2010 m. liepos 15 d., ketvirtadienis

Raudonuju serbentu dzemas su brendziu

Praeita sezona viriau keleta uogienu is slyvu, geltonu slyvuciu bei braskiu & rabarbarais. Taigi siais metais zinau ka tikrai darysiu: uogieniu su brendziu :) labai liuks ! skanu, alkoholis nesijaucia bet suteikia toki lengva skoni... taip pat patiko uogienes su joms skirtu cukrumi. Atsimenu kaip bijojau jog per tirsta bus... butent tokios uogienes vienos is skaniausiu buvo. Na o atsidarius serbentu sezonui bandau ir is ju uogiene :) O sunaudojau:

1300 g raudonuju serbentu
~ 1 kg uogienems skirto cukraus ( santykiui 1:1)
5 v.s. brendzio
125 ml salto vandens

Serbentus gerai nuplauti ir kartu su visais koteliais sudeti i didesni puoda. Uzpylus vandeniu leisti uzvirti ir tada prisukti ugni. Dabar belieka laukti, karts nuo karto pamaisant, kol serbentai isskirs daug sulciu ir patys istis gerai. Visa sia gauta mase perkosti per sieteli, serbentus gerai isspaudziant. Gauta skysti pilti i svaru puoda ir leisti atausti. 

I atvesusia serbentu mase, kurios gavos ~ 1 litras man, supilti cukru ir gerai ismaisyti. As pyliau kokius 900 g cukraus, nes nelabai patinka saldumas. Puoda statyti ant stiprios ugnies ir leisti uzvirti. Maisant virti nuo uzvirimo ant siek tiek silpnesnes ugnies 4 min. Susidariusias putas reikia nugraibyti! Supilti brendi, ismaisyti ir supilstyti i sterilizuotus stiklainiukus. Atvesinti pirma kokia 15 min apvertus. Sekmes isbandant ;) 

13 komentarų:

  1. Aš taip pat šiemet galvoju apie serbentų drebučius. O brendis gera idėja, reiks išmėgint :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Zinok megink, tikrai skanu ;) as dedu i visas uogienes alkoholio bent laseli...

    AtsakytiPanaikinti
  3. aguonele, puikus drebuciai... as sakiau irgi nieko nedarysiu, bet padariau agrastu dzema 8)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O pas mus sodyboje raudonieji serbentai isvis prie "nevalgomu" uogu visada buvo priskiriami, nes niekas ju net rinkt nenoredavo (del rugstumo)... Bet zinok tavo ideja priverte susimastyti mane :) As net neragavus uogienes is raudonu serbentu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Neringa:
    o as irgi viriau agrastu uogiene, bet tokia skystoka gavos nors skani :) man patinka savos uogienes ... skystokas prie blynu ar croisonu saukstais kapoju :))

    AJ:
    tikrai puiki uoga raudonasis serbentas yra! kaip skanu jie keksiukuos, pyraguos o uogienes tai man isvis ♥ ♥ ♥ kazko siais metais isvis ant rugsteles patrauke :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O man agrastu dzemas gavos labai tirstas, toks marmaledas :P labai skanus... gal permazai pakaitinai arba perdaug skysciu pripylei?
    Beja agrastu dzema jau gali pamatyti pas mane bloge :)

    O raudonus serbentus as labai megstu, galiu valgyti vienu, man patinka ta rugstele, o kepiniause tai labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aguonėle, aš nelabai supratau - kieno tas santykis 1:1? Uogų ir cukraus?
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  8. Fausta:
    yra pirkti specialiai uogienems skirto cukraus. Galima pasirinkti 1:1, 2:1 arba 3:1 santykiu. Pirmas skaicius reiskia, kad uogu imama vienu, dviem ar trim kartais daugiau nei to cukraus. Uogienes gaunas kaip drebuciai. Bandziau pagooglinti lietuviskuos psl, bet kazkaip nieko panasaus neradau ...hm... va keli vok. pavyzdziai
    http://www.suedzucker.de/de/FAQ/Zucker/Zuckersorten/

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dabar supratau, ačiū.
    Pas mus LT aš mačiusi tik tokį spec. uogienėms:

    http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=510&ProductPage=1&ProductID=15167&GroupID=695

    Aš jo nebandžiusi, reikės parduotuvėj atidžiau pavartyt, gal rasiu parašytą santykį. Labai noriu to serbentų džemo :)
    Fausta

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aha, toks toks cukrus. tik tikrai paziurek ka raso kokiu santykiu reikia viska deti ir kaip virti, kiek min ;) Man tokios uogienes pastoveje pora menesiu dar labiau suskaneja...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Skanu, gražu, džiagsminga :) Ačiū aguonėlė :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. kaip tau sis dzemas susivalge? darytum vel? As jo noriu :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Labai labai skanus ir daryčiau vėl ir vėl. Tikri drebučiai gavos ir jau jų seniai nebėra...dievinau ant balto sūrio jį ♥ Bet būtent čia tik tas cukrus uogienių reikalingas ;)
    P.S. aš jau vyšnias susimeistravojau, laukiu kada virt galėsiu :) Uzkrėtei uogienėmis :DD

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails