Gaunas tikrai nemažai. Bekepant, kaip varškinei tešlai ir būdinga, ji išsipučia ir vėliau vėl sukrinta. Na bet skoniui jokios įtakos neduoda ;) Taigi tešlai reikia:
200 g minkšto sviesto (išbandžiau ir su mažiau sviesto (160g), taip pat skanu buvo)120-170 g cukraus
5 kiaušinių
500 g kreminės varškės
1 pakelio vanilinio cukraus
1 pakelio kepimo miltelių
450 g miltų ( kartais beriu 1/3 miltų rupaus malimo kartais dedu vien tik speltos miltus)
mineralinio vandens
Sviestą ėjo sunkiai išsukti, tai aš jį biškį pakaitinau ant silpnos ugnies. Taigi sviestą išsiplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti viską. Įmaišyti varškę ir vėl plakti. Suberti miltus, maišytus su kepimo milteliais, ir užmaišyti tešlą. Jei ji bus labai tiršta, pilti gazuoto vandens (max.150 ml, man tiek neprireikė). Šiaip tešla turi būti grietinės tirštumo ;) Belieka kepti ir skanauti!
Šaltinis : čia
Labai noriu išbandyti šiuos blynus.
AtsakytiPanaikintiO kokią jus keptuvę naudojate? :)
Na elektrine cirvine ;)
AtsakytiPanaikintiAš tą suprantu :) Bet taip sunku išsirinkti iš visų keptuvių gerą. Dėl to ir klausiu kokią jus naudojate :)
AtsakytiPanaikintikur prapuolei kuku, pasiilgau baisiausiaiiii :(
AtsakytiPanaikintiOi as seniai seniai esu Clatronic firmos gavus. Kiek kepu tai esu patenkinta ;) Ne visada reikia brangiausia daikta pirkti.
AtsakytiPanaikintiIlonele: as ten kur siandien buvo 30° :) Atostogaujam ♥
kepam dabar su vaikais,nuostabus blynai,valgo vaikai nespeju net kepti:D .Tiesa man tik teko daugiau vandenio ipilti,bet manau skoniui tai nepakenke:)
AtsakytiPanaikintiDziugu!!!!! Manau vandens daugiau reikejo, nes varske galbut sausesne nei pas mus ;)
PanaikintiTobuli blynai gavosi, net su vaflių keptuve :)
AtsakytiPanaikinti