Mhhhhhhh ♥ Ir dar vienas į favoritinį kepinių sąrašą :) Šiaip keptas išsinešimui į svečius, bet vien dėlto kad toooooks skanus buvo, paliktas namie... baisu, gėda bet toks jau gyvenimas :)) Jam išsikepti reikia (20x20 formai; aš kepiau tokioje 30x11):
pakelio oreo sausainių (šįkart ėmiau perteptus šokoladu; 16 sausainukų)
115 g sviesto100 g cukraus
250 g tepamo varškės sūrelio
80 g cukraus pudros
1 a.š. vanilinio cukraus
120 g miltų
45 g kakavos
1/3 a.š. druskos
2 kiaušinių
Tepamą varškės sūrelį išsukti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi ir padėti šaldytuvan.
Sviestą dėti su cukrumi į karščiui atsparų indą, statyti ant ugnies ir kaitinti kol šis ištirps (cukrus neturi visiškai ištirpti). Atsidėti į šoną 5 min, kad atvėstų.
Kiaušinius gerai išplakti. Toliau plakant supilti sviesto & cukraus mišinį ir plakti kol masė tokia "kreminė" bus. Pasikeisti kombaino antgalius, į masę suberti miltus sumaišytus su kakava bei druska ir padaryti tešlą. Pačiame gale suberti smulkintus sausainius (12 vienetu) ir dar gerai viską išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Pirma paskleisti daugiau nei pusę kakavinės masės, tada tolygiai baltą ir vėl kakavinę. Galima šiek tiek viršutines mases mediniu pagaliuku pamaišyti ;) Belieka ant viršaus sudėlioti likusius sausainius ir pašauti 30 min į 180° orkaitę. Skanaus!
P.S. Org. recepte rašo, jog jį reikia laikyti šaldytuve. Atseit taip skaniausia. Aš atvėsusį susipjausčiau ir laikiau sandariame inde. Mums patiko, kad jis toks drėgnas drėgnas išliko. Tad kaip su tuo vėsiu laikymu būtų ir kiek skoniui įtakos duotų, negaliu pasakyti...patys spręskite kas Jums priimtiniau ;)
**********
Užmačiau kas jau kepė:
eik tu sauuuuuuuuuu, sedziu issiziojusss, tobulas kepinys, kaip as jo noriuuuuu, bet pas mus nera sausainiu :((, dabar nemiegosiu, ojej....
AtsakytiPanaikintiNiam niam kaip skaniai atrodo (nors man nuo tokių skanėstų kuo toliau reikia eit :D ). O man atrodo LT galima rasti ne Oreo, bet panašius Ulker firmos (sena pakuote http://sekil.markaharitasi.com/96/96_019352.jpg nauja pakuote http://www.ulker.ro/en/prod-25/tempo.html) gal pavyktų? :)
AtsakytiPanaikintiaha, panasus labai isvaizda, o skoniu idomu?..
AtsakytiPanaikintitokiu sausainiu yra parduotuvese SALDUS MAJAI
AtsakytiPanaikintiO koki sureli naudoti? Ar Philadelpia tinka? Ar cia lydyta tepama reik imti? Jis man tai kartokas buna...
AtsakytiPanaikintiNu bet ir sugalvok tu man prakąsti į svečius nešamą pyragą. :D :D :D
AtsakytiPanaikintiAguonele, bandysiu, atrodo super!!!!
AtsakytiPanaikintiPirmai neisiskaiciau gerai,dabar vel skaitau ir jau aisku koks suris...varskes:D vadinasi tinka Philadelpia :) Jau si vakar ir kepsiu,kaip tik atejau tam,kad atsiprintinti recepta ;)Tik Oreo radau su baltu idaru,manau tiks ir tokie ;)
AtsakytiPanaikintiOi merginos, kiek komentarų!!! Smagu kad tarpusavyje išsiaiškinot kokie sausainiai dar galbūt tiktų :) Aš kai neragavus Lietuvoje kitokių, tai negaliu tikrai patarti.
AtsakytiPanaikintiVilma: manau jog daugumos blogerių toks likimas...viską, kas naujai išbandoma reikia prapjauti ir pabandyti, nesvarbu kokiu tikslu tai kepama buvo :DD
Skandinave: taip taip, varsšės sūrelis. Aš dėjau irgi philadelphia ;) O sausainiai ir su baltu tinka, aš tiesiog rudu pertepimu užsipirkus buvau tai ir dėjau. Sėkmės tau kepime! Nu kas valgė tas gyrė, tikiuos ir tau patiks ;)
Neringa: skanaus tada! ir parsyciau i jokia eile nestatyti o iskart kepti. NOOOOOOOOOOOOORiu tavo nuotraukas matyti ♥
Oi, žinok aš niekada neprapjaunu ir neragauju, užtat panikuoju kaip gavosi. :D
AtsakytiPanaikintiVis grįžtu pažiūrėti į tą brownį, eik tu sau, atrodo dieviškai!
Aaaa tu turi vadinas kantrybės ;) Aš viską suproporcijonuoju nešdamasi kur...taip užmaskuoju prieš tai "atliktus" darbus :D
AtsakytiPanaikintiP.S. mielai duočiau gabaliuką, nepagailėčiau nes dabar griežtai po 18 val nevalgau nieko o dar trys gabaliukai dežutėj tupi :o Susigundei? Jau laukti svečių?
Nu zinai ka pasakysiu,man tas pats beveik,kaip ir tau :D Tik as ne sveciuos nestis ji norejau,o planavau drauge pasikviest,kavutes pagert,bet zinok paragavau ir dabar nebekviesiu :D nes gaila dalintis :D Niam niam ♥ ir taip lengvai ir pigiai pagaminamas,super! As visko megeja is saldytuvo,tai dejau ji saldyt,tik pora gabaliuku atsipjoviau ir i dezute idejau,palyginsiu rytoj kaip skaniau :) O siandien dar gerai neatsalusi ragavau,neiskenciau iki rytojaus :D Ikeliau cia foto,jei idomu : http://public.fotki.com/skaitytoju-klubas9/pyragai/
AtsakytiPanaikintiKita kart ir as pagaliuku pamakaluosiu,tavo virsus graziau,kai susimaise sluoksniai :)
AtsakytiPanaikintiaguonele, planavau kepti vaiko gimtadieniui, bet iki jo dar savaites, turbut neislauksiu :D
AtsakytiPanaikintioj, kazkas skaicius isjunges buvo, iki gimces dar 1,5 savaites... norejau savo spoka nustebinti, nes jam labai patinka oreo
AtsakytiPanaikintiAguonėle, geriau tu atvaryk! :) Pyragas gali būti suproporcijonuotas, nesupyksiu. :D
AtsakytiPanaikintiOi Skandinave, atrodo puikiai! Dziugu, kad patiko!
AtsakytiPanaikintiNeringa: pasiduok pasiduok tai manijai...bet zinok, ji pavojinga! Sveciams gali nelikti :DD
Vilma: gal kada nors ;)
Beje,man saltas skaniau,nei tie gabaliukai,kuriuos paragavimui dezutese ant stalo pasilikau ;)
AtsakytiPanaikintiAguonėle, neatsilaikiau ir aš prieš šį skanumyną, kepiau :) Jis nuostabus!!! Sekantį kartą tik iš dvigubos normos kepsiu, labai jau greitai jis susivalgo :))
PanaikintiAčiū tau už receptuką :*
Oi Daivute, kaip faina :) Smagu kad apsilankai pas mane ir bandai!!!jau maciau kaip tau pavyko, labai liuks ;)
PanaikintiSiandien vel ji kepsiu,ir sove mintis,kas jei i rudaja tesla ibersiu sauksteli ar pora tirpios nescafe kavos milteliu? Megstu visur kavos skoni,kazin jaustusi?
AtsakytiPanaikintiBerk, eksperimentuok ;) Manau jog nieko nepakenks ;)
PanaikintiTiesa, o kiek sausainiu sutrupinti?
AtsakytiPanaikintiEinu pataisyti, 12 ;)
PanaikintiAguonele, ryt kepu, o skardele tavo kokio dydzio?
AtsakytiPanaikintiMano tai 30x11. Izangoje parasius esu ;)
PanaikintiTikras amerikietiskas malonumas!
AtsakytiPanaikintiLabai l. gardziai atrodo! Super!
Geras pyragėlis, ačiū už receptą, aš tik kadangi kaip supratau LT nelabai kur nusipirksi tų sausainių tai naudojau Selga šokoladinius suteptus su Nutella, man viskas buvo ok, nors tų Oreo sausainių net ir nesu ragavusi.
AtsakytiPanaikintiO čia kažkokie nauji Selgos sausainiai? Dar negirdėjus iki šiol tokių buvau, bet jau dabar labai susidomėjau :) Mėgstu "selgą" ir mėgstu nutellą ♥
PanaikintiNu gi puiku, kad gavos viskas!
Su oreo sausainiais tai taip: vieniems patinka, kiti net negali į juos pažiūrėti. Man skanu jie ;)
Ne čia senieji Selga sokoladiniai sausainiai, o nutella pats jau turi persitepti, cia musu seimynos bado desertas, jei jau nieko skanaus namie nera iskepta, tai tinka sis variantas. Mačiau jau matete manojo pyragelio nuotrauka SM prie marmuriniu keksiuku:) žodžiu žaviuosi Jumis ir siaip visais megstanciais gaminti, sekmes
AtsakytiPanaikintiAaaaaaa :) as irgi turiu visada pasislepus siu sausaineliu! Ir beje labai gerai pravercia.
PanaikintiAciu uz grazius zodzius ♥ Man irgi patinka, kai randama bendra kalba prie puodo su tiek zmoniu is visu pasaulio kampeliu!
Aguonele, kaip manai, ar Maskarpone cia tiktu, nes kaip tik saldytuve turiu... :)
AtsakytiPanaikintiManau kad taip! tik reikia nebijoti kcal ;)
PanaikintiNa, kadangi nesiu i svecius, tai tegul bijo tie kas valgys... :DDD
AtsakytiPanaikintiDekoju uz atsakyma :)
Iskepiau! Labai skanus gavosi ir prekine isvaizda super! Pasaldytas saldytuve skanesnis negu nakti ant spinteles praleides. ;) Tik tesla gavosi kietoka, speju vokisku ir lietuvisku miltu dregnumas skiriasi. Kepimo milteliu tikrai nereikia, ane?
AtsakytiPanaikintiTu žinok kažkur skaičiau, kad miltams įtakos turi kokios temperatūros ir kiek kritulių vasarą buvo. Dėlto pilnai tikiu,kad miltai skirias. Bet! šio pyrago tešla tikrai kietoka ir jokie kepimo milteliai nesideda ;)
PanaikintiO jūs mane gundot šį pyragą tiesiai iš šaldytuvo ragauti bandyti :)
Gundykis - nesigailesi! Trecia diena paskutinis gabaliukas is saldytuvo buvo tobulas! :) As ji dar kepsiu butinai.
AtsakytiPanaikintiGal ir pavėluotai su informacija, o gal dar ji kam ir bus vertinga, tai noriu pranešti kad orea sausainių aptikau Vilniuje esančioje Assorti parduotuvėje (šiaurės miestelyje, Ogmios mieste) ir neiko nelaukusi griebiau net porą dėžučių :))
AtsakytiPanaikintiDekui labai uz toooki skanu pyragiuka. Siryt su kava ragauju tik is saldytuvo istraukta. Jau antra karta kepiau, pirma karta nesaldziau, bet abu variantai verti nuodemes :)
AtsakytiPanaikintiAs tik kadangi ne didele gerbeja sokolado, tai vakar dejau per puse maziau kakavos ir beveik dvigubai Philadelfijos :))
na va kaip puiku!
PanaikintiIš tikrųjų aš pati irgi kepu pirma pagal org.receptą o po to jau eksperimentuoju pagal savo skonio receptorius :)
O kaip smulkiai susmulkinti sausainius?
AtsakytiPanaikintiLabai smulkiai nereikia, taip saikingai sulauzykit tik ;)
PanaikintiAciu. O as jau norejau i smulkintuva deti. Rytoj kepsiu :)
AtsakytiPanaikintiO balta mase, tai yra varske?
AtsakytiPanaikintiTepamas varskes surelis, bet galite ir varske deti.
PanaikintiO aš padariau kreminę varškę iš kefyro :)
AtsakytiPanaikintiLaba skanu, tik man per saldu. Kepsiu dar, bet pamažinsiu cukraus kiekį. :)
AtsakytiPanaikintiAne, man kažkaip neįstrigę jog jis labai saldus. Nes mes irgi nemėgstam per saldžių kepinių :o
Panaikinti