2010 m. kovo 23 d., antradienis

Lasisos suktinukai

Sukime siandien suktinukus su lasisa. 2 asmenims ( gavos 8 suktinukai) man reikejo:

~ 350 g lasisos gabalo

2 morku

druskos, pipiru, 1 a.s. zuviai prieskoniu

citrinos sulciu, 2 v.s. alyvuogiu aliejaus

1 skilteles cesnako, svieziu zoleliu

Kadangi pas mane lasisa buvo su skura, tai ja nupjoviau o pacia zuvyte susipjausciau juostelemis. Pabarsciau prieskoniais, pipirais, krapais ir padejau saldytuvan kelioms val.

Morkas susipjaustyti siaudeliais ir pakepti slakelyje sviesto iki norimo minkstumo,padruskinti & papirinti. Leisti atausti. Tada belieka issiimti zuvyte, uzbarstyti druska. Viename gale dedame morku ir susukame graziai. Statome i kepimo inda ir taip padarome su visais suktinukais.

Uzbarstome smulkiai pjaustytu cesnaku, petrazolemis bei uzspaudziame citrinos sulciu. As apslaksciau tik keliais saukstais alyvuogiu aliejaus, kadangi zuvyte pati pakankamai riebi yra ;) Pasauname i ikaitinta 180° orkaite 20 min. Kol zuvyte kepe as issiviriau ryzius bei garnyrui pasikepiau kubeliais morkas. Skanaus!

9 komentarai:

  1. Man labai patinka lašišos suktinukai pavirti garuose su citrina ir minimaliai prieskoniu ir po to su majonezu - dieviškas skonis

    AtsakytiPanaikinti
  2. as irgi lasisa galeciau valgyti bet kaip paruosta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vau... Koks grožis!!! Paprasta, bet atrodo super... o čia negalima balsuoti už kokį nors patiekalą, "metų skanėstas 2010", pvz.? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. kokie balsavimai :) as noriu tik pasidalinti paprastais kasdieniniais savom patiekalais, kam ideju pritruksta ;) manau uz mane yra geresniu pretendenciu ....aciu Ausra.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai ačiū už idėjas, jos nuostabios :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. I sveikata ;) malonu jei kam patinka ir pasidalina savo atsiliepimais.

    AtsakytiPanaikinti
  7. as siek tiek ne i tema, pasiskaiciau Neringos bloge, kad atsiuntete jai filo teslos, ir kaip suprantu Jus is Lietuvos?:) gal galetumet pasakyt, kur ja pirkot?:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Siga nuvilsiu, as gyvenu ne Lietuvoje ... ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails