Prisimenam dar senus laikus? Man labai patikdavo laukti kai mama kepdavo žagarėlius ♥ Vis nesuprasdavau kaip jai taip gražiai susisuka jie :DD O vat dabar ir pačiai išeina! Stebūklai! Seniau esu gaminus štai tokius žagarėlius. O šiems reikia:
150 g grietinės
500 ml kefyro ar pasukų
2 pak. kepimo miltelių ( po 16 g kur tie pakeliai)
800 g miltų
žiupsnelio druskos
2 a.š. cukraus
aliejaus virimui
Iš tešlai skirtų produktų užsiminkyti teslą ( ji bus lipnoka, bet nieko taip ir turi būti) ir ją palikti pora val šaldytuve pastovėti ( aš laikiau per naktį tiesiog. Užsiminkiau vakare o ryte jau išsikepiau!). Ją tada išsikočioti ant lengvai miltuoto stalo taip pusės cm storio, susipjaustyti ir pasidarius auseles išsikepti įkaitusiame aliejuje. Nuvarvinti ant popierinio rankšluostėlio riebalus ir gausiai apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Saltinis: cia
superrr! labai fainuciai matosi,noooriuuuu....
AtsakytiPanaikintiĮtraukiu ir aš į sąraša. Mano mažylis jau seniai prašė, o aš vis rasdavau pasiteisinimą- tai recepto nežinau, tai kitą kartą. Bet pamačius šiuos žagarėlius ir aš užsimaniau. Labai jau skaniai atrodo...
AtsakytiPanaikintipala pala, tikrai be jokio kiausinio ?
AtsakytiPanaikintigaminsiu! per daug liuksiskai atrodo:D
Tikrai kiaušinio nereikia? Mama kepdavo su grietine ir kefyru,bet kiaušinių dėdavo, labai skanūs būdavo, norisi šuos dabar kuo greičiau išbandyti
AtsakytiPanaikintiTik dabar prisėdau prie kompo...merginukės nu tikrai nereikia jokio kiaušinio,tik būtinai reikia tešlą palikti subręsti! Sėkmės išbandant visoms ;) man jie puikūs, tokie minkšti.
AtsakytiPanaikintiAš norėjau klaust - jie minkšti ar trapūs? tai kaip supratau, kad minkšti, ar ne?
AtsakytiPanaikintiSkanūs vaikystės prisiminimai, reikės ir man pasigaminti.
AtsakytiPanaikintiNors ir jau esi apdovanota, bet manau, kad esi verta Stylish Blog Award :) it skiriu ji tau :)
AtsakytiPanaikintiFausta: taip jie minkšti, net ir kitą dieną ;)
AtsakytiPanaikintiMedėja: AČIŪ!!!!
o labai daug riebalų prisigere kepant ar nea?
AtsakytiPanaikintiiš vis nieko ;) reikia tik gerai įsikaitinti aliejų ( aš žiūriu taip: įkiši sushių pagaliuką vis į aliejų ir žiūri, jei nuo galiuko kyla burbuliukai, vadinas įkaitę pakankamai ;)
AtsakytiPanaikintiNuotraukos nuostabios, žagarėliai fantastiški! Tik reikia atsargiai grožėtis, kad maniškis nepamatytų, nes teks patirti spaudimą nemenką :D O man žagarėliai vis dar atrodo šis tas gerokai sudėtingo.. :)
AtsakytiPanaikintiNu jau Astute, tikrai čia jokio meno nėra ;) Šitokius tortus kepi tai žagarėliai vienas juokas turėtų būti! Marš vyrą laimingu daryti :DD
AtsakytiPanaikintina tūrėtų būti nerealiai skanu :) šaunuole "blogo" autorė
AtsakytiPanaikintireceptas puikus :) apskritai gerbiu ''gerus'' receptus,nes pagal kai kuriuos man niekas neiseidavo,o kuris pavyksta,rasausi i receptine kaip vykes receptas.
AtsakytiPanaikintigavosi papure,silti skanus.jau dziaugiausi kol vyras nepradejo kritikuoti,to perdaug,to per mazai.man praktiskai buvo skanu.tik kita syki desiu maziau sodos,nes jautesi kartumas,megstu saldziai,tai dejau kelis v. sauktus cukraus,bet ir tai mazai buvo :))) labai aciu uz skanius zagarelius
Bet čia soda nesidėjo.. galbūt keipimo milteliai kiek kitokia nei čia, nes man tai nesijautė jie. Džiugu, kad bent kiek patiko. Mes kai ne tokie saldumanai, tai saldumą galima pagal save reguliuotis ;)
Panaikintisuperiniai! Begalo visiems patiko. Tokie minkstuciai ir ne per saldus.:)))
AtsakytiPanaikintiLabai skanus gavosi, aciu uz recepta!
AtsakytiPanaikintiaciu kepiau pirma karta zagarelius, nuostabus, minkstuciai:) receptas superinis, kaip ir kiti cia esantys, visada pavyksta, aciu uz ikvepima, nuo sio blogo uzsikreciau meile gaminti mAISTA
AtsakytiPanaikintikepiau ir as, bet man gavosi tokie jie kieti, o as tikejausi ka bus minkstuciai kaip spurgu tesla... kazin kodel man taip neiesejo..:(?
AtsakytiPanaikintiNeįsivaizduoju ką čia buvo galima ne taip padaryti, kad šie nepavyktų. Jie man gaunas visada tokie vos ne oriniai, minkšti. Tikrai nežinau kodėl Jums nepavyko :(
PanaikintiDabar kepu:D nu tokiu nerealiu,lengvai paruosiamu ir skaniu dar niekad nevalgiau:)woop woop 100 balu:)
AtsakytiPanaikintiTobuliausi zagareliai!!! Xx
AtsakytiPanaikintiŠiandien gaminau,super!!!
AtsakytiPanaikintidu pakeliai po 16 gr kepimo miltelių? ar ne perdaug?
AtsakytiPanaikintiKoks kiekis gaunasi iš šių produktų?
AtsakytiPanaikintiMan truputi tokie guminiai gavosi.. Kazin kodel?
AtsakytiPanaikintiMan irgi :) Bt galiu pasakyti, kad vistiek skanus :) Man gal saldumo kiek truko...
PanaikintiBest food today. i love to make it at my home. Great post
AtsakytiPanaikintiBuy Halal Meat Online
Labai puikiai gavosi, super receptas. Rekomenduoju 🙂
AtsakytiPanaikinti