2010 m. kovo 29 d., pirmadienis

Biscotti su baltu sokoladu, pistacijomis & dziovintomis vysniomis

Jau ko gero visi lietuviskai rasantys blogai atsinese buvo biscotti. As tik skaitydavau, akimis juos valgydavau bet pati kazkaip nekepdavau. Vakar lauke toks nemalonus oras buvo ir man uzejo, tarp visu pavasariniu tvarkymusi, noras issikepti biscotti :) Receptu turiu gyva velnia, tad traukiau viena, kuriam turejau visas sudetis ir issikepiau labai skaniu , nepersaldziu dziuveseliu . Su latte kava idealiausias derinys !
Is viso gaunas ~ 30 riekeliu. O sunaudojau:
400 g miltu
2 a.s. kepimo milteliu
200 g cukraus
3 didelius kiausinius
2 v.s. aliejaus
2-3 v.s. abrikosu likerio
ziupsnelio druskos
120 g nuluptu ir nesudytu pistaciju
120 g dziovintu vysniu
80 g balto sokolado
Miltus, kepimo miltelius bei druska susimaisyti. 
Cukru, kiausinius, alieju bei likeri isplakti mikserio pagalba iki baltumo. I sia skysta mase isijoti sausus produktus ir atsargiai sluoteles pagalba ismaisyti. Dabar belieka sudeti pistacijas, dziovintas vysnias bei itarkuoti sokolada ir saukstu ismaisyti. 
Kepimo skarda iskloti kepimo popieriumi, tesla pasidalyti i 2 dalis ir slapiomis rankomis pasidaryti 2 "kepalelius". Jie bekepant paeis i sonus, tad butinai reikia palikti atstumus viena tarp kito. As tai issigandau, kad bekepat man jie pirma i sonus pasidave bet toliau kepant dar ir pakilo! Tai buvo gerai.
Gautus "kepalelius" pasauti i ikaitinta orkaite 180° 25 min. Isimti ir leisti paausti 10-15  min. Supjaustyti 1 cm storio riekelemis, kurias sudeti atgal i skarda ir kepti 150° 10 min is vienos ir 10 min is kitos puses. Skanaus!
Saltinis: cia 

6 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo, pasiilgau ir as biscotti, tik dar neapsisprenciau kokiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skanus ir yra ;) net pati nustebau, nes net neisivaizdavau ju skonio...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skaniai atrodo.O dar su baltuoju šokoladu mmm...Pati visai nesenai panašius kepiau,tik man š0koladas ištirpo.O kaip tau?

    AtsakytiPanaikinti
  4. O as manau jog sokoladas turi istirpti, gi vis delto kepama ilgai ...hm... as ji dejau ir ne gabaliukais o tarkuota, tad nesitikejau stebuklu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. http://www.pickycook.com/dessert/chocolatewhitechocolatebiscotti.aspx
    Aš dariau pagal šį receptėlį.Jame aiškiai matosi šokolado gabalėliai.Matyt užsieny kitoks šokoladas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. matai, cia jau labai dideliais gabalais dejo. As tik toki ir varijanta isivaizdavau.
    O uzsieny sokoladas toks pats kaip ir LT. Sakau -zinau, nes ir as uzsieny gyvenu :DDD
    beto manau, jog kiti dar pagrazina tas nuotraukas ;) iliuzija ....

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails