2014 m. vasario 13 d., ketvirtadienis

Troškintas triušis

Labai puikiai išsitroškino, mėsytė tiesiog byrėjo nuo kauliuko. Nu ir šiaip labai lengvai pasigamina :) Aš 2 asmenims ėmiau:

pusę triušio
druskos, pipirų

kelias morkas
kelis mažesnius svogūnus
400 ml vištienos sultinio
šiek tiek sherio vyno
gerą šaukštą paprikos pastos (galima ir pomidorų pastą imti)
šiek tiek šviežio čiobrelio
2 lauro lapus

česnako skiltelę
šiek tiek petražolių
citrinos žievelės

Orkaitę įsijungti iki 150°.
Triušį padruskinau ir apkepiau gerai įkaitintame ketaus puode su šiek tiek ghee sviesto. Išsiėmiau ir paskaninau pipirais.
Tame pačiame puode apkepiau ketvirčiais pjaustytus svogūnus. Sudėjau riekelėmis pjaustytas morkas, įspaudžiau paprikos pastos, išmaišiau ir "užgesinau" šiek tiek įpildama sherio vyno. Tada sudėjau atgal mėsytę, užpyliau sultiniu, dar kelias šakelias čiobrelio bei du lauro lapus įmečiau, uždengiau ir pašoviau į orkaitę taip 1 val 20 min. Po šio laiko mėsytė jau buvo gera! Tai tiesiog užtarkavau šiek tiek citrinos žievelės, įdėjau smulkintą česnaką bei petražoles ir uždengus dar palikau orkaitėj 5 min. Viskas! Valgėm mes su bulvių koše (kartu su bulvėmis dar ir pusę mažo saliero gumbo viriau. Dera nerealiai ;)

1 komentaras:

  1. truksta zodziu... labai gardziai atrodo:) reikes greitu laiku pas kaimyna uzsakyti triusio...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails