2010 m. balandžio 1 d., ketvirtadienis

Spalvotas vistienos troskinys ar tai padazas...

nes daugiau tinkantis prie makaronu ar ryziu ;) mes valgem susimaise su ryziu formos makaronais ;)

man gavos ganetinai nemazai, bet nepamaiso, nes ir i darba susidedu.O sunaudojau:

350 g vistienos krutineles

3 morkas

gera pundeli svieziu zirneliu anksciu

2 raudonus svogunus

1/2 a.s. kario

druskos, pipiru, kelis safrano siulelius

pagal skoni vistienos buljono

150 ml grietineles

100 ml vandens

didele sauja tarkuoto fermentinio surio

Vistienos krutinele susipjaustyti mazais gabaliukais, padruskinti, pipirinti ir uzbarscius 1/2 a.s. kario palikti val pasimarinuoti.

Sviesta ikaitinti ir jame gerai apkepti mesyte kartu su svogunais. Tada suberti siaudeliais pjaustytas morkas ir kepti kelias min. Sudeti taip pat siaudeliais pjaustytas zirneliu ankstis ir leisti toliau kepti vis maisant. Visa si geri uzpilti grietinele ir vandeniu, paskaninti, suberti safrana ir leisti toliau troskintis kelias min. I pabaiga suberti suri , imaisyti jei turima svieziu petrazoliu ir istirpus suriui patiekti prie makaronu ar ryziu ;) Skanaus!

Labai skanu, tiesiog tik taip galima prisisaukti pavasari :)

Ideja is Bolli's virtuves

2 komentarai:

  1. Hm..o kur tas vistienos buljonas buvo panaudotas?

    AtsakytiPanaikinti
  2. As vistienos buljona naudoju tik paskaninimui ;)
    cia turejau sausa arba zeles formos minty, ir tikrai jo nedaug reikia, kad neuzgoztu kitu skoniu.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails