man gavos ganetinai nemazai, bet nepamaiso, nes ir i darba susidedu.O sunaudojau:
350 g vistienos krutineles
3 morkas
gera pundeli svieziu zirneliu anksciu
2 raudonus svogunus
1/2 a.s. kario
druskos, pipiru, kelis safrano siulelius
pagal skoni vistienos buljono
150 ml grietineles
100 ml vandens
didele sauja tarkuoto fermentinio surio
Vistienos krutinele susipjaustyti mazais gabaliukais, padruskinti, pipirinti ir uzbarscius 1/2 a.s. kario palikti val pasimarinuoti.
Sviesta ikaitinti ir jame gerai apkepti mesyte kartu su svogunais. Tada suberti siaudeliais pjaustytas morkas ir kepti kelias min. Sudeti taip pat siaudeliais pjaustytas zirneliu ankstis ir leisti toliau kepti vis maisant. Visa si geri uzpilti grietinele ir vandeniu, paskaninti, suberti safrana ir leisti toliau troskintis kelias min. I pabaiga suberti suri , imaisyti jei turima svieziu petrazoliu ir istirpus suriui patiekti prie makaronu ar ryziu ;) Skanaus!
Labai skanu, tiesiog tik taip galima prisisaukti pavasari :)
Ideja is Bolli's virtuves
Hm..o kur tas vistienos buljonas buvo panaudotas?
AtsakytiPanaikintiAs vistienos buljona naudoju tik paskaninimui ;)
AtsakytiPanaikinticia turejau sausa arba zeles formos minty, ir tikrai jo nedaug reikia, kad neuzgoztu kitu skoniu.