2014 m. vasario 5 d., trečiadienis

Šokoladinis kavos tortas "Karalius"

Visai atsitiktinai užtikau pas Daną šį torto receptą ir nusprendžiau išbandyti, tuo labiau jog nepasirodė jis man labai jau sudėtingas gamyboje ir proga buvo, nes laukiau svečių :)
Man pasirodė kiek pertepimo mažai, tad rašydama šį receptą, surašysiu proporcijas, pagal kurias kitą kartą darysiu. O kad darysiu, tai tikrai. Nenormaliai skanus. Vienas skaniausių kažkada musų ragautų tortų!
18 cm kepimo formai reikia:

Biskvitui: 
125 g kambario temperatūros sviesto
220 g cukraus
2 didelių kambario temperatūros kiaušinių
200 g miltų
40 g kakavos
1 1/4 a.š. kepimo miltelių 
čiut druskos
2 v.š. espresso kavos
175 ml pieno

Kepami du biskvitai, jiems atvėsus perpjaunami šie į 2 lygias dalis. Man bekepant iškilo kiek kuprelės. Bandžiau tolygiai supjaustyt, bet kažkaip paskubėjau ir per storai supjausčiau, ko pasekoje tepiau tik 3. Bet kitą kartą tikrai darysiu keturis biskvitus o likučius suvalgysim prie arbatos! Skanūs.

Miltus susimaišome su kakava, kepimo milteliais bei druska ir kelis kartus persijojame. 
Pieną sumaišome su kava.
Sviestą išplakame su cukrumi iki baltumo. Mušame kiaušinius, po kiekvieno gerai dar išplakant viską. Tai užtrunka šiek tiek. Tuomet į sviesto masę beriame miltų mišinį ir virtuvine šluotele atsargiai sujungiame viską. Įpilame šiek tiek pieno mišinio, pamaišome atsargiai. Aš suku tešlą dažniausiai į vieną pusę ir dažniausiai keliu iš apačios į viršų ;) Taip darome, kol visi produktai sunaudoti yra.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir kepame 170° temperatūroje 30-40 min. Žiūrėti tiesiog dantų krapštuku.

Kavos sirupui:
150 ml stiprios kavos (espresso)
75 g cukraus

Kavą sumaišyti su cukrumi ir uždėti virti, kol šios tiks pusė beliks. Leisti ataušti. Man jis tooooks skanus buvo, jog tikrai kitiems tortams šią idėją naudosiu ♥

Pertepimui:
300 g virto kondensuoto pieno
375g-400 g mascarponės

 Mascarponę susimaišyti su kondensuotu pienu.

Renkame tortą:
į tortinės žiedą dedame biskvitą, aptepame gerai sirupu ir užklojame pertepimu. Taip darome, kol visi biskvitai sutepti ir viršus taip pat pertepimo mase padengtas yra. Statome šaltai kelioms val, tada puošiame kaip širdis geidžia ir valgome :) Gėris!!!!



*********
JUokas pro ašaras, bet pasirodo jau šį tortą esu kepus!!! Nu bandau nuspręsti dabar, kodėl tik jis man šįkart tooooks skanus buvo. Gal kad be alkoholio :DDD
Seniau keptas, tik kitaip užvadintas :)          

**********
Papildymas: 22.04.2014

Kepiau šventėms ir atradau tobulą variantą. Paskaitykite, kokiomis proporcijomis dėti
virtą kondensuotą pieną & mascarponę, kad neliktų likučių ;) Čia.

38 komentarai:

  1. Uoj kaip aš šitą dalykėlį išmėginsiu!! Du tobuli dalykai - šokoladas ir kava kartu, nepabandyti būtų nusikaltimas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pamačius tortą net rankas pakirto, kaip skaniai jis atrodė, paskui paglvojau, kad panašų esu kepusi :) :D :D :D
    Taip, jis yra nenormaliai skanus! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įsivaizduok, kokia mano makaulėlė tuščia, kad aš net nepastebėjau jog tą patį tortą kepu :DD

      Panaikinti
  3. Esu kepusi,tai išties superinis torčiukas! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. RRR... kaip tu moki erzinti....tavo tortai kaip ir duoneles, bandeles, suktinukai ir apkepeles tiesiog suerzina, as net neskaitau, tik ziuriu ziuriu, supantu,kad man tokie juvelyriniai darbai niekada nesigauna uzverciu ir iseinu...iseinu ir 3 dienas dar galvoju ir pykstu ant taves... kodel tau taip gerai iseina????????

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sutinku su Ilona....bet vėl grįžtu ir vėl grįžtu....atsispirti neįmanoma:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ei gražuolytės, atbėgot, pripliurpėt čia visokių dalykų ir vėl isbegot. O ką dabar daryt tam žmogeliukui, kuris mano jog nemoka valgyt daryt????? einu į gryną orą, jog atsigaučiau nuo tiek gražių žodelių :) :*

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oi super, kad įkėlei receptuką, bet žinai,susijuokiau, beskaitat man pasirodė, kad kažkur "matytas", bet galvoju gal kitur mačiau. bet vis kirbėjo pažiūrėt ar neturiu atsispauzdinus, nu ir akurat, būtent tavo tas anas darytas, pasižymėjus kad pabandyt, bet taip iki šiol ir nebandžiau! bet šis būtinai bus, 30mečio proga ieškojau torto,tai bandysiu.dar būtinai noriu įsigyti 18 cm tortinę, nerandu kai reikia, nes didelio torto nenoriu.
    bet noriu kai ką pasitikslint.
    1. ta dalis: " Sviestą išplakame su cukrumi iki baltumo." su kuo plaki sviestą? su kombainu? jei taip, tai kuriuo antgaliu? pas mane moulinex masterchef kombainas ir antgaliai tokie :https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPDeyW_6RU66AT0J1jqOl_B2SnpzXSRFO4p38MJDf-yReHffIczw maža foto, nu bet tie kur apačioj tai įsivaizduoju kad tik su antruoju tiktų, su pirmu gi neišplaksiu?ar geriau plakt su tokiais antgaliais? http://mixersonsale.com/wp-content/uploads/2013/02/Cuisinart-HM-70-Hand-Mixer-Pink.jpg
    nu man čia neaišku, aš labai nemėgstu tokio sviesto plakimo (ir želatino, man iš kart atrodo kad nieko nesigaus, tas sviestas gabaliukais gaunas,brr).

    2. virtas kondensuotas piens - tai čia kaip verda su skarbonke?(sniekrs tortui berots toks dėjos) tu taip darai ar naudojai jau kokį kitokį iš kart virtas būna?
    ir su mascarpone tiesiog susimaišyt, jos plakt nebereik?

    ačiukas

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dabar pasidariau kavos ir prisedau tau atsakyti :)
    1. sviesta plaku su kombainu. Butent su pirmuoju is kaires puses, kur nurodei tu nuoroda. Tu nebijok, tik ziurek kad sviestas butu kambario temperaturos. Tiesiog toks tvirtai palaidas. Supratai? Plak zemiausia pakopa kombaino, tada neperplaksi. Ziurek, kad cukrus susijungtu su siuo. Kai jau matysis tokia vientisa mase, tada gerai.

    2. virta kondensuota piena as jau perku stai toki rusu: http://www.dovgan.de/menu/sortiment/single-view/product/gezuckerte-kondensmilch-karamell-6-fett-397-g/ . Pas mus ju kaip nekeista yra visur pirkti.Pasizvalgyk ir tu, galbut rasi? O jei ne, tada taip- reikia paciai virtis. Bet kiek seniau viriau, tai irgi ne problema. Tik kelias skardines iskart viriaus.
    O mascarpone su pienu saukstu issuku. Nezinau, man jei tik kombainu, tai si tuoj pat pasileidzia. Pasimokiau is klaidu :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiuuukas už atsakymus.
    Aha tai su pirmu plakt, matai jau būčiau nusiplakus, nes su juo baltymus, kiaušinius tai taip,ale va sviestui nedaėjo, nu neseniai naudojuos. tai čia žinosiu.
    va kad mascarponė plakant pasileidžia,tai tikrai taip. man tiramisu kažkada gavos katastrofa kai paplakiau.
    To karamelinio eisiu ieškot, jei nebus,tai virsiu pieną, ne bėda.
    Ačiū dar kartel, kai jau bus iškeptas ir suvalgytas, parašysu atsiliepimą :))

    AtsakytiPanaikinti
  10. Na gerai, itikinot, mano sekantis kepinys - butent sitas tortas :D Atrodo nerealiai, ir skoni isivaizduoju jau net.... :)
    Skaitytoja

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aguonele, o rududu netiktu?

    kiek mazdaug to saldaus pieno reiktu pilt 500gr. mascarpones? kurgi as ta likusi 100gr, paskui desiu....

    AtsakytiPanaikinti
  12. Manau jog tiktu. Pati nemacius esu kaip rududu konsistencija atrodo, tad bijau sumeluoti....

    Tai vat , kad butent tiek ir tereikia..300g. As likusi kitur kazkur sunaudoju. Gi folija uzvyniotas indelis laikos kuo puikiausiai saldytuve ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. va, ir as galvoju, kad rududu gali buti kietas... gal sildyt bandyt arba ieskot parduotuvese kazko karamelinio...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne ne, naudokite rududu. Susijunges su mascarpone tikrai gera konsistencija duos.

      Panaikinti
  14. ACIU !!!!!

    nes cia http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2010/11/karamelinis-sokoladinis-beatos-tortas.html beveik toks pats tortas, nors atrodo visai kitaip :)
    tad pas mane bus tarpinis tarp ano ir jusiskio. aciu uz patarimus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Cia tas pats tortas ir yra. Esu ji ir seniau kepus, nu bet nezinau, sikart jis buvo nerealiai skanus. Tik atkreipkit demesi, jog ji dariau 18-20cm tortines formoj.

      Panaikinti
  15. Labas, planuoju kepti šį tortą, bet bėda iškilo, tortinė mano 22,5 cm skersmens, o parduotuvėse nemačiau šiuo metu 18 cm skersmens tortinės... Gal galima ką patarti?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Zinok, cia gi kepas vienas biskvitas delto nesukciau galvos taip ir daryciau: is nurodytu kiekiu kepciau, tik kepimo laikas bus trumpesnis. Dantu krapstuku tikryti! O lakstai kuo plonesni, tuo skanesni bus ;)
    Pasidaryto sirupo man dar liko per akis ;) Galbut tik pertepimo imciau daugiau (atitinkamai ant 500g mascarpones).

    AtsakytiPanaikinti
  17. Ir dar vienas klausimas: o espresso kava tai kava kurią užplykome vandeniu, žodžių tam piene turi tirščiai būt?

    AtsakytiPanaikinti
  18. Kur nurodyti produktai biskvitui, tai čia vienam biskvitui, kurį iškepus reikia perpjauti per pusę? O kitam biskvitui vėl iš naujo maišyti tešlą iš nurodyto produkto kiekio? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nea, cia produktai nurodyti dviems biskvitams.

      Panaikinti
  19. Jūs turbūt kepėte dviejose kepimo formose iš karto? O jei aš turiu tik vieną kepimo formą, tai tuomet užsimaišyti tešlą iš pusės nurodyto produktų kiekio, ją iškepti, o paskui vėl maišyti iš pusės kiekio ir kepti antrąjį biskvitą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, as turiu dvi vienodas formas ir kepiau padalinus tesla i abi. Neturiu dvieju vienodu, tesla daryciau taip kaip Jus aprasete.

      Panaikinti
  20. Vėl paskaičiau komentarus ir vėl liko neaišku. Turiu vieną formą 22 cm, tai kaip patartumėte kepti? Iš viso produktų kiekio kepti vieną biskvitą ir paskui jį bandyti supjaustyti į keturias dalis? Nes yra Jūsų komentaras viršuje, kad kepas vienas biskvitas...Ar kepti du atskirai, kiekvieną iš pusės nurodyto kiekio...

    AtsakytiPanaikinti
  21. Bandziau kepti jusu torta, bet viska sugadino pertepimas, kuris gavosi per skystas, kad eitu suformuoti torta. Todel manau, kad ten kazkas ne taip su juo, noreciau isgirsti jusu komentara apie tai...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vadinas Jus perplaket mascarpones mase arba mascarpone buvo prastos kokybes ;) Si torta kepu ganetinai daznai ir dar taip nebuvo, jog nesigautu. Taip pat si torta as renku formoj ir tik kita diena puosiu.

      Panaikinti
    2. Nieko neplakiau, tiesiog lengvai sujungiau mascarpone su kondensuotu pienu...ir dar vieno dalyko nesuprantu, kodel pas Jus nuotraukoje pertepimas turi rusva spalva?ar tik taip atrodo?nes pas mane jis gavosi gan sviesus, zodziu i Jusu nepanasus.

      Panaikinti
    3. O Jus tikrai naudojote virta kondensuota piena?

      Panaikinti
    4. O kiek mazdaug laiko Jus ji virite?

      Panaikinti
    5. As perku jau virta, bet seniau virdavau 2val (vanduo turi pilnai apsemti skardine)

      Panaikinti
    6. supratau...vadinasi truko virimo. Kita karta reikes ziuret nusipirkt jau virta. Aciu

      Panaikinti
  22. Mergytes, ESU KEPUS NE VIENA SOKOLADINI PYRAGA, NES MANO VYRAS PAMISES DEL JO. jAU KOKIUS METUS LAIKO KEPU VIENA PAGAL TA PATI RECEPTA. GARANTUOTAS TIRPIMAS BURNOJE :) http://www.moterisirnamai.com/2013/11/sokoladinis-pyragelis.html ZIAURIAI ZIAURIAI SKANUS, TIK SVARBU NEPERKEPTI. AS KEPU JI NORMALIOJE PYRAGO FORMOJE

    AtsakytiPanaikinti
  23. Prabangaus, sodraus skonio, ypatingas, neapsakomai skanus tortas. O Jusu papuosimas estetiskas, neperkrautas, skoningas. Is rastu variantu sio torto, kepiau Jusu, ir tikrai nenusivyliau :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. O man irgi su ta kava idomu :) as suprantu kad cia turi toks kiekis jau padarytos (skystos) kavos buti, tada ideti cukraus ir virti. Ar teisingai supratau?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, i skysta kava suberti cukru ir virti kol mase tirstoka bus.

      Panaikinti

Related Posts with Thumbnails