2013 m. gegužės 17 d., penktadienis

Rabarbarų gėrimas (kompotas)

Kompotas man per tarybinis pavadinimas, tokiam skaniam gėrimui :) Bet kaip be būtų aš džiaugiuos, jog atradau tokį gėrį ♥ O daros paprastai ir reikia:

3 rabarbaro stiebų
cukraus pudros
virš 1 l vandens
6 v.š. cukraus (galima vienu kitu dėti daugiau, kas mėgsta saldžiai)
6 gvazdikėlių
1 cinamono lazdelės

Rabarbarą nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Užbarstyti šiek tiek cukraus pudra ir pamaišyti.
Į vandenį suberti cukrų, įdėti gvazdikėlius bei cinamono lazdelę ir uždėti virti. Kai vanduo užvirs, sudėti rabarbarus, uždengti ir nukelti nuo ugnies. Leisti kelias val stovėti ir tada ragauti :)
Šaltinis: čia

8 komentarai:

  1. Na, sunku butu tai pavadinti RECEPTU, kuri dar ir "saltini" turi. Nejaugi taip truksta musu kartai fantazinos, jad tokius "receptus" publikuoti reiktu? As taipogi labai jauna, taciau kas diena verdu tokius kompotus: rabarbarai, braskiu uogiene, slyvos, obuoliai, metos... Trauki viska is eiles ir dedi i puoda, taciau ne karto neatejo i galva mintis, jog tai butu galima pavadinti receptu ir dar kazkas juo pasinaudotu...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kodel Jums taip sirdi skauda? Tiesiog visiems buna pirmas kartas. As jokiu kompotu ar kisieliu nevirus esu, nes tiesiog nemegstu. O kai reikia, tai net zalio supratimo neturiu kokiais kiekiais ka deti. Cia man buvo pagalba, kad bent isivaizduociau koks tai procesas.

      Panaikinti
  2. Man labiausiai kompotuose patinka tirščius graibyti, rabarbarus irgi

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kompotas toks jau reikalas, kad sunku ji sugadinti. Per rugstu bus - idesi cukraus. Per saldu - praskiesi vandeniu. Noreciau palinketi daugiau laisvumo ir improvizacijos (labai padeda tustinant sandeliuka ir saldymo kamera) ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip tik pas mamą užderėjo rabarbarų.:))) Reiks išbandyti.:))
    P.S. Kaip mane nervina žmonės, kurie amžinai viskuo nepatenkinti, juk yra žmonių kuriems reikalinga informacija ką ir kaip daryti, kad ir kompotui išvirti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nemanau, kad blogo autore tokia kvaila, jog nepriimtu ir nesuprastu issakytos kritikos, tad nereikia prasalaiciams (siuo atveju Jums) uzsipuldineti. Juk ji raso BLOGA, viesai prieinama, juolab, pateikia receptus. Jei nenoretu priimti kitu zmoniu nuomoniu/pataisymu/kritikos, tai paprasciausiai to nedarytu (nerasytu blogo). Ar as klystu :)?

      Panaikinti
    2. Jums, Laura, uzsipulti blogo autore galima, taip? O va Ritai jusu ne, kaip cia yra? O del viesumo, ir jusu pacios kometaras buvo viesas ir visiems viesai kritikuoti pateiktas

      Panaikinti
  5. Merginos, o pas mane rabarbarai iššalo, per žiemą:((( Ir nesvarbu ar juos buvo smagu kompotuose virti ar tiesiog su cukrumi graužti:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails