai super paprastas. Man tik va čia toks klausimas iškilo - paskaičiau pudingo sudėtį dr.Otker'io ir .... ten juk vien tik krakmolas ir modifikuotas krakmolas ir vanilės aromatas... manau, logiška, kad kyla klausimas, kodėl nedėjus tiesiog paprasčiausio krakmolo??? Labai lauksiu komentarų :) Ugnė
AtsakytiPanaikintiUgne: visų pirma tikiuos pavyko Tau pyragas!
Panaikintikas liečia pudingo miltelių sudėtį, nu nežinau...aš nesuku sau galvos, kad karts nuo karto ir tokius produktus naudoju. Be jų manau reiktų tada daugiau pieno, kiaušinių ir galbūt krakmolo dėti. Tikrai nežinau, bet galbūt atsiras skaitytojų, kurie mieliau eksperimentuoja nei aš :)