2011 m. kovo 11 d., penktadienis

Kvietinis raugas

Atsikėliau pirmadienį ir pasakiau sau... šiandien bandau! Prisiskaičiau begalę apie jį... net galva svaigsta nuo tiek informacijos. Taigi dokumentuoju savo raugo procesą (raugo jokiu būdu neuždengti sandariai. Aš tiesiog maistine plėvele pridengiau):
Užmaišiau 50 g rupių kvietinių miltų (tipo 1050) su 50 g šilto vandens ir padėjau uždengus šiltai. Geriausia temperatura 26°. Aš tiesiog ant radijatoriaus pastačiau 24 val.
Po 12 val  reikia 1 kartą mediniu pagaliuku permaišyti ;)


 Po 24 val mūsų raugas jau kvepia kefyru :) ir atrodo štai taip ;)



Jį maitinam 25 g rupiais kvietiniais miltais ( tipo1050) bei 25 g šilto vandens. Gerai išmaišome ir paliekame uždengę vėl šiltai 24 val. Šykart nereikia po 12 val permaišyti! 
Šiame etape jau turi matytis burbuliukai.


Vėl dedame 50 g rupaus malimo kvietinių miltų (tipo1050) bei 50 g šilto vandens ir gerai mediniu pagaliuku išmaišome. Statome šiltai 24 val, po 12 val gerai viską permaišome.

 Rauge matos labai daug burbiukų, jie tik dauginas ir dauginas. Mes dar įberiam 50 g rupaus malimo miltų (1050 tipo) bei 50 g šilto vandens, gerai išmaišome ir padedame 24 val šiltai.



 Viskas! Mūsų raugas gatavas! Belieka pirma atsidėti 50 g į mažesnį stiklainiuką, kurį lengvai pridengus statyti šaldytuvan ir kas savaitę pamaitinti (tai bus raugo starteris!!!) o likusį panaudoti duonos kepimui :) 
 P.S. aš išsikepiau puikią duonikę ♥ negaliu patikėti, kad tik iš miltų ir vandens kažkas gaunas :)

Daug informacijos ėmiau iš čia ;)
**********************
Papildymas 22.03.2011
Raugą (tiksliau raugo starterį) pamaitinau pirmą kartą šeštadienį, t.y po savaitės. O dariau taip: ant viršaus buvo toks tamsokas vanduo. Jį nupyliau, viską išmaišiau mediniu pagaliuku ir  įbėrus šaukštą rupaus malimo miltų tipo 1050 ir šaukštą virinto vandens gerai išmaišiau. Pastačiau atgal šaldytuvan. Tikrai kuo puikiausiai suveikė, raugas grietinės tirštumo ir labai labai labai burbulėtas. Puiku! Man gaunas ♥  Su juo keptą duoną rasite čia ;)

74 komentarai:

  1. Eina sau, kiek žaidimo .... Nors tu taip puikiai ir aiškiai viską aprašei, kad atrodo nieko čia sudėtingo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiesiog šaunuolė tu!Aš niekaip irgi negaliu pradėti, ksaitau, skaitau, daug kur puikių receptų, o visur reikia tokio, ar kitokio raugo, su tais raugais, tai man mistika, bet reiks ir kada susiimti, tieso , o kur ta duonelė?Prašom parodyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šaunuolė, kad pasiryžai :) Laukiam duonos nuotrauku ir komentaru :)
    Nera skanesnes duonos uz namine. As esu ir kvietine ir rugine su raugu kepus. Parduotuveje daugiau nebeperku.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Fausta: maniškis juokės išb manęs, sako o vėliau dar 3 menėsius į sklepą neši rūgti :DD iš tikrųjų nėra to žaidimo daug, tik reikia jau laiką susiplanuoti.

    Srove: pala.. pirma svečius reikėjo išleisti kad prisėsčiau ir receptą surašyčiau ;) o žinai, raugą iš kvietinio į ruginį galima atseit persiauginti. Vat kiek dar čia mokslų reiks pereiti (:

    AJ: pritariu, nėra nieko puikiau už šiltą naminę duoną.

    AtsakytiPanaikinti
  5. eik tu sau...profee!!!
    maciau ir duona tobulaaaa,nuostabi, pavydziu tau labai...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Eik tu profe :)) kad čia prie jo to darbo. Dabar laukiu kada tu užsikrėsi šia liga :DD

    AtsakytiPanaikinti
  7. O atvirkščiai, iš ruginio galima kvietinį? Nes ruginį tai daug paprasčiau daryti, maniškiui jau pusantrų metų :) Galvoju gal dalį atskirti ir paversti kvietiniu?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Zinok Letuciux nezinau... as tiesiog nekreipiu demesio koki rauga turiu. Uzsimanau rugines duonos, tai dasimaitinu kvietini rauga ruginiais miltais ir vsio. Tureciau rugini rauga ir noreciau sviesios duonos, nu tai ir dasimaitinciau paprastais 550 tipo miltais. Nesureiksminu to... svarbu gaunas viskas ir tas kas gaunas mane patenkina :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Reikės pabandyti, nes kepiau su ruginiu raugu kvietinę duoną, tai neitin patiko rezultatas. Tai bandysiu turbūt perkvalifikuoti savo turimą :D

    AtsakytiPanaikinti
  10. Būtent, kol neišbandysi ir nežinosi ;) lauksiu atsiliepimų ar gavos, nes kaip sakiau aš tik su kvietiniu raugu taip darau :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Hmmm... patark ką darau netaip... mano raugui dar tik antra diena, o jis jau laabai porėtas, su burbuliukais, bet va kvapas tai tikrai ne kefyro... kazkaip nemaloniai mane tas kvapas nuteikia... Dabar nzn ar toliau ji brandint ar is naujo daryt;))

    AtsakytiPanaikinti
  12. Brandink toliau. Zinok mane tas kvapas is pradziu ir ne kaip nuteike, ypac kai kas valanda ejau ji uostyti ir kuo toliau tuo labiau jis man itartinesnis dares :DD iskesk visas dienas ir tada matysi. Paskutine duona bus tikras toks raugo kvapas. Ir paskutine diena turetu jau kaip ir grietines tirstumo mase buti... Maniskis iki siol laikos puikiai ir kvepia tikra duona :) zinai, nesu as jau tokia didele zinove, bet pastebejau jei susilaikau & iskenciu ir darau pagal duota recepta tai viskas ir pavyksta ;) Laikau kumscius ir kad tau gautus!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Dekui tau uz toki greita atsakyma:) iskart nusiraminau:) nustosiu uostyti as ji:D nes dabar, tai kai tik i virtuve einu tai taip ir uostau as ji:D

    AtsakytiPanaikinti
  14. Laikykit kumščius, pradėsiu daryti raugą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Oki, jau pradedu ;) tik nesijaudink jei pirmomis dienomis nieko nevyks ar prades keistai kvepeti... viskam savas laikas reikalingas!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Su ruginiu raugu jau susidraugavau, labai tikiuosi, kad ir su kvietiniu pavyks ;)

    AtsakytiPanaikinti
  17. sveiki.norejau paklausti ka darau ne taip. pirma diena mano raugas kaip ir "dirba"ir pakyla ir burbuliuku yra, bet kaip tik pamaitinu, viskas baigiasi. daugiau nei kyla nei burbuliuoja. ir taip jau kelinta karta niekas nesigauna. aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš vis kartoju savo auksinę taisyklę: turėkite kantrybės ir išlaukite visas 5 dienas ;) Nosies per daug kaišioti nevalia! vyksta cheminiai procesai, kuriems reikalingas laikas ir žinoma šilta temperatūra. Jei šie abu dalykai išpildomi, raugas pavykti nebegali. Jei sakote, jog jis burbuliuoja o pamaitinus ne, tai taip ir turi būti. Jis gi prieš maitinant išmaišomas yra ir suskystėja. tada vėl rūgsta ir tirštėja. Sėkmės!

      Panaikinti
  18. Sveiki Aguonele!
    Norejau Jusu paklausti, kai isemi is saldytuvo rauga, ar reikia ji palikti kuriam laikui kambario temperaturoje? ar tiesiog imti ir is kart maisyti su kitais ingridientais?
    Dekui.
    Edita!

    AtsakytiPanaikinti
  19. Aguonele, sakykit, ar kiekviena karta pamaitindama rauga nuimat kazkokia dali senojo raugo? nes as kai pradedu isivaizduoti, tiek maitinant, reiktu trilitrinio stiklainio :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai vat kad ta vaizduotė kartais per laki būna :) Mano stiklainiukas, kuriam tupi raugas, gal kokių tik 300 ml talpos ir jame telpa ! Aš nieko nenuiminėju, maitinu tik 10g miltų & 10 g vandens. Paskutiniu metu tik kas antrą savaitę ir viskas liuks. Manau kad visumoj, taip 1 ar 2 kepaliukus per savaitę kepant, kaip kad aš darau, raugo būna +/-50g.

      Panaikinti
  20. Aguonele patarkit, mano raugui siandien jau 5 diena. Viska dariau kaip parasyta. Is pradziu viskas kilo gerai, pamaisau, po 12 val. vel suburbuliuoja ir t.t.... 4 diena po 12 val. permaisiau pagaliuku, dar po 12 val. pamaitinau, bet nuo to karto kai pamaisiau, raugas stovi vietoj. matau kokius tris burbuliukus. Bet ne taip kaip pas jus nuotraukoj. Ar man dar damaitinti ar uzskaityti kaip uzauginta rauga? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O temperatūra irgi reikiama buvo? Manau jog silpnai rūgta ir tiek.

      Panaikinti
  21. Namie temperatura apie 20-21. Bet dar karta pamaitinau, palaikiau pora dienu, dar siandien pasisildem namus, tai pradejo veikti raugas :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Duonos motinele<3 mano raugas ryt bus paruostas, noriu labai skanios kvietines purios minkstos duoneles, kuria man pasiulytum?

    AtsakytiPanaikinti
  23. Moki prajuokinti :DDD
    Mano paskutiniu metu ši favoritinė ;) kaip sykis irgi ryt kepsiu! Tu vietoj salyklinių dribsnių berk paprastus stambius ir į pagrindinę tešlą dar kokį 1 gramą šviežių mielių dėk.

    http://aguonele.blogspot.de/2012/04/paprasta-duonele-su-raugu.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dabar pagalvojau taip...ką parašiau pamiršk ir daryk šitaip: užsiplikyk šiandien laiku aukščiau nurodytos duonos plikinį o reikiamą kiekį raugo ryt imk savo pasigamintą. Ir minkyk duoną. Turi pavykti!

      Panaikinti
    2. o ruginiu neturiu,a tiks kvietiniai?? prasyciau atsakyti skubiai :) jau svyla padai :))

      Panaikinti
    3. ir kas per siauliu kvietiniai? a paprastu negaliu naudot?

      Panaikinti
  24. netiks ;) ruginių yra visur pirkti, kaip ir Šiaulių kvietinių (jie mėlynose pakuotėse po 2,5 kg ).
    Arba eik po mano receptus ir žiūrėk, kurių miltų turi ir taip rinkis receptą.Man sunku patarti, kai namie miltų sandėlį turiu :DD

    AtsakytiPanaikinti
  25. viska supratau aciu,leksiu i parde ruginiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  26. mazute,o kiek man deti sviezio ne kart nenaudoto raugo? pasidariau lygiai litra :D ir dar klausimas nr.2 ta likusi suporcijuoti gal kaip ar viename indeli laikyt?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. jei kepsi būtent tą duoną, tai imk savo 235 g raugo, plikinį ir visus likusius produktus tešlai ;)

      O likusį gali išdalinti, nes tau jo tiek tikrai daug nereikia. pas mane visada +/- 50 g šaldytuve tik yra.

      Panaikinti
  27. 4diena pamaitinus rauga, vakare as maciau 2 didesnius virsuje burbulus, mano raugui siandien 5 diena, bet nera tiek daug burbuliuku,todel nebezinau ka daryti, ar dar damaitinti ir laukti burbuliuku, ar jau maisyti raugui. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kokioje temperaturoje Jus kildinate? Man atrodo, kad jis tik labai is leto kyla, ko pasekoje jis is leto ir rugsta. Net tokiu atveju gali su juo kepama duonele buti rugstoka.

      Panaikinti
  28. Aguonele, as gyvenu Teksase, gal sakau mano raugui tiesiog cia per karsta? Bandau antra karta, reikia tiketi gal sis kartas bus sekmingas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mhh... ♥ Amerika :)
      Nezinau kuriame vokietukiu forume skaiciau, bet man rodos tikrai skaiciau, kad jos turi problemu su amerikietiskais miltais. Neklausk manes kodel, bet vat smegeneles meta tokia informacija. As tiesiog palinkesiu kad tau va butent butu kitaip ir raugas gautus! Kontroliuok tiesiog temperatura kurioje kyla raugas, veliau pati duonele.Taip pat ir dregnumas turi reiksmes. Geriausia vadovautis savo nuojauta, ziureti kaip viskas kyla o ne kokias val kartais nurode kokie blogu autoriai. Sekmes!

      Panaikinti
  29. Sveiki, norejau paklausti ka reiskia acetono kvapas rauge, ar tai jau viskas - reik mesti lauk ??? :( Siandien yra savaite po pirmojo kepimo ir pagalvojau , kad reikia vel issikepti duonos, bet issiemusi is saldytuvo palikta rauga atradau stipru acetono kvapa... Idomu kodel ??? :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man labai sunku su kvapo aprasymais. Raugas buna tada blogas, kai jis supelyja.

      Siaip jis kvepia tokia broga, kaip mano vyras sako o man duona. Tad cia taip asmeniska.

      Panaikinti
    2. dekoju uz atsakyma :)

      Panaikinti
  30. Bandžiau vakar raugą daryti,bet iš tų 50+50gr. gavosi kieta košė.O šiandien ryte visai buvo viskas sudžiuvę.Aišku,kad mano miltams vandens per mažai.Gal miltai netinka,nors nupirkau rupių kvietinių.Gal kokį patarimuką?Ačiū labai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesiog įpilkit daugiau vandenuko, kol masė grietinės tirštumo bus.

      Panaikinti
  31. Nesupratau su tais vandens gramais,tai vandeni sveriate?

    AtsakytiPanaikinti
  32. Aguonele, noriu labai paklausti ka darai su raugu per atostogas? As kelis kartus buvau auginus rauga.. kepus duona ir abu kartus raugas gyvendavo tik iki atostogu.. taip pasiilgau namie keptos duonos, tik va vel atostogos ilgos nusimato, bijau kad vel neisgyvens

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dazniausiai palieku kam nors su grieztais nurodymais :))
      O siaip dvi savaites man be problemu issilaiko...kartais net tris. Pries atostogas pamaitink ir gryzus, o kai atostogausi stipriai apie ji galvos ir turetu atsilaikyti :)
      P.S. as kazkaip numarinau savaji, negavo meiles pakankamai ir neturiu upo naujo darytis :(

      Panaikinti
  33. Tai kaip gi dabar tu be duonos? Negi badausi ir mus alkanais laikysi? Blogis..

    AtsakytiPanaikinti
  34. Sveiki, na baigiu ir aš subrandinti raugą...:) turiu klausimų..kai jis jau pilnai išlaikytas, ir jo viso iš karto kaip suprantu nereikia sunaudoti, nes tiesiog per daug, tai tada tiesiog įdėti į šaldytuvą ir laikyti iki pamaitinimo? sekančiam duonos kepimui pries naudojant palaikyti kambario temp?
    ir dar, kaip jūs tiksliai taip tą raugą pamatuojat? tarkim 10 ar 15 gr., tai čia kiek maždaug? orientacijai...:))
    ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. "Sveiki, na baigiu ir aš subrandinti raugą...:)"
      Sveikinu!!! Cia jau didelis zingnis zengtas :)


      "...viso iš karto kaip suprantu nereikia sunaudoti, nes tiesiog per daug, tai tada tiesiog įdėti į šaldytuvą ir laikyti iki pamaitinimo?"
      Labai teisingai supratot. Ir tiesiog kad jo per daug neatsideti, as nusiemiau 20 g ir pastaciau saldytuvan. Karta per savaite pamaitinu.

      "sekančiam duonos kepimui pries naudojant palaikyti kambario temp?"
      As nelaikau. Imu tiesiog sio raugo starterio kiek reikia is saldytuvo (pastebejau, tik kad si permaisius duonos koretumas tolygesnis gaunas) ir daraus rauga, kuri jau siltai laikau, kad gerai suaktyvetu.

      "ir dar, kaip jūs tiksliai taip tą raugą pamatuojat? tarkim 10 ar 15 gr., tai čia kiek maždaug? orientacijai...:))"
      Turiu kvaila iproti naudoti svarstykles. Bet orientacijai galiu pasakyti, jog raugo starteris tokios grietines tirstumo turi buti kai isideda miltai ir vanduo & issimaiso.

      Panaikinti
  35. Ačiū labai už atsakymą. kepiau duoneles dvi, pagal mane gavosi, tik druskos numažinau:)) nes svarstyklių neturiu :) šiandien pamaitinau ir pastačiau atgal šaldytuvan..
    dar klausimas, atsiprašau, bet kadangi duonų niekada nekepiau, tai ir kyla kvailų klausimų:)
    kai kuriuose receptuose rašote, kad imat raugą iš vakaro pamaitintą...bet šį raugą reikia maitinti kartą į savaitę, tai jei pamaitinau penktadienį o kepsiu pvz.trečiadienį, tai vis tiek iš vakaro vėl pamaitinti ar nebūtinai?
    ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  36. Nera kvailu klausimu! Gi negalima visko zinoti, o as kiek zinosiu tiek bandysiu atsakyti.
    Man nutinka taip, jog kartais zinau kada duoneles kepimui laiko turiu, tai ir rauga pasimaitinu diena pries. Ji taip sakant suaktyvuoju. Raugo permaitinti manau neimanoma. Tiesiog ziuriu kaip jis atrodo, tai jai buna sukrites, vos vos burbuliukai matos, tai ir maitinu. Dazniausiai stengiuos pamaitinti, jei zinau kad i kepamos duoneles tesla ruginiai miltai desis.

    AtsakytiPanaikinti
  37. Ačiū!!!!!
    dabar renkuosi kitą receptą, bandysiu vis daugiau, nes ko tais užsikabinau:))
    o tie receptukai kur į duonos tešlą dedasi manų kruopos, tai man įdomiai gavos kažkaip, nes tie gramai nurodyti, kuriuos reikia užplikyt, tai susicementavo man:))) lyg ir tiksliai atmatavau:) ir niekur nerandu manų kruopų miltų...reikas iki Vokietijos važiuot apsipirkt:)

    AtsakytiPanaikinti
  38. Namine duona yra geris! Visai net skonis kitoks, o dar kai taip daznai kepat tai perprasit viska ir vienas juokas tebus ;) kaledu profa dar geru svarstykliu senelio paprasykit ;)

    Galbut manu kruopos daugia vandens sugeria nei manosios, pagrindinej tesloj ziurekite, kad tesla nebutu per kieta. Dapilkit tokiu atveju vandens, nes iskeps nelabai koreta ;)
    Zinau ta problema su manu miltais.... Vokietijoj as ju randu pas italus arba dideliuos prekybos tinkluos. Tiesiog semolina miltu pasiklausinekit, italai siuos dazniausiai makaronu gamybai naudoja.

    AtsakytiPanaikinti
  39. Turejau rauga gavusi is mamos, bet kazkaip nusimarinau :( turbut perilgai nekepiau. Bandau gamintis Jusu rauga. Jau 3 diena, lyg viskas taip kaip ir turetu buti:)

    AtsakytiPanaikinti
  40. Laiku priminei, tai vakar sau taip pat uzsimaisiau, nes per sventes taip pat numarinau :(

    AtsakytiPanaikinti
  41. Turiu klausimą: ar šis raugas turi didėti savo apimtimi? Nes turiu vieną pasigaminusi, kuris pasidvigubino išrūgio pabaigoje (bet ten miltai kitokie), o šiam 4 diena, masė didėja tik tiek kiek primaitinu, burbuliukų yra, beeeet nataip daug, kaip pas jus (bet čia gal dėl temperatūros, nes pas mane tik apie 27 laipsnius) kvepia skaniai (mano nosis užuodžia lyg ir jogurtą lyg ir kefyrą su bananais :DDD).

    AtsakytiPanaikinti
  42. Na jis padideja taip gal dvigubai, vis pamaitinus po keletos val matos. Bet jei burbulouku yra ir gerai kvepia, tai viskas ok. Dar uzaugs ;)
    Mano irgi pirmas dvi dienas vos augo, tai perekliau i siltesne vieta ir jau matau kad tiko! Dar dienele beliko ir kepsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  43. Pirmaji karta vis del to raugas nepavyko. Bandau antra kart, bet vaizdelis toks :( silpnai burbuliuoja, mases apimtis tokia pat, kvapas kaip ir nieko, bet galutiniam rezultate duonos neiskildina, taip ir lieka miltu banda. Aguonele, padek, ka darau netaip???? Nors atrodo viskas idealiai taip kaip parasyta pas tave, gramas i gryma ir t.t. :(

    AtsakytiPanaikinti
  44. Jus apsikaustykite kantrybe ir auginkite. Zinokite man irgi tas pats. Uzsiauginau is naujo, bet labai jau sunkiai kyla. Tiesiog matau, kaip ir Jus, kad vos pakyla. Pamaitinu, palaikau siltai, suburbuliuoja siek tiek ir vel ramuma. Dabar maitinu kelis kartus net per savaite, kad tik jis man susitipretu...viliuos, jog atsilaikys. Manau, jog netinka laikas. Per salta ar koks velnias cia zino. Dar niekad man taip nebuvo.
    Nesu didele as cia specialiste, tik vadovaujuos nuojauta. Bandykite irgi mazais kiekiais maitinti. Kai jau matysis, kad burbuliukai issilaiko keleta dienu tada drasiai ir duonyte kepti galesite.

    AtsakytiPanaikinti
  45. Vakar pradejau is naujo daryt, nes maciau kad anas be prosvaisciu....pakeiciau siek tiek kiekius, 60 g miltu + 85 g vandens ir uzdariau sandariai. Po paros laiko jo buvo trigubai!!! Pridejau dar po 50 g miltu ir vandens ir viskas super. pripuksejas, priburbuliaves ir jo jau trigubai daugiau!!! Gaila nuotraukos neina ikelti :/

    AtsakytiPanaikinti
  46. Nu zinokit dziaugiuos uz Jus, nes as dar vargstu. Tikraja ta zodzio prasme. Niekaip jis man nesuburbuliuoja kaip noretus :( Miltus keiciau, proporcijas kitas dejau, nu nei velnio niekas nesigauna.
    Ryt kepsiu duonele su mielemis (kefyro duona), nes rezervai visi isseko o pirktine neskanu.

    AtsakytiPanaikinti
  47. och, as siandien vakare jau bandysiu kepti duonike :) raugas atrodo puikiai! 3 kartas nemelavo! :)

    AtsakytiPanaikinti
  48. o ar is sios Teslos imanoma pyraga iskepti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  49. Pagaliau ir as susikaupiau raugui:)

    AtsakytiPanaikinti
  50. Ačiū už raugo receptą. Pabandžiau ir man pavyko užauginti ir iškepti skanią duoną. Tiesa, raugas subrendo ne per tris dienas, o per kokia pusantros savaitės. Po pirmų trijų dienų jis turėjo smulkių burbuliukų. Duoną pabandžiau, iškepiau, bet nebuvau patenkintas. Tada raugą apie 5 dienas tiesiog laikiau šaldytuve. Po to pamaitinau du ar tris vakarus po 50g miltų ir 50g vandens. Ir viskas, užaugo. Ir duona gavosi nuostabi. Dar kartą ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  51. Bandau ir as labai gerai viska paaiskinot bet turiu klahsimu. �� Tai mano trecias bandymas, ir antras su kvietiniais miltais. Pirma karta bandziau su ruginiais- raugas pavyko, tik duonos iskept ne, gavosi labai kieta. Antra karta raugas is kvietiniu miltu nesigabo, tad bandau vel.. dabar trecia diena bet man vis ant raugo nusistovi vanduo virsuje, ar taip turi but? Ir kvapas toks neskanus- gryna rugstim atiduoda. Is isvaizdos tai atrodo kaip jusu nuotraukoj- su burbuliukais. Bet kvapas ir tas vanduo neramina �� pamenu ruginis raugas taip skaniai rugine duona kvepejo, o sitas tai tokia gryna rugstim... Dar prie to paties gal turite ir gera kvietines baltos duonos recepta,paprasta be jokiu seklu ��?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails